in

Hajléktalan gyerek a járdán reszketve feküdt, ami ezután történt az szívszorító – VIDEÓ

Az Ock tévécsatorna egy felmérést készített arról, hogy a járókelők mikét viszonyulnak egy az utcán kolduló gyerekhez. A hideg időjárás csak fokozta az elesett, kolduló gyerek helyzetét.

deidergo-gyerek2

Hányszor adtál koldusnak pénzt, élelmiszert? Milyen gondolataid támadnak, ha az utcán egy koldussal találkozol, és mit teszel, ha egy védtelen kisgyerek élelmiszerre kér pénzt tőled? Fordultál valaha jó szóval vagy adománnyal elesett ember felé?

Sokféleképpen reagálunk a nap mint nap egyre inkább szaporodó koldulás jelenségre. Van, aki felháborodik, van, aki közömbösen elmegy mellettük, de olyat is láttam már, aki bement egy bevásárlóközpontban, és kifele élelmiszerrel megrakott zacskót adott az ajtónál álldogáló és kolduló gyereknek.

Kevés ember van, aki igazi önzetlenséggel fordul egy rászoruló felé. Az alábbi videóban is láthatjuk, hogy sokan közömbösen elmennek a koldusgyerek mellett, és igencsak sok idő kell elteljen ahhoz, míg jön egy olyan férfi, aki igazán át tudja érezni a helyzetet. Közben a gyerek, már egy szemeteszsákba bújik annyira hideg van, de még mindig nem törődnek vele a járókelők.

Két óra múlva, egyetlen egy férfi figyel fel rá. A hideg időben leveszi a kabátját, és odaadja a gyereknek – az egyik legfontosabb dolgot nyújtja számára, amire szüksége van akkor. Ami ezután történik, az igazán meglepő: több fiatal érkezik oda, és támogatják a gyereket. Sokszor a pénznél is nagyobb dolgot jelent egy önzetlen mosoly, egy ölelő kar, vagy egy meleg ruhadarab.

Ha mindig csak arra várunk, hogy a világ megváltozzon, akkor egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy jótettek és változások nélkül múlt el az élet.

forrás

Káprázatos dolgot művelt néhány faág lefestésével

20 kép, ami megmutatja mit tehetsz a műanyag zacskóval, ha sok van a házban