in

Ilyen fantasztikusan kreatív dolgot készíthetsz, ha levágod a kolás doboz tetejét!

Dobozos üdítő minden házban akad néhanapján. De mit csinálunk a dobozzal, ha kiürül? Ne dobjuk el, hasznosítsuk újra, nagyon praktikus ötleteket mutatunk az alábbiakban.

2e2029f5dd6bd39007a736a7984c298f_1164_766

1. Ültessünk virágot

Vágjuk le konzervnyitóval a dobozok tetejét, teljesen körbe, majd távolítsuk el azt. Kedvünk szerint fújjuk le a dobozokat különböző színűekre, ültessünk bele fűszernövényeket, majd írjuk fel az oldalára, hogy melyik milyen növény. Nagyon hangulatos kis kertet varázsolhatunk az ablakpárkányra.

2. Készítsünk evőeszköztartót

Ugyanúgy mint az előbb, távolítsuk el a dobozok tetejét, lyukasszunk ki négyet, majd ragasztóval illesszük egymás mellé őket. Az első és az utolsó kettőt fűzzük át egy-egy erősebb dróttal, így alakítjuk ki a fogantyút. Ezután tehetjük bele az evőeszközöket, szívószálat, szalvétát, bármit, ami egy kerti partihoz kellhet.

3. Mécsestartó

Tegyünk egy darab ragasztócsíkot a doboz oldalára, majd fújjuk le festékspray-el az egész dobozt. Távolítsuk el a ragasztót, így marad egy kis ablakocska rajta. Tegyünk bele gyertyát, gyújtsuk meg, ezzel tehetjük hangulatossá a kerti asztalt.

Átlagos kerti udvarnak tűnik, de amikor elkezd süllyedni, bámulatos dolog történik.

Fasírtos karfiol torta