Vigyázat! Hamis Netflix applikációkkal lopnak pénzt az óvatlan felhasználóktól

Figyeljen oda, mit tölt le!

 

1f02873cde3d78eaa3283b6732f32383

A Symantec kutatásából kiderült: azzal, hogy a Netflix a legkedveltebb szórakoztató platform lett, a hekkerek és csalók egyik legnépszerűbb célpontjává vált.

A hamis Netflix-appok nem csak az ingyenes filmeket, de vírusokat és olyan kártevőket terjesztenek, amelyek a felhasználók bankártyaadatait lopják el, és használják fel.

A biztonsági cég több támadást is azonosított, egy esetben például egy trójai vírusprogramot juttatott a készülékre a kártékony app, amely a Netflix valós oldalára irányította a felhasználót, miközben a háttérben tevékenykedett. Legtöbbször a felhasználókat hirdetésekkel és olcsó ajánlatokkal veszik rá arra, hogy hamis applikációkat telepítsenek.

A Symantec egyelőre nem tudja, mennyire elterjedtek a támadások, viszont már nem egyet azonosítottak és lepleztek le. A vírusos támadás mellett a másik mód, amivel a felhasználókat támadják az, hogy adathalász oldalra irányítják őket át, ami az eredeti Netflixére nagyon hasonlít, ám ellopja felhasználói nevüket és jelszavukat, így kártyájuk adatait is.

Forrás
Megosztás

Top