in

OMGOMG CuteCute LoveLove

10 furcsa ajándék, amit a tengernek köszönhetnek az emberek

Az óceánok és a tengerek mindig is vonzották és vonzani is fogják az emberek érdeklődését. A végtelen és kiszámíthatatlan víztömeg számos meglepetést tartogat, ehhez pedig néha annyi is elég, ha a tengerparton sétálva kellően figyelmesek vagyunk.

A Liked.hu-nál most 10 olyan alkalmat gyűjtöttünk össze, amikor váratlan meglepetést sodort partra a víz.

Akár óriások játszottak vele, akár a vízben nőtt meg ekkorára, mindenképpen meglepő. 🙂

A Bahama-szigeteknél sodorta partra a víz ezt a rakétadarabot, amiről később kiderült, hogy az Elon Musk-féle SpaceX-hez tartozik.

10. Dobókocka

Akár óriások játszottak vele, akár a vízben nőtt meg ekkorára, mindenképpen meglepő. 🙂

9. Rakétadarab

A Bahama-szigeteknél sodorta partra a víz ezt a rakétadarabot, amiről később kiderült, hogy az Elon Musk-féle SpaceX-hez tartozik.

8. Kinder meglepetések

A németországi Langeoog-szigeten élő gyermekek szokatlan újévi ajándékot kaptak 2017-ben. Az egyik óceánjáró teherhajóról elszabadult konténerből ugyanis több ezer Kindertojás szabadult el és sodort partra a víz.

7. Óriás Lego figura

2007-ben a hollandiai tengerparton élők valóságos sokkot kaptak, amikor meglátták ezt a Lego figurát a tengerparton. Mint kiderült, egy helyi művész készítette ezt az óriás figurát.

6. Konténerek

Ugyancsak 2007-ben járunk, ezúttal azonban Angliában, ahol egy teherhajó elszabadult konténereit mosta partra a víz, ezúttal azonban az emberek nemcsak fényképezkedni mentek le a váratlan ajándékokhoz, hanem fosztogatni is.

5. Újabb rakétadarab

Ezt a rakétadarabot 2016-ban sodortra partra a víz Japánnál. Valószínűleg egy olyan eszköz törmeléke lehet, amit Észak-Korea lőtt fel.

4. Tenger alatti kábelrendező

Izland lakói valósággal megrémültek, amikor egy repülő csészealjra bukkantak a tengerparton, de hamar kiderült róla, hogy az eszköz csak távolról hasonlít rá.

3. Óriás kábelek

2017-ben elképesztő méretű kábeleket sodort partra a tenger Norfolkban. Némelyik átmérőjének mérete a két métert is elérte.

2. Óriás szem

Ez valóban hatalmas! Külön érdekessége, hogy a tudósok sem tudták pontosan megállapítani, hogy milyen állattól származhat, de valószínűleg egy tintahal vagy bálna lehetett a tulajdonosa.

1. Elszabadult torpedó

Skóciában 2008-ban egy elszabadult torpedót sodort partra a tenger. A környéket azonnal kiürítették és a tűzszerészek elszállították a veszélyes szerkezetet.

forrás

A közeli idősek otthonába akartam vinni a 85 éves édesanyámat, de mikor megtudtam milyen szörnyűség is zajlott ott, sírva fakadtam.. Azt hittem elájulok!

16 érdekes dolog, amit olyan problémák megoldására találtak ki, amikre sokan nem is gondoltak