in

AngryAngry LOLLOL OMGOMG

2 perce érkezett! EZT A TILTÁST MÁTÓL megszüntették Magyarországon!

Hatályát vesztette a járvány-szigorítás: ez mától ismét megengedett Magyarországon Mától nem él az a karácsony előtt kiadott rendelet, amely szerint Magyarországon azokon a közterületeken sem lehet alkoholt fogyasztani, ahol egyébként ezt más jogszabály nem tiltja.-írja a Pénzcentrum.

Hatályát vesztette az a december 23-án kiadott rendelet, amely szerint december 24. és január 3. között nem lehet közterületen alkoholt fogyasztani Magyarországon. Orbán Viktor az ünnepek előtt beszélt arról, hogy szilveszterkor nem akarnak utcabálokat látni, nehogy jobban megugorjon a fetőzöttek száma.

Ezért rendelték el, hogy a fenti időszakban még azokon a közterületeken sem lehetett inni, ahol egyébként ezt más jogszabály nem tiltja.

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy megérkezett a vakcina Magyarországra, eddig összesen 80 ezer adag Pfizer-vakcina, amely 40 ezer egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé. A szerdán érkezett vakcinákat 21 kórházi oltópontra szállították ki: több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerre és Békéscsabára. A következő hetekben újabb szállítmányok érkeznek, és annak ütemében folytatódhat az oltás.

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni, hogy a hatóságok fel tudják majd venni a kapcsolatot a jelentkezőkkel. A védőoltásra eddig közel 600 ezren regisztráltak a https://vakcinainfo.gov.hu/honlapon ĂŠs postai Ăşton.

forrás

20 zseniális tervező, aki megmutatta, hogyan tiszteljük a természetet

20+ szokás, ami mindenkit bosszant, és mi legtöbbször észre sem vesszük