in , ,

Ezeknek az állatoknak képregényhősöket megszégyenítő szuperképességeik vannak

A szuperhősök fantasztikusak, számos képességgel és menő szereléssel vannak felvértezve. De tudtad, hogy vannak élőlények, melyek képességei még őket is jócskán felülmúlják? Talán némelyikükkel még te is kapcsolatba lépsz, napi szinten. Mások azonban eldugott, nehezen hozzáférhető helyeken élnek, de mind hihetetlen és valós képességekkel rendelkeznek.

A kutyág kiszagolják a rákot

1

A kutyák a rákot annak legminimálisabb nyomai alapján is érzékelni tudják már az ember lehelletén keresztül. Még csak mostanában kezdtek el az orvosok azzal foglalkozni, hogyan használhatnák eme képességet a modern gyógyászatban.

A patkányok kiszagolják az ionizációs sugárzást

2

A tudósok még mindig nem biztosak benne, hogy az állatokban miért fejlődött ki ez a sajátos képesség.

A tengeri uborka átfér a legszűkebb helyeken

3

Folyékony halmazállapotúvá tudják változtatni a testüket és egyszerűen átcsusszannak.

A tintahalak az álcázás mesterei

4

Ezek a lábasfejűek képesek minden létező tengeri élőlénynek átvenni a színét és a formáját. Ráadásul úgy néznek ki, mint egy bébi Cuthulhu. 🙂

Az erdei béka ellenáll a megfagyásnak

5

Az erdei békának az ég világon semmi baja nem lesz, ha a vér szó szerint megfagy benne. Tavasszal felébred (felolvad?) és éli tovább az életét.

A „Halhatatlan” laposféreg emlékezettel rendelkezik

6

Ez a laposféreg fajta új fejet tud növeszteni, miután lenyakazták. Az új fejével pedig mindenre ugyanúgy emlékszik az előzővel szerzett emlékeiből.

A galambok megjegyzik az arcokat

7

A galamb egyike annak a hat állatnak, ami felismerik magát a tükörben, valamint az egyetlen nem-emlős. Emberi arcokat is képesek felismerni.

A szőrösbéka a saját csontjaival harcol

8

Amikor fenyegetettséget érez, ez a békafajta – ami egyébként furcsa „kiegészítői” miatt kapta a nevét – letör egy csomó éles csontot a saját lábából és kifelé keresztül nyomja azokat bőrén, hogy így védekezzen támadójával szemben.

A kenguru patkányok életben maradnak víz nélkül is

9

A teve 15 napig bírja víz nélkül, ami figyelemre méltó, de néhány faj, mint pl. a kengurupatkány, megfigyelések alapján akár 5 évet is kibír egy csepp víz nélkül.

A delfinek fent tudnak lenni egész este…

10

…és az utánalévő este is és azután is. Ma már ismert tény, hogy a delfinek akár 15 napig is ébren tudnak maradni, mivel képesek elérni, hogy az agyuk egyik fele folyton aludjon.

A bolhák nagyon, nagyon messze tudnak ugrani

11

A bolhák a saját testhosszuk 220x-osát tudják megtenni egy ugrással.

A barlangi rákok rettentő sok ideig élnek

12

Egy átlagos ráknak nagyjából 6-7 éves élettartama van. A barlangi rák azonban akár 175 évig is elél, ami igazán elképesztő különbség.

A szarvas gyíkoknak van egy ijesztően fura támadási módszerük

13

Mintegy védelmi mechanizmusként, ez a békafajta VÉRT (!) lövell ki a szemén keresztül!

A krokodilok képesek lenyelni köveket

14

A krokodilok sokszor nyelnek le nagy köveket, amelyek örökké a gyomrukban maradnak. Az egyik ezzel kapcsolatos elmélet azt állítja ez a módszer segít nekik hatékonyabban merülni.

A lantmadár képes utánozni gyakorlatilag bármit

15

Amellett, hogy igazán díszes farkuk van, ezek a madarak nagyjából minden létező hangot képesek leutánozni és nekik vannak a legfeljetebb hangszálaik a világon.

Az alpesi kőszáli kecske képes sziklát mászni

16

Ezeket a kecskéket többen láthatták már gyakorlatilag teljesen függőleges sziklafalakon „felsétálni”. Céljuk egyébként az, hogy sólerakódásokat találjanak.

A Kék bálnáknak nagy a szívük

17

Ennek ugye van értelme, ha azt nézzük, hogy ők a legnagyobb állatok a világon és 2 mérföldre is elhallatszik a szívverésük. 🙂

A sáskarák tulajdonképpen bármit megtehet

18

Nem elég, hogy trinokuláris látásuk van, a szemüknek 3 különböző részéről látnak egyidőben és kb. 16 színreceptoruk van (az embereknek csak 3), de ráadásul képesek lökéshullámokat küldeni a vízen keresztül. Ma már ismert tény, hogy ezen hullámok az ereje képes akár egy akvárium üvegét is áttörni.

A medveállatkákat lehetetlen megölni

19

Nem, tényleg komolyan gondoljuk! Ezek a kis lények képesek túlélni a sugárzást extrém dózisban, az intenzív hőt és akár az űrben keletkező vákum erejét is. Semmit nem változtak több milliárd év alatt.

Az elefántok hallanak a lábukkal

20

A fülükkel is hallanak, de szintén képesek felvenni alacsony frekvenciájú hangok rezégesit az érzékeny párnázott talpukon keresztül.

Hogyan készítsünk 3D holgoramokat az okostelefonunkkal

Így reagált ez a németjuhász, mikor gazdája hosszú idő után hazatért