in

10 nevetségesen abszurd börtönbüntetés, amit teljesen szükségtelen volt kiszabni!

Az emberek néha csinálnak indokolatlan sőt, ártalmatlannak tűnő dolgokat, amiért egyes országokban igen komoly büntetés jár. Természetesen az igazságszolgáltatás nem viccből létezik a világon, de ez nem minden esetben és helyzetben a legigazságosabb megoldás, ezért a mai összeállításunkban összegyűjtöttünk nektek 10 döbbenetesen abszurd börtönbüntetést, amiről ti is úgy fogjátok gondolni, hogy semmi szükség nem volt.

Gary Harrington

A férfi három óriási hordóba gyűjtött össze magának esővizet, tűzoltási célzattal, amivel addig nem is volt probléma, ha az ember nem Oregon államban él. Gary-t az oregoni bíróság harminc nap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, mert engedély nélkül gyűjtött be esővizet. A bíróság kijelentette, hogy a férfi telkére leesett eső az állam tulajdona, így azt senki nem gyűjtheti össze.

Paula Asher

Paula Asher nagy butaságot csinált, amikor ittas állapotban próbált vezetni. A legszebb az egészben, hogy ezt még publikálta is Facebookon, és posztjában annyit írt, hogy: “Ezek a marhák elkaptak ittas vezetésért, pedig csak egy autót törtem össze.”

Danny Nightingale

A férfi még 2007-ben egy glock 9mm-es-t kapott kitüntetésként, amiért segített az Irakban harcoló katonák kiképzésében. A terve az volt hogy, használhatatlanná alakítja át, majd ezután bekeretezteti és átadja a volt csapatának. Ám sajnálatos módon Danny fejsérülést szenvedett, ami miatt amnéziája lett, így mindent elfelejtett még a 9mm-est is. Angliában tilos a fegyvertartás, megtalálták nála és ezért sajnos kijárt neki is a büntetés.

Jacob Jock

Jacob egy cserbenhagyásos baleset miatt folytatott tárgyalásán vett részt, mint esküdtszéki tag. Ám olyan dolgot csinált, amit épeszű ember nem tenne. Konkrétan Facebookon ismerősnek jelölte a vádlottat, aki egy gyönyörű fiatal hölgy volt. Szerencsére a vádlott ezt az információt eljuttatta a bíróhoz, aki azonnali hatállyal eltávolította Jacobot az esküdtek közül, valamint három nap börtönre ítélte.

Brisseira Torres

Arizónában van egy olyan törvény, miszerint bárki, aki iratok nélkül járja az utcákat azonnali hatállyal le lehet tartóztatni mondván, hogy ezek az emberek biztos illegális bevándorlók.
Brisseira pontosan efféle intézkedés áldozata lett, mikor a nőnél nem voltak iratok, mikor igazoltatták, ezért a rendőrök letartoztatták őt.

Shukwant Herb

Ez a brooklyni nő is két rossz döntést hozott élte során, amik közül a legnagyobb talán az volt, hogy egy olyan férfit választott gyermeke édesapjának, akit a bíróság később sok-sok évre elítélt, amiért megerőszakolt 3 nőt. A bíróság arra kérte a nőt, hogy engedje meg a kilenc éves fiának, hogy az édesapját meglátogathassa a börtönben. A bíróság úgy gondolta, hogy a nő ezt nem a fia érdekében teszi, ezért 50 nap letöltendő börtönre ítélték.

6 olasz tudós

6 olasz tudóst összesen 6 évre ítéltek el, mert képtelenek voltak a “l’aquilla” földrengést előre megjósolni. A bíróság úgy fogalmazott, hogy ez egy akaratlan merénylet volt számos ember ellen. Több szeizmológus is alátámaszthatja, hogy gyakorlatilag lehetetlen egy földrengés pontos helyszínét és erősségét előre megmondani, ám a bírót még ez sem hatotta meg, ugyanis a földrengés nagyjából 300 ember életét követelte és azt mondta ezért valakinek bűnhődni kell.

Lori Teel

Lori egy alkonyat DVD-t kölcsönzött ki egy helyi könyvtárból, ám elfelejtette visszavinni azt. Mivel több, mint 2 éven keresztül volt nála jogtalanul a DVD, ezért 36 dollár pénzbüntetésben részesítették. A nő többszöri felszólítás után sem fizette be az összeget, így a rend éber őrei bilincsbe verve vitték el a nőt a saját háza elől, méghozzá úgy, hogy 1,5 és 10 éves gyermekei is végignézték az esetet. Lori ezután befizette az összeget, de még ma is pereskedik emiatt a nevetséges eljárás miatt.

Kelley Williams

Kelley nem érezte biztonságosnak azt az iskolát, ahova gyerekeinek kellett volna járnia, ezért az édesapja lakhelyén levő iskolába küldte őket. Ohio-ban a bíróság azt vallja, hogy a lakcímről hazudni akkor is súlyos bűntett, ha rengetegszer tartózkodott édesapjánál.

Liam Stacey

Ez a 21 éves elhatározta, hogy poént csinál Fabrice Muamba-ból, aki focimeccs közben a pályán kapott szívrohamot. Liam bejegyzését a twitterezők egyből jelentették. Liam persze, azt mondta, hogy a felhasználófiókját feltörték, de később kiderült, hogy hazugság volt. A fiú fiókját a Twitter azonnal letiltotta. Főiskolája felfüggesztette tanulmányait, és mindezek mellett a bíróság 56 nap börtönre ítélte őt.

forrás

19 hölgy, akik nagyon szép szemöldököt szerettek volna, de nem sikerült

2020 március vs. 2021 március: az emberek vicces képekkel illusztrálják, hogy mennyit változtak az elmúlt egy évben