in

10 népszerű turistalátványosság, amivel nagyot tévedtünk

A Hirarena-nél most összegyűjtöttünk néhány olyan érdekességet a világ nevezetességeiről, melyeket feltétlenül tudnunk kell, mielőtt személyesen is elutazunk őket meglátogatni, máskülönben könnyedén csalódást okozhatnak.

1. A Megváltó Krisztus szobra nem olyan nagy.

Legalábbis például a New-York-i Szabadság-szoborhoz képest. A Megváltó Krisztus szobor alig 30 méter magas, amihez 8 métert tesz hozzá a talapzat, míg a Szabadság-szobor talapzata önmagában 45 méter.

2. A Mona Lisa nagyon kicsi.

77×53 cm az egész, ami szinte elvész a számára választott kiállítóteremben. Ez persze semmit sem von le a páratlan művészeti értékéből, de ezt érdemes tudni, pláne, mivel a hatalmas embertömeg miatt rendszerint esélyünk sincs közel kerülni hozzá.

3. Leonardo Da Vinci utolsó vacsorája sokkal nagyobb, mint gondolnánk.

Ha már a Mona Lisa-nál járunk, akkor feltétlenül érdemes megemlíteni Leonardo da Vinci másik nagy remekművét, Az utolsó vacsora című festményt, melyet rendszerint aprónak gondolnak az emberek, pedig valójában szuper hatalmas: 460×880 cm. (ez kb. 40 m²)

4. Az ecuadori Casa del Arbol.

Ez a hely az extrém utazók Mekkája. Évente millió számra érkeznek ide a turisták, hogy hintába üljenek és megmutassák, mennyire nem félnek a haláltól. Persze nem is kell, a hinta alatt ugyanis egy mező helyezkedik el, és csak a trükkös perspektíva miatt tűnik úgy, mintha hatalmas völgy és szakadék lenne a hinta alatt.

5. A brüsszeli Manneken Pis nem mindig meztelen.

A Brüsszelbe érkező turisták általában így szeretnék látni a szökőkútba vizelő bronz kisfiút:

De nagyon gyakran a naptári eseményekhez illően öltöztetik, szóval például így láthatjuk őt:

6. Dubrovnik, a város, ahol belefulladsz a turizmusba.

Az Adria gyöngyét úgy képzeljük, mint egy mesebeli, elhagyatott és rejtélyes várost.

De valójában Dubrovnik egy turistapokol. A turisták annyira elárasztották ezt a horvát várost, hogy az UNESCO egy napi max. 8000 fős turisztikai korlátozást szabott ki.

7. Alamo-erőd, Texas.

Az Alamo-erődöt a texasi forradalom szimbólumának tartjuk, viszont meglepetésként szokta érni a turistákat, hogy nemcsak hogy apró, de a látványos turisztikai fotókkal ellentétben egy lakónegyed közepén helyezkedik el és körbe van véve emeletes házakkal.

8. A Maldív-szigetek paradicsoma, ami kicsit csatorna szagú.

A Maldív-szigetek szépségéhez semmi sem fogható. Talán a mennyországban sincs ilyen gyönyörű türkiz színű víz!

View this post on Instagram

Simply #maldives ☀️

A post shared by Maldives (@maldives) on

De nézzük csak meg közelebbről…

View this post on Instagram

28.04.19 ♻️ North Male’ Atoll. According to Maldivian law no waste (food and dry waste) is to be dumped in the ocean. However, almost every resort in the Maldives is dumping their food waste in the ocean. Because of convenience? Because of cost? Or because of lack of caring? The excuse? “It’s part of the food chain”. But since when does fish eat chicken? Certain food does not belong in the food chain of the marine life. And even if some does, how we know that the waste has been #segregated and that there’s no harmful waste? When will resorts take action and responsibility for their waste? #stopfoodwaste #dontdumpwasteintheocean #reducewaste #wastemanagement #wastemanagementmaldives #savetheplanet #savetheocean #protecttheocean #cleanuptheocean #savemaldives #stoppollution #refuseredusereuserecycle

A post shared by @ save_maldives_stop_pollution on

9. “Az emlékezet állandósága” című Salvador Dalí festmény viccesen apró.

24×33 cm, vágod? Ez kisebb, mint egy A3-as lap. Őszintén szólva nem erőltette meg magát Dalí mester.

10. Grönland nem akkora, mint Afrika.

Bár a világtérképek alapján ezt feltételeznénk.

Egyetértesz a listán felsoroltakkal, és ha nem, akkor miért? Volt olyan turistalátványosság, ország, város (stb.), amiben egy utazás során nagyot kellett csalódnod? Meséld el nekünk hozzászólásban! 💬

forrás

Hogyan élt túl 6 tinédzser 1 évet egy lakatlan szigeten, és mi történt velük ezalatt

Az internetezők eloszlattak 19 olyan mítoszt, amit a legtöbben még ma is elhittünk