in

10 okostelefonnal kapcsolatos trükk, amivel nem mindenki van tisztában – Te hányat ismersz?

A mai világban már mindent az elektronikai készülékek irányítanak. Szinte már el sem tudnánk képzelni nélkülük az életünket. Nem tudunk nélkülük elmenni A-ból B pontba, nem tudjuk felhívni a szeretteinket sem normál hívásban, sem videochaten…stb. Lassan az az érzésünk, hogy okosabbak, mint mi vagyunk és bizony néha ki is fognak rajtunk. Ezeken az okos készülékeken vannak olyan titkos funkciók, amik megkönnyíthetik az életünket, de nem mindenki tud róluk. Mai posztunkban 10 ilyet hoztunk el.

1, Jelkód megváltoztatása számokról betűkre

Bizony akadnak olyanok, akik szívesen választanák betűkkel tarkított jelkódot számkombináció helyett. Van egy jó hírünk. Lehetőséged van ezt választani, ha ismered a titkot. A “Beállításokban” az “Általános” menüpont alatt találsz egy olyat, hogy “Jelkódzár”. Ha erre rámész akkor ki kell kapcsolnod az “Egyszerű jelszó” funkciót. Ezzel egy klaviatúra jelenik meg a képernyőn, amivel most már nemcsak számokat, hanem szavakat is megadhatsz jelszónak. Menő, nem igaz?!

2, Az SMS-ek küldésének, fogadásának időpontja

Az iPhone készüléket birtoklóknak nagy bosszúságot tud okozni, mikor nem látják, hogy mikor küldtek, vagy épp fogadtak üzeneteket. Viszont van egy nagyon egyszerű kis trükk, amivel kiderítheted azokat a bizonyos időpontokat. Ha belépsz az iMessage egyik beszélgetésébe és jobbról balra elhúzod a képernyőt, akkor jobb oldalon feltűnnek az időpontok. Így ügyesen nyomon lehet a beszélgetést követni.

3, Üzenet visszavonása és ismétlése

Mind estünk már bele abba a hibába, hogy engedtük szárnyalni a képzeletünket egy levél megírásánál, de a vége felé közeledve éreztük, hogy ez egy kicsit túltoltuk a dolgokat és egy szimpla “Szia, mi újság van?” elég lenne. Nos, ebben az esetben nem kell visszatörölni az egész üzenetet, hanem csak meg kell rázni a telót, hogy felugorjon a “Gépelés visszavonása” opció. Ezzel könnyedén eltüntethetjük a hosszú, már-már lírai üzenetet. Ha esetlegesen mégis úgy döntenénk, hogy a hosszú üzit küldjük el, csak újra meg kell rázni a készüléket és a “Gépelés ismétlése” gombra koppintani.

4, Nagybetűkkel való írás

Mindenki tudja, hogy ha valaki csupa-csupa nagybetűkkel ír, akkor voltaképpen kiabál. Persze elképzelhető, hogy ez nem igaz, de valamiért mégis így terjedt el a köztudatban. Viszont akadnak esetek mikor nagybetűkkel kell leírni egy szót, de elég macerás és “fárasztó” is betűnként megnyomni a “Shiftet” ezért a gyorsabb nagybetűs pötyögés érdekében kétszer kell megnyomni egymás után a “Shitet” és máris mehet az írás.

5, Vízszint mérő használata

Bizony nem mindenkinek van érzéke ahhoz, hogy bizonyos dolgokat középre lőjön be. Ilyen például a képek, festmények felhelyezése. Ilyenkor óriási hasznát vesszük egy vízszintmérőnek, mivel az képes megmutatni, hogy egy kép egyenesen van-e belőve. A probléma csak az, hogy nem mindenkinek van ilyen eszköze. Nyugi nincs ok a pánikra, ugyanis az iPhone készülékeken ilyen is van. Nem kell mást tenni, mint megnyitni az “Iránytű” applikációt és a képernyőt jobbról balra tolni. Ezzel egy időben megjelenik a hőn áhított vízszintmérő és mehet is a munka.

6, Éles fényképek készítése

Ha szeretsz fotózni, szelfizni akkor tuti neked is feltűnt, hogy egyes pózokban gyakorlatilag lehetetlenség normális, éles képeket készíteni, mert ahogy lenyomod a gombot megmozdítod a telefont. Viszont nemcsak ezzel a gombbal lehet fotókat készíteni, hanem a hangerő szabályzó gombokkal is. Van még egy trükk, amivel szintén nem lőhetsz mellé. Ha bedugod a fülhallgatódat, amin van hangerő szabályzó gomb, akkor annak megnyomásával is könnyedén fotózhatsz. Gondoltad volna?

7, Rapid töltés, hogy hamarabb használhasd

Az okostelefonok a folyamatos pötyögés, nyomkodás során merülnek le leghamarabb. Ha valakinek nagy szüksége lenne például a GPS-re, de látja, hogy az akksi hamarosan lemerül akkor csak egy dolgot tehet. Be kell vetnie azt a trükköt, amit csak nagyon kevesen ismernek. Tudniillik a telefonok repülőgép üzzemmódba rakva kétszer olyan gyorsan is töltődhetnek. Ha neked is rövid időn belül van szükséged a telefonod energiakapacitására, akkor ezzel könnyedén nyerhetsz magadnak időt.

8, Zseblámpa fényerejének testreszabása

Az iPhone típusú készülékek esetében könnyedén testre lehet szabni a zseblámpa fényerejét. Ehhez nem kell mást tenni, mint alulról felfelé húzni a képernyőt és rákattintani a lámpára. Ha ezután még hosszan rá is nyomsz, akkor megjelenik egy csík. Ha felfelé tolod rajta az ujjad akkor erősíted a fényerőt, ha lefelé, akkor meg tompítod.

9, Számológépben való törlés

Vannak alkalmak, mikor nagyon sok számot kell összeadni, kivonni, szorozni, osztani, viszont résen kell lenni, ugyanis a számológépben nincs törlési lehetőség, ha félregépelsz egy számot. Legalábbis eddig biztos ebben a hitben voltál. De jó hírünk van. Valójában van benne törlési funkció csak nem látszik. A trükk az, hogyha elrontasz egy számot akkor nem kell kitörölni az egészet és újrakezdeni, hanem csak a fölötte lévő fekete sávban jobbra, vagy balra húzni az ujjad, így az elrontott szám már törlődik is. Értelem szerűen ha egymás után kétszer húzod el az ujjad az utolsó két szám fog törlődni és így tovább.

10, Elektronikus aláírás

Ma már egyre elfogadottabbak az elektronikus aláírások, viszont sokan nem tudják, hogyan is írhatnák alá, az emailben kapott dokumentumokat ezért akadnak, akik kinyomtatják, aláírják és beszkennelik. Ez azonban elég hosszadalmas procedúra, főleg akkor, ha idő szűkében van az ember. Nos, nagyon könnyen alá tudjátok írni a készüléken keresztül is, ha fogjátok, megnyitjátok az email fiókotokat, és azon belül is a dokumentumot tartalmazó üzenetet. Ezután nemes egyszerűséggel kattintsatok rá a doksi képére és a jobb felső sarokban megjelenik egy kék karika benne egy tollal/filccel. Erre koppintsatok rá és alul megjelenik egy sáv mindenféle íróeszközzel. A végén lesz egy “+” jel és azon belül is egy “Aláírás” menüpont. Azon belül el tudjátok készíteni az aláírásotokat, amit automatikusan el is fog menteni, ha még több aláírásra lenne szükség.

Te hányat ismertél?

forrás

24 fotó, ami bizonyítja a múlt században élő emberek szépségét

17 megható történet állatokról, melyek biztosan meglágyítják a szíved