in

3 Weboldal készítés tévhit

A weboldal készítés ahogy korábban, úgy ma is szinte az egyik legfontosabb marketing eszköz a kezünkben. Azonban ahogy mindent, ezt is övezik tévhitek. Cikkünkben ezeket igyekszünk eloszlatni.

Bárki eltudja végezni a weboldal készítést

Talán az egyik leggyakoribb tévhit a weboldal készítéssel kapcsolatban, hogy bárki eltudja végezni. Az interneten ma már rengeteg oktató anyag van a témában és igaz, hogy sok tanulással ellehet érni egy alap szintet. Azonban weboldal és weboldal között is van különbség.

Amennyiben nem egy szakértő készíti el az oldalt, hamar eljön az a pont amikor bizony szükség lesz egy fejlesztőre és itt jönnek a gondok. Amennyiben az oldal nem megfelelően van elkészítve akkor a fejlesztő munkája nehezebb, így drágább is. Emellett az sem ritka, hogy a szakember inkább az oldal újra írását javasolja.

Az oldal megjelenése mellett sem szabad elmenni, egy szakember aki ismeri a trendeket emellett sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkezik az esetek döntő többségében esztétikusabb, átláthatóbb és felhasználó barátabb oldalt fog készíteni.

Végül pedig az olyan fontos dolgokról sem szabad megfeledkezni mint a biztonság, seo, külső integrációk vagy akár a jogi vonzatok. Egy megfelelő szakember erről mind tájékoztatást ad, így megóvva ügyfelét a későbbi kellemetlenségektől.

weboldal készítés

Gyorsan elvégezhető

Van olyan eset amikor természetesen ez igaz. Ha minden adat a rendelkezésre áll, megvan a design elképzelés és egy egyszerű néhány oldalas, funkcióktól mentes oldal a termék. Azonban amennyiben nem áll fent minden fent felsorolt tényező vagy maga az oldal egy összetett rendszer a gyorsaság már másodlagos. Természetesen relatív kinek mi számít gyorsnak, azonban egy összetett oldalnál ne várjuk el, hogy 1 hét alatt elkészül.

Főleg azon szempontból sem, hogy a legtöbb esetben több átnézési és javítási körön átmegy az oldal. Hiszen ez az a pont, ahol a megrendelő először látja az éles terméket egyben és itt tud korrigálni az elképzelései alapján.

Egzakt válasz tehát nincs egy weboldal készítés pontos időtartamára, rengeteg tényezőtől függ. Próbáljunk relatívan állni a projekthez és gondoljuk át mi tűnik valósnak. Így megrendelőként is kitudjuk szűrni a túl rövid vagy túl hosszúnak tűnő időket ajánlataink közül. Ha valami nem reális az valamilyen okból mindig gyanús.

weboldal készítés

Több teendő nincs az oldallal

Elérkeztünk a másik legnagyobb tévhithez. „Kész az oldal? Szuper! Akkor innentől nincs vele teendő.” Ez a legnagyobb tévedés! Nem egy olyan, akár céges weboldalt láthatunk amit miután megnyitunk egy hiba üzenet fogad. Itt nem a fejlesztőkre kell mérges pillantásokat vetni, hanem arra a megbízóra aki úgy döntött ezt az oldalt nem kell karban tartani, hiszen az csak pénz kidobás.

A weboldal készítés tehát nem ér véget a projekt átadásakor. A fent említett példa megjelenéséhez elég egy wordpress, php vagy éppen böngésző frissítés. Amennyiben az oldalnak van karbantartója ezeket már a frissítés megjelenése előtt felkészíti rá, így nincs ez probléma.

De természetesen a folyamatos karbantartás a biztonsági és adatvédelmi szempontokból is kiemelkedően fontos.

Kit válasszak?

Cikkünk végén szeretnénk mi is segítséget nyújtani abban, hogy megteremthesse tökéletes weboldalát. Amennyiben weboldal készítés akkor bátran ajánljuk a CodeFusion-t! Szakértő csapattal és rengeteg tudással várják leendő ügyfeleiket. Emellett impozáns referenciák és kedvező árak valamint ingyenes konzultációval szolgálják ki az érdeklődőket.

Tetszett bejegyzésünk? Ide kattintva megtekintheti korábbi cikkeinket!

20 hasznos trükk a mindennapi élethez, amit az internetezők kipróbáltak, és nem bántak meg