in

Gyaloglással ennyit fogyhatsz..

Nem is hinnéd, mennyire fogyaszt a gyaloglás. Kevésbé megterhelő mint a futás, igaz hogy nem is annyira hatásos, de azért korántsem haszontalan. Megdöbbentő tények!

gyalooog
Ha különböző okoknál fogva nem tudsz vagy nem akarsz futni, nagyon jó alternatíva lehet a gyaloglás is. Gyerekkoromban a balatoni vendéglőkben elköltött vacsora után mindig ‘lesétáltuk’ a vacsorát, azaz egy órát andalogtunk a parton, mielőtt hazamentünk volna.

A sétálást persze nem csak nehéz vacsorák után a tóparton, hanem minden nap, minden napszakban be lehet iktatni. Ne járjunk mindenhova kocsival/busszal, sétálgassunk a közeli parkban, nyugodtabb utcákban, hívjuk le egy barátunkat, barátnőnket egy kis beszélgetésre, közben sétálgassunk. És persze a liftezést is csökkentsük minimálisra. Mert nagyon is sokat segíthet a mindennapos gyaloglás!

gyalog
Átlagos sebességgel sétálva (6,4 km/órás sebességgel haladva) 400 kalóriát égethetsz el egy óra alatt! Gondoltad volna? A gyaloglással való fogyáshoz nem árt, ha van egy egyszerű lépésszámlálónk, amivel követhetjük, hogy mennyi is az aznapi teljesítményünk.

másfél kilométert 2000 lépéssel tudsz lesétálni, ezt a távot megtéve 100 kalóriát égetsz el. 
Ahhoz tehát, hogy fél kilót fogyhass egy hét alatt, naponta 500 kalóriát kell elégetned, ami 10000 lépést jelent.

Nem árt, ha előtte konzultálsz orvosoddal, hogy megfelelő-e az egészségi állapotod az edzésnek ehhez a fajtájához.  Miután jóváhagyta a doki, kezdj heti három napos, napi 15-20 perc sétával. Majd emelj a gyaloglási rutinodon, amíg nem gyalogolsz fél-egy órát minden nap a héten. Persze ha jobb kondiban vagy, ennél nagyobb számmal is kezdheted.

Sétálni jó! Megmozgatja a tested, jobb állóképességet ad és fogyaszt!

Maximális pontszámot szerzett ezzel a produkcióval ez a lány

Így távolíthatjuk el a fogkövet, anélkül, hogy fogorvoshoz mennénk!