in

20 őrült holmi, amit az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal (TSA) munkatársai foglaltak le a repülőtereken

A repülés szabályai meglehetősen egyértelműek, így még ha jómagunk soha nem is repültünk életünkben, akkor is pontosan tudjuk, hogy mik azok a dolgok, amiket fel lehet vinni egy repülőgépre, és mik azok, amiket nem. Ennek ellenére az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal (TSA) munkatársai mégis zsák számra foglalják le azokat a bizarr és életveszélyes tárgyakat, melyeket az utasok próbálnak meg felcsempészni magukkal a fedélzetre a poggyászukban.

1. Most már tudod, hogy miért kell olykor levenned a cipődet a reptéri ellenőrzéskor – van, aki például pengét csempészik a talpában.

2. Ez pedig egy cipőtalpba rejtett bomba, amit a TSA munkatársai foglaltak le átvilágításkor.

3. Normális esetben csak elkobozták volna tőle a zsebkést, ám ebben a formában (direkt elrejtve) már csempészésnek minősül, amiért börtönbüntetés jár.

4. Csak néhány lőfegyver azok közül, amiket az emberek megpróbáltak felvinni magukkal a repülőgépekre annak ellenére, hogy mindenki tudja jól, hogy nem lehet.

5. Hiába hivatásos késdobáló az ember, akkor sem lehet késeket vinni egy repülőre.

6. Bozótvágó kést szintén nem célszerű magunkkal vinni a repülőtérre, a biztonsági szakemberek határozottan harapnak érte.

7. Tollnak álcázott kés.

8. Ezeket ugyan nem lefoglalták, de érdekes látni, hogy hány laptopot felejtenek el visszarakni az emberek a táskájukba, miután becsekkoláskor külön rekeszbe rakva szkennelik azokat a biztonsági szakemberek.

9. Most már tudod, hogy miért kell külön műanyag rekeszben szkennelni a laptopokat.

10. Ez a bánatos mackó túl nagy volt hozzá, hogy a gazdájával repülhessen.

11. Mindig gyanús, ha egy felnőtt ember plüssállattal a táskájában utazik.

12. Egyszerű fésűnek tűnik – elsőre.

13. Nem látta akadályát, hogy miért ne vihetné magával a családi nyaralásra a kedvenc fejszéjét, a TSA munkatársai már sajnos igen.

14. A TSA munkatársai a Twitteren külön megjegyezték, hogy gázmaszkokat egyébként lehet szállítani a repülőgépeken, de nem ilyet.

15. Ál-öngyilkos mellény. Az utas, akinek a fél reptér a nyakába ugrott ezért, elmondta, hogy csak a barátját akarta megtréfálni vele. Sem a barátja, sem a TSA munkatársai nem nevettek.

16. Egy ekkora csavarkulcs már fegyverként is használható.

17. Ez megmagyarázza, hogy miért kell kivennünk az övet a nadrágunkból az átvilágításkor.

18. Sétapálcának álcázott szúrófegyver.

19. Külső merevlemezbe rejtett kés.

20. Bár az utas azt hitte, természetesen az ilyen óriás kalapácsokat sem lehet felvinni a repülőgépekre.

forrás

Drámai pillanat – Fájó szívvel, könnyeivel küzdve, de búcsúzik Palik László!

Két héttel az esküvő után tudta meg a férfi, hogy egy férfit vett el