in

Soha többé nem fogsz bolti mozzarellát vásárolni, ha kipróbálod ezt a 30 perces receptet!

Finomabbnál finomabb és igencsak látványos sajtokat vásárolhatunk, azonban a legjobb, ha mi készítjük el otthon. Számos előnye van, többek közt az, hogy sokkal egészségesebb, hiszen nem tartalmaz adalékanyagot, gyorsan megy, így egyszerre akár többet is elkészíthetünk, ráadásul sokkal olcsóbb, mint a bolti, piaci vagy kézműves sajtok.

mozzarella
Fotó: Caspar Diederik/Flickr.com

Próbáljuk ki az alábbi receptet, nagyon egyszerű! Az eredmény harminc perc múlva már látható, ízlelhető, tapintható: egy krémes, lágy, omlós és nagyon finom mozzarella. Garantáltan az egész család imádni fogja!

Hozzávalók: másfél teáskanál citromsav egy csésze hideg vízben feloldva, fél tejoltó enzim tabletta (rennet tabletta) egy negyed csésze hideg vízben feloldva, egy teáskanál só, konyhai hőmérő, négy liter tej.

Elkészítés: Öntsük a tejet egy nagy lábasba, majd töltsük hozzá a citromsavas vizet, és forraljuk fel folyamatos kevergetés mellett. Közben ellenőrizzük a hőmérsékletet. Mikor eléri a 32 fokot, húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a vízzel elkevert tejoltó enzimet. Kevergessük egy pár másodpercet, majd hagyjuk állni öt percig.

Kicsit be fog sűrűsödni, zselés állagú lesz, ekkor egy szélesebb pengéjű késsel kaszaboljuk fel apróbb darabokra az edényben. Ezután szűrjük le, és a sajtdarabokat tegyük egy tálba, majd melegítsük fel a mikróban egy percig. Vegyük ki, öntsük le róla a folyadékot, és ismét mikrózzuk egy fél percig. Kezdjük a kezünkkel gyúrni, közben adagoljuk hozzá a sót.

A nyúlós darabokból formázzunk a kezünkkel golyókat, és mártsuk bele jéghideg vízbe. Formázás közben minél többször hajtogatjuk egymásra a sajtrétegeket, annál „mozzarellásabb“ állaga lesz. Ennyi az egész, már kóstolhatjuk is, és mehet a hűtőbe.

Ez a férfi egy ollóval ejt vágást a nők bikinijén. A végére Te is tátott szájjal nézel !

Csak most került nyilvánosságra ez a felvétel, amit a NASA egyik űrhajója rögzített.