in , ,

12 gyönyörű nyaralóhely, ami súlyosan alulértékelt

Természetesen mindig izgalmas a vakációt nagyvárosokba, nemzeti parkokba, híres üdülőhelyekre szervezni, azonban ugyanolyan kifizetődő tud lenni, ha úgy döntünk, hogy egy kevésbé népszerű helyet látogatunk meg szabadidőnk során.

Vessetek egy pillantást eme néhány igazán alábecsült helyszínre, melyek kétségkívül felejthetetlen élményt szereznének bárkinek, aki úgy dönt célba veszi őket.

Taos, Új-Mexikó

1

Ha Új-Mexikó, akkor általában azonnal Santa Fe kerül reflektorfénybe. Azonban északabbra található egy Taos nevű városka, amely egy sokkal hitelesebb, olcsóbb és sokkal kevésbé fogyasztás-központú nyaralás élményét nyújtja. A városban fellelhető számos történelmi látványosság, valamit ismert sípályák, melyek a téli szezon folyamán igénybe vehetők.

St. Augustine, Florida

2

St. Augustine az egyik legrégebbi folyamatosan európaiak által lakott település az Egyesült Államokban, gyönyörű lehetőségekben gazdag hely, fehér homokos strandok és a számos történelmi látványosság jellemzi.

Sedona, Arizona

3

Általában a Grand Canyon kapja a legtöbb figyelmet Észak-Arizonában, azonban a pár órányira délre található Sedona egy pont olyan lenyűgöző tájvilágot kínál számunkra. Gyönyörű vörös homokkő sziklaalakzatok találhatóak a város körül, melyek remek lehetőséget nyújtanak túrázásra, kerékpározásra és hegymászásra egyaránt.

Denali Nemzeti Park, Alaszka

4

Alaszka vadonjában rengeteg az érintetlen terület és ez különösen igaz a Denali Nemzeti Park territóriumára. Hatmillió hektár kiterjedésű csend és nyugalom.

Asheville, Észak-Karolina

5

Az Észak-Karolinában található Asheville városára már régóta jellemző az igazán élénk zenei élet, a belváros egyszerre ötvözi a déli vidék elragadó hangulatát a hippi kreativitással. A festői város legfőbb ismérve a vadvízi kikapcsolódás, számos hegy, ösvény és úszásra alkalmas hely öleli körbe a területet.

Belfast, Észak-Írország

6

Belfast egy olyan hely, amit már régóta elkerülnek a turisták Írországban, az IRA bombázásokkal kapcsolatos múltja és a városi nyomornegyedek miatt. Ám a hírhedt főváros nagy mértékű pozitív átalakuláson ment végbe az elmúlt években. Gazdasága sokat élénkült – főként a technológiai szektornak köszönhetően – és többnyire visszaszerezte hírnevét, mint a művészet, felsőoktatás, üzleti élet és jogi élet központja.

Glacier Nemzeti Park, Montana

7

A Montanában található Glacier Nemzeti Park gyakran háttérbe szorul a többi ismertebb nemzeti parkhoz képest, pedig több figyelmet érdemelne. A park több mint 1 millió hektár területet foglal magába, valamint két hegylánc bizonyos részeit. Ezen kívül több mint 130 névvel ellátott tavat, több mint 1000 különböző növényfélét és több száz állatfajt foglal magába. Az érintetlen ökoszisztéma a központja annak a rendszernek, amit „A kontinens ökoszisztéma koronájának” szoktak nevezni, a védett terület kiterjedése nem kevesebb, mint 16000 négyzet mérföld.

Mackinac Island, Michigan

8

A Michiganben található Mackinac Island egy kevésbé ismert nyaralóhelye Amerikának. Jellemző rá, hogy rendkívül csendes és békés, ami főként annak köszönhető, hogy a lokális törvények gyakorlatilag nem engedélyezik a gépjárművel való közlekedést. A Grand Hotel csodálatos kilátást kínál a Huron-tóra és a sziget mellesleg híres az ott készülő karamellről.

Philadelphia, Pennsylvania

9

Philadelphiát gyakran beárnyékolja a közelben található New York és Washington nyüzsgése, ettől függetlenül a város számos történelmi látványosságnak ad otthont, beleértve a Függetlenség Csarnokát és az Elfreth’s Alley történelmi kerületét, mely az ország legrégebbi lakóövezete és a mai napig folyamatosan használják.

Adelaide, Ausztrália

10

Adelaide gyakran figyelmen kívül van hagyva más népszerűbb városok miatt, mint pl. Sydney, vagy Melbourne. Pedig egyedülálló személyiséggel és atmoszférával rendelkezik, remek helyszínéül szolgálhat egy kellemes nyaralásnak. A város jól ismert művészeti életéről és múzeumairól, valamint kulturálisan igen sokszínű keverékét alkotja a különböző éttermeknek.

Az apostol-szigetek, Wisconsin

11

A Felső-tó területén található apostol-szigetek főként a számos barlangról és sziklaszirtről ismert, melyeket a látogatók egytől egyig felfedezhetnek kajakkal. A tóra néző világítótornyok szintén festői látványt nyújtanak.

Puebla, Mexikó

12

Puebla egy kevésbé népszerű turisztikai célpont Mexikóban, mivel nincsenek patinás strandjai, mint a Cancun-féle üdülővárosoknak. A hely azonban az ország egyik leghíresebb történelmi spanyol gyarmatvárosa, ahol rengeteg csodálatos ősi maja rom található, valamint egy itt zajlott híres csatának köszönhető a Cinco de Mayo ünnepségek létrejötte. Puebla sokak szerint Mexikó élelmiszer-ellátó fővárosának is tekinthető, mivel konyháját jelentős mértékben befolyásolják az ősi maja receptek.

Ez a pár kompromisszumot kötött az esküvőjén és így született meg a két arcú esküvői torta

Egy Facebook csoport ezekkel a Photoshoppos képekkel ösztönzi a Plus Size hölgyeket a lefogyásra