in

11 titkos félelem, amiről a legtöbb férfi soha nem beszél

Számtalan cikk, műsor és könyv foglalkozik annak boncolgatásával, hogy mik az alapvető különbségek a férfiak és a nők között. Nyilván most nem az elsődleges nemi jellegre gondolunk, hanem arra, ami mélyen belül van. A mai világban már egyre vékonyabb a határ a nők és a férfiak között. Akár el is dönthetjük azt, hogy melyik nemhez szeretnénk tartozni. Sőt! Egyre nagyobb divat a transzszexualitás. Ezzel kapcsolatban nem terveztünk állást foglalni, hiszen mindenki kezében ott a saját élete, amivel azt kezd, amit csak akar.

Az alapvető elgondolás szerint a férfi az erős, határozott, radikális egy nő pedig a gyenge, akit oltalmazni kell. A férfi dolgozik, a nő pedig háztartásbeli. Na persze ez legfeljebb 50 évvel ezelőtt volt így. Mostanra a nők ugyanúgy lehetnek karrieristák és engedhetik el az egész család-gyerek dolgot a munkájuk miatt. Hogy jól van ez így? Nem biztos.

Engedjük el most a sztereotípiákat és nézzünk pár dolgot a férfiakkal kapcsolatban, ami nem teljesen illik be a “macsó” pasi képbe.

1: Hiúság
A nők olyanok, mint egy porcelánbaba. Órákon át képesek tollászkodni a fürdőruhába és azon agonizálni, hogy mit vegyenek fel. Tény és való, hogy sokkal több eszköz létezik egy nő “fegyvertárában” mint egy pasiéban. Ettől függetlenül a pasik nagyon is hiúak. Soha nem volt még ennyire népszerű az edzőterem. Szigorú diéta, fogyókúra, szálkásítás, feszesítés stb. Egyesek képtelenek elképzelni magukat sörhassal, míg másokat ez nem zavar. Manapság az előbbiből van több. Nyilván nincs már annyira igény a fizikai munkára, mint régebben. Sok gép megoldja azokat a feladatokat, melyek régebben a férfiak két kezére voltak bízva. Azok pedig biztosították számukra a “parasztizmot”. Most gyakoriak a milliméter pontosra belőtt szakállak, frizurák, ruhák stb. Egy pasi is képes fél órát szenvedni a tükör előtt, hogy patikára zselézze a haját. Ki lehet jelenteni, hogy a pasik ugyanúgy aggódnak a kinézetük miatt, mint a nők.

2: Anyagiak
A pasik rengeteget képesek az anyagiak miatt aggódni. Ez egy ősi ösztön, miszerint a férfinak kell biztosítani az anyagi hátteret a családja számára. A társadalom most is őket neveli kenyérkeresőknek. Sokan nem akarnak addig párkapcsolatba bonyolódni, amíg nem stabilizálódott az anyagi helyzetük. A nők számára a gondoskodás és a figyelem sokkal fontosabb. Annak a lánynak, akinek az autó márkája és a lakás mérete számít, az annyit is ér. Kár érte gürizni.

3: Testmagasság
Egyes nők úgy gondolják, hogy 180 cm magasság alatt nem kell nekik pasi. Egyáltalán nem ez a jó pasi fő jellemzője. Legrosszabb esetben nem hord a nő mellette magassarkút. Persze egy 192 centiméter önmagában biztosít egy jó kiállást, de ez pont olyan, mint a nagy női keblek. Nem ezen múlik a boldogság.

4: Féltékenység
Ebben egyáltalán nincs különbség a két nem között. Ha egy nő arról tart kiselőadást otthon, hogy mennyire lehengerlően fantasztikusan kedves és humoros pasi kollégája van, arra legjobb esetben is egy szemöldökráncolás lesz a reakció. A férfiak ugyanúgy féltékenyek, mint a nők. Az önbecsülésüket nagyon megdolgozza, ha leppattintják őket. Célszerű mindig őszintén beszélni mindenről, hogy eloszlassuk a félelmeit.

5: Tapasztalatok
A férfiaknak meg kell őrizniük a “macsó” mivoltukat. Úgy kell előadniuk magukat, mintha rendkívül tapasztaltak és stabilak lennének párkapcsolatok terén. Tapasztalt szeretőknek kell mutatniuk magukat. Valójában ugyanúgy aggódnak azon, hogy valamit elrontanak. Érzelmileg is pont annyira sebezhetők, mint a nők.

6: Testszőrzet
Ez is egy olyan dolog, ami manapság ütötte fel a fejét. Régebben természetes dolog volt, hogy a pasi szőrös a nő pedig nem. Most már rengeteg pasi esetében a teljes szőrmentesség a standard. Mint valami úszóbajnok. Tény, hogy egy szőrős, hanyag test igénytelennek tűnik. Valamelyest célszerű kordában tartani a “bundát”. Erről meg kell hallgatni az aktuális lány véleményét. Neki milyen “igényei” vannak a pasi testszőrzetével kapcsolatban. Zavarja vagy sem. Elvégre neki kell tetszenie. A kopaszodás is hasonló dolog. A férfiak rémálomként tekintenek rá. Régebben ha valaki letolta a haját “nullásgéppel” az minimum gengszternek számított a közvélemény szerint. Most már divat ez is. Kényelmes és nem gáz. Nem kell tőle félni. A legjobb, amit mondogathat magában egy férfi, ha elkezd kopaszodni, hogy “legalább nem fáj…”.

7: Diéta
Korábban elképzelhetetlen volt egy férfi szájából azt a kijelentést hallani, hogy “fogyókúrázom”. Nagyon furcsa volt a diéta kifejezés egy pasinál. Mindkét nem esetén fontos az egészségtudatos életmód. Nem lehet nutellával kelni és feküdni. Ha megjelenik egy kis zsírpárna, akkor jobban oda kell figyelni az étkezésre. A pasik ritkábban beszélnek erről, de ők is szeretnének úgy kinézni, mint Ryan Reynolds.

8: Párkapcsolat
A pasik is azt szeretnék, hogy rendben menjenek otthon a dolgok. Legfeljebb nem hívják fel azonnal valamelyik barátnőjüket, hogy elújságolják azt, ha a párjuk éppen bunkón szólt hozzájuk. Nem szoktak minden apróságon aggódni, mivel lényegesen radikálisabban állnak a párkapcsolat kérdéshez. De egy szakítás, veszekedés őket is ugyanúgy megviselhet.

9: Exek száma
A férfiak számára a párkapcsolat is egy örök verseny. Mindenképpen többet, jobbat kell mutatniuk a lány exeinél. Az is aggaszthatja őket, ha a lány több férfival volt már előtte, mint a pasi nővel. Gondolhatja azt, hogy nem eléggé tapasztalt. Érdemes megnyugtatni őket.

10: Felvállalni az érzéseinket
A fiúk nem sírnak. Ezt sokszor hallhattuk már. Nekik azt kell mutatniuk, hogy erősek és nem az érzelmeik irányítják őket. Meg kell tudniuk védeni a családjukat. Nem feltétlenül ez a jó hozzáállás. Persze egyetlen nőnek sem hiányzik otthonról egy “bánatos kutyus” ábrázatú hisztigép. A nyafogás elég akkor, ha épp megfázás van terítéken. Az a legrosszabb, amikor egy megtört pasinak azt mondják, hogy “egy férfinak nem így kellene kezelnie a helyzetet”. Ez csak tovább ront a dolgokon. Nincs előírt viselkedési mód, amit követni kellene. Nem gáz az, ha egy pasi is elmorzsol pár könnycseppet, ha épp megbántják. Mindkét nem esetében megvan ennek a határa, hogy mi az, ami belefér és mikor esik valaki túlzásba.

11: Ezermester
Elromlik otthon valami a házban. A nő hatalmas boci szemekkel néz a pasijára, hogy ugye megjavítod. Azt mindenki tudja, hogy szakemberekből már nagyon kevés van. Nem biztos, hogy az a legjobb ha egy pasi nekifeszül és szétszereli a vízcsapot. Az autószerelés sem olyan egyszerű, mint régen. Minden számítógépek vezérelnek. Nem lehet egy egyszerű franciakulccsal nekifeszülni akárminek. Az bőven elég, ha egy pasi tudja, hogy kinek kell szólni, ha valami tönkremegy és nem válik cselekvőképtelenné.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.

forrás

30 bizonyíték rá, hogy százszoros nagyításban minden teljesen másnak tűnik

22 meglepő tény a Vans márkáról