in

Elképesztő: pa­ra­zita iker­test­vé­rét ope­rál­ták ki a 18 éves fi­ú­ból!

A 18 éves in­diai fiú hasi fáj­dal­mak­kal for­dult or­vos­hoz. Amit az or­vo­sok ta­lál­tak, az még őket is meg­lepte, a fiú tes­té­ből egy két és fél kilós da­ga­na­tot ope­rál­tak ki, amely vol­ta­kép­pen az iker­test­vére volt.

Narendra Kumar sokszor hányt, fájdalmai voltak, fogyott, miközben hasa rendellenesen felpuffadt, ám az orvosok évekig nem fedezték fel, mi állt a tünetei mögött. Végül orvosa, dr. Rajeev Singh ultrahang- és CT-vizsgálatot is elrendelt, így képes volt rájönni, mi okozhatta a fiú fájdalmait. Az orvoscsoport ezután egy csontból, fogakból és hajból álló 2,5 kilogrammos daganatot távolított el Narendra gyomrából, mely nem volt más, mint a fiú szervezetében parazitaként élő ikertestvér, amely egy köldökzsinórhoz hasonló képződménnyel csatlakozott rá a gazdaszervezet vérkeringésére.

 

horror
A fiú szervezetéből ikertestvérének maradványait operálták ki az orvosok (Fotó. Daily Mail)

A rendkívül ritka parazitaiker-jelenség, azaz a foetus in fetu jelenség ötmillió terhességből egyet érint. Ilyenkor az egyik ikerembrió a terhesség legelején bejut a másikba, és ott parazitaként él tovább. A WHO egyébként a daganatok egyik fajtájának nyilvánította ezt a jelenséget, amelyből eddig 200 eset fordult elő a világon.

horror1
Narendra apja, Prem Chandra örül, hogy a fiú sok évi szenvedés után végre egészséges lehet. (Fotó: Daily Mail)

Dr. Singh szerint a háromórás operáció során eltávolított magzati részek között egy rosszul fejlett koponya, fogak, csontok és szőr is volt. A húsz centiméteres magzati képződmény, amelynek egyik hajcsomója két méter hosszú volt, technikailag élt, hiszen anyagcsere-folyamatai voltak. Indiában eddig két-három ilyen esetet jelentettek, az egyik tavaly októberben fordult elő, amikor egy négyéves fiú testéből operáltak ki egy magzatot. A parazitaként tovább élő ikermagzatot általában a hasban találják meg, de operáltak már ki magzati maradványokat koponyából is.

Forrás

Ez a fiú minden éjjel felkel, és ezt csinálja a barátnőjével. Ezen te is meglepődsz!

Az internet kedvence ez a fotó, és a rajta található néni. Kitalálod, hogy miért?