in

A világ legkövérebb nője volt, de lefogyott – Elképesztő átalakulás

Tragédia kellett ahhoz, hogy az unokaöccse agyonnyomásával vádolt nő megszabaduljon súlyának nyolcvan százalékától és ezzel lekerüljön a világ legkövérebb embereit jegyző listáról.

A texasi Mayra Rosales egy szörnyű eset hatására határozta el, hogy változtatnia kell életén. Súlya már majdnem elérte az ötszáz kilót, amikor 2008-ban elismerte, hogy véletlenül agyonnyomta kétéves unokaöccsét, miközben az ágya mellet játszó fiú elesett és megpróbálta felsegíteni. Gúnynevét a nyomozás során kapta a rendőröktől, akik végül kiderítették, hogy Mayra csak húgát, Jamiet próbálta védeni azzal, hogy magára vállalta a gyilkosságot.

kover

Mikor a tárgyalásra került a sor, Mayrat ki kellett menteni otthonából, szó szerint ki kellett vágni onnan, mert nem fért ki az ajtón. Ezzel nem értek véget a megaláztatásai, mivel súlya miatt nem fért be egyetlen autóba sem, egy teherautó platóján kellett elszállítani.

Családjában a nők súlya mindig is száz kiló körüli volt, ezt nála tetőzte egy nem diagnosztizált pajzsmirigy betegség, aminek köszönhetően végül teljesen ágyhoz kötötté vált és négyszázhetven kilóra hízott. Lábai egy idő után már nem bírták el a rájuk nehezedő terheket, így Mayra felkelni sem tudott, és ezután szervei is kezdtek tönkremenni, ezért fogyókúrába kezdett. Magas fehérje és alacsony szénhidrát tartalmú diétával leadott majdnem háromszáz kilót, ezután pedig végre tudták rajta hajtani a gyomorszűkítő műtétet, aminek segítségével további kilencven kilótól szabadult meg. A mindössze harmincöt éves nő összesen tizenegy műtéten esett, megszabadították felesleges bőrétől és négy év alatt háromszázhatvan kilót dobott le.

kover2

kover3

10389411_920554808008914_2155292649655448352_n

Felkavaró rajzok a társadalmunk mocskos oldaláról

12 elképesztő plasztikai műtét előtte és utána fotó