in

Lerövidítenéd a menstruációt? 3 természetes módszer, ha utazni indulsz…

A pásztortáska vagy az Aviva torna segít rövidíteni a ciklust.

A női élet velejárója a havonta jelentkező menstruáció, mely olykor megnehezíti a mindennapokat. Kimondottan bosszantó lehet, ha éppen a régóta tervezett nyaralásod idejére esik.

Az alábbi természetes módszerek nem csodaszerek, de érdemes kipróbálni őket, mert lerövidíthetik a menzeszt.

napozik_nagy

Pásztortáskatea

A pásztortáska – Capsella bursa-pastoris – vérzést szabályozó hatását régóta ismeri a természetgyógyászat. A felületes bőrsérülések mellett használható túlságosan erős vagy hosszú ideg tartó menstruáció szabályozására. Vérzéscsillapító, méhösszehúzó tulajdonságát a benne lévő peptidnek köszönheti, emellett tartalmaz flavonoidokat, kálium és kalciumsókat is.

Így készíts teát!

Két teáskanálnyi pásztortáskát forrázz le két deci vízzel, majd hagyd áll 15 percig, és szűrd le. Ne ízesítsd a teát, fogyassz belőle napi két-három csészével.

Cickafarktea

A közönséges cickafark – Achillea millefolium – számos női problémára jelent természetes megoldást. A felfázásnak, a hüvelygyulladásnak és a túl hosszú menstruációnak is természetes ellenszere lehet. Latin neve is arra utal, hogy a legenda szerint a trójai hős, Achilles ezzel a növénnyel állította el a seb vérzését. Érösszehúzó, vérzéscsillapító hatását a benne lévő tanniannak köszönheti, de flavonoidok, alkaloidok és kumarin is található benne.

Így készíts teát!

Egy teáskanál szárított növény forrázz le két deci vízzel, hagyd állni tíz percig, majd szűrd le. Reggel és este fogyassz belőle egy-egy csészével.

Aviva torna

A rendszeres sport önmagában is jó hatással van a menstruációs ciklusra, hiszen javítja a vérkeringést – az alhasi területen is. Létezik azonban egy kifejezetten nők számára megalkotott torna, ami szinte bármilyen menstruációs rendellenesség esetén bevethető természetes ellenszerként. Az Aviva lényege, hogy az alhas, a belső hasi izmok és gátizmok megmozgatásával serkenthető az adott terület vérkeringése. Ezáltal a terület működése egészségesebbé válik, a módszer által befolyásolható a menstruációs ciklus – pár nappal lerövidíthető, korábbra hozható vagy éppen eltolható.

Végezd el a tanfolyamot!

A torna számos gyakorlatból áll, melyek elsajátításához egy pár órás tanfolyam szükséges. Érdemes azonban beiratkoznod, mert a gyakorlatok rendszeres végzése hosszú távú segítséget nyújthat, ha bármilyen menstruációval kapcsolatos problémád van. Segítségével oldhatóak a görcsök, erősíthető a méhizomzat, kiszámíthatóbbá válik a ciklus, valamint csökkenthetők a premenstruációs tünetek.

Old meg a feladványt!

Volt ereje a viharnak!