in

Lagzi Lajcsi kitálal: „Kifordultam önmagamból!”

Az ünneplést keserédessé tette, hogy távollétében a múlt héten közel egy tucat adónyomozó csapott le a birtokukra céges papírok után kutatva.

– Úgy szoktam fogalmazni, hogy „monogám” életet élek. Nyáron kiköltöztem a birtokunkon található csónakházba, mert rájöttem, hiába van óriási kúriánk, hatalmas házunk, a víz közelsége és az egyedüllét tölt már fel – kezdte lapunknak Lajcsi. – Húztam egy határt. Nem kellenek új barátok, arra sincs szükségem, hogy a sok álságos érdekember köszöntsön a születésnapomon, ezért vonulok el. Más életet akarok élni, mint eddig.

Ez a különleges hangszer is édesapja ajándéka volt, Lajcsi a világ legjobb trombitása akart lenni/ Fotó: Fuszek Gábor

Lajcsi közel harminc éve házas, Boglárka mellette volt jóban és rosszban is. Három gyermekük van: Boglárka, István és Lajos, nekik is van házuk a saját tó partján, kéthetente együtt ebédelnek édesapjukkal, aki hatvan év tapasztalatát próbálja átadni nekik.

Otthona falait a lánya,Boglárka által festett képek díszítik, apaként nagyon büszke rájuk/ Fotó: Fuszek Gábor

– A feleségem és a gyerekeim nem értenek egyet azzal, hogy ilyen nagy betekintést engedtem a magánéletünkbe. Ám aki a színpadon komédiás, annak az életben is azzá kell válni. A rajongóimnak köszönhetem a karrieremet, az anyagi javakat, azt, hogy a gyerekeimnek megadhattam mindent, ezért igenis joguk van belelátni abba, hogyan élek – folytatta Lajcsi, aki őszintén mesélt a magányosságáról is.

﷯A teraszán lévő szép antik asztal régi örökség,kincsként őrzi a muzsikus/ Fotó: Fuszek Gábor

– Lehet, hogy önzőnek tűnik, ha azt mondom, egyedül szeretek a legjobban lenni. Nem alkoholista vagy drogos lettem, mint sok más művész, én a magányt választottam. Amikor hazajöttem egy koncertről, úgy éreztem, Bogit nem érdekli az életemnek ez a része. Ennek ellenére nála jobb társat és nagyobb kritikust el sem tudnék képzelni! Egymás után jöttek a gyerekek, és ő velük volt. A színpadon sztár voltam, vastapsot kaptam, majd hazaértem és várt a magány, ez nagy váltás. Nem tudtam ezt megosztani senkivel, ebben senki nem lehet partner. Tudom, jobb lett volna neki, ha többször vagyok itthon, amikor kicsik voltak a gyerekek, de nekem akkor az volt a feladatom, hogy koncertezzek.

Magányra vágyott születésnapján a zenész, így ezúttal az ünnepi koccintás elmaradt/ Fotó: Fuszek Gábor

Lajcsi karrierje elején parkolókban zenélt, az autója csomagtartójából adta el a kazettákat, a CD-ket, majd elindult a Dáridó, amelynek adásait milliók nézték, ám a hirtelen jött siker nem volt rá jó hatással.

– A világ legjobb trombitása akartam lenni, űztem a sikert. Nagyon sok évig vágytam rá, amikor pedig jött, függővé tett. Sofőröm volt, mert nagyzolni akartam, fontosnak tűnni, ráadásul olyan hatalmas autót vettem, hogy parkolni sem lehetett vele. Megváltoztam, kifordultam önmagamból – ismerte el. – Akkor még élt apám, sosem felejtem el, ahogy mondta: „Kicsi vagy te ehhez, fiam!” Szólt, hogy nem jó irányba megy az életem, nem szabad elfelejtenem, honnan jöttem. Figyelmeztetett: még mindig az a soroksári kissrác vagyok, aki régen.

Galambod Lajos 60 éves lett

n"},"platform":{"code":"pulsembed"},"alignment":"center"}”>

A zenész az utóbbi években többször szerepelt bírósági ügyével a sajtóban, mint eladott lemezeivel. A vádlottak padján, ahol közüzemi csalás miatt ül, szomorúan jelenik meg, ez nem véletlen.

(Kapcsolódó: Lagzi Lajcsi koronavírusos, a mai tárgyalásán sincs ott a csalással vádolt zenész)

– Már kevesebb van hátra, mint amennyit megéltem. Nem akarok megfelelni senkinek, és azt sem, hogy bárki miatt változnom kelljen, mert nem fogok. Egy év alatt két barátomat is elveszítettem, Balázs Fecót és Gesztesi Karcsit. Mindkettejükkel szó volt közös munkáról, de addig halogattuk, hogy az ígéretemet nem tudtam betartani. Ez ráébresztett arra, nem szabad semmit halogatni, a percnek, a pillanatnak kell élni, és ezt is teszem!

Az apjától kapott iránytű mindig vele van, hogy mutassa neki a helyes irányt az életben/ Fotó: Fuszek Gábor

Érdekességek a zenészről

1. Gyermekkorában szinte ünnepnapnak számított, amikor szülei levitték őt és öccsét, Istvánt a Dunához fürdeni.

2. Fia, István tehetséges trombitásnak és dobosnak bizonyult, de végül nem lett zenész.

3. A csónakházban lévő összes festményt a lánya készítette.

4. Minden nap ő vágja a fát, amellyel fűt a kandallóban.

5. Arra a legbüszkébb, hogy édesapja megélte a sikereit.

6. Koraszülöttként jött a világra, nem volt 2 kilogramm mikor megszületett.

7. Beteges baba volt, az orvosok azt jósolták, nem éri meg a kétéves kort, majd később fejletlen tüdeje miatt akarták eltiltani a trombitától.

8. Nagypapája tanította meg trombitálni.

9. Az 1997-ben indult Dáridó közel 400 adást élt meg, s olyan együttesek mutatkoztak be ott, mint a Romantic, a Fiesta vagy az Irigy Hónaljmirigy, de világsztárok is felléptek nála, például Thalía, Natalia Oreiro vagy Gabriela Spanic.

10. Gyerekként az öccsével állandóan verekedtek, ezért büntetést is kaptak.

11. Egy hajléktalan tanácsolta neki, hogy énekelje el a Majd ha nékem sok pénzem lesz című dalt, végül ezzel futott be.

12. Tervezi, hogy közösen dolgozik majd Horváth Charlie-val, s mind a ketten trombitát ragadnak majd.

13. Öt kutyája van, közülük Cuki, a vörös színű puli várta haza minden nap gazdáját, mikor Lajcsi előzetesben volt.

14. 2001-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, majd 2006-ban a tisztikeresztet is.

15. Összesen több, mint 4 millió kazettát és lemezt adott el pályafutása alatt.

forrás