in

20 szokatlan dolog , ami teljesen hétköznapinak számít az Egyesül Államokban

Az Egyesült Államok valóban sokak számára a lehetőségek földje , de jóval több is ennél. Amellett , hogy sokan látják a a fényűzést és kitörési lehetőséget látják az országban , Amerika lehetőséget kínál az embereknek arra is, hogy megtapasztaljanak igazán furcsa dolgokat egyaránt.

A nyilvánvaló de szemöldök emelő ajánlatoktól , az olyan rejtett kincsekig, amelyekre soha nem gondolnánk, listánk csak néhányat érint, azokból az érdekességekből amelyek az Egyesült Államokat olyan egyedivé teszik.

Íme a 20 európai ember számára olyan szokatlan dolog, amelyet abszolút normálisnak tartanak az USA-ban.

  1. Sajt spray

2. Az amerikai bankjegyek címletei nagyon hasonlóak , így rettentő nehéz megkülönböztetni őket.

Más országok valutájával ellentétben az Egyesült Államokban a dollár bankjegyek ugyanolyan zöld színűek, és mindegyik nagyon hasonlónak tűnik, eltekintve a minimálisan eltérő képektől. Sokak számára lehet az országba utazva egy kissé szokatlan , és érdemes különösen odafigyelni , hogy adott esetben melyik fizető eszközt használjuk.

3. Az italokat rengeteg jéggel szolgálják fel a fogyasztók számára.

Egy apróság, ami szintén feltűnő az Európából érkező turisták számára az , hogy Amerikában a vendéglátó egységekben felszolgált italokat rengeteg jéggel szervírozzák a vendégek számára. Az amerikaiak azon kevesek közé tartoznak, akik rengeteg jeget raknak italaikba. Jelentek meg cikkek , amelyek azt boncolgatták, hogy mi lehet ennek oka , egyesek szerint, ez összefüggésben lehet a Amerikaiak ” minél több annál jobb” habitusával.

4. Az Amerikai zászlók szinte mindenhol előtűnnek.

A nemzeti öntudat igencsak erős az országban , ez megmutatkozik szinte minden sarkon. Rengeteg zászlóval díszitett házat láthatnak a külföldi turisták , illetve említésre méltó az július negyedikei ünnep , ami szintén nagyon fontos az ottani embereknek.

5. Az országban kapható kenyér rendkívül édes.

Az országban élők talán észre sem veszik , hogy a kényekként felszolgált sütőipari termékeik mennyire édesek, a nagy mennyiségű feldolgozott cukor felhasználás és fogyasztásuk miatt.

6. A különböző családi és baráti rendezvényeik elengedhetetlen kiegészítői a piros SOLO® poharak.

7. Metrikus rendszer helyett angolszász mértékegységeket használnak.

Az Egyesült Államok egyike annak a három országnak, amelyek még mindig a birodalmi mérési rendszert használják, ami rendkívül furcsa sokak számára.

8. Az idegennek való beszélgetéskezdeményezése itt egyáltalán nem számít különösnek.

9. Az Egyesült Államokban az emberek többsége hatalmas kávés poharakkal sétálgat az utcán.

Bár az elviteles kávézási szokások lassan begyűrűztek hozzánk is , összességében még mindig az a jellemző , hogy a legtöbb Európai országban az emberek a kávét nyugodtan , kávéházakban leülve, kisebb mennyiségben fogyasztják.

10. Teljesen természetesnek számít, hogy bárokban ingyenesen kínált magvak héjait a vendégek előszeretettel szórják a földre.

11. Tulajdonképpen minden szolgáltatásnak elérhető a drive-in változata, beleértve a bankokat, gyógyszertárakat, sőt még az esküvői kápolnákat is.

12. Az éttermi fogyasztásuk maradékát minden esetben hazaviszik a vendégek.

Az Egyesült Államokban a vendégek egyáltalán nem szemérmeskednek ha arra kerül sor, hogy elcsomagoltassák-e az el nem fogyasztott ételek maradékát. Más országokban ez még mindig sokszor kellemetlen az emberek számára.

13. Az Egyesült Államokban az emberek rendkívül fontosnak tartják, hogy fogaik ragyogó fehérek legyenek és hajlandóak ezért kész vagyonokat is elkölteni.

14. Az éttermekben hatalmas adagokat szolgálnak fel.

Talán ezért is van, hogy a vendégek nem szégyenlősködnek ha a maradék elvitelére kerül a sor, hiszen a hatalmas felszolgált adagokat kevesek tudják helyben elfogyasztani.

15. Az amerikaiak egyszerűen a mosogatóba dobják a konyhai hulladékot, ahol egy konyhamalac ledarálja és külön tárolóba gyűjti össze a maradékokat.

16. Hatalmas kultusza van a borravalónak.

Nem hagyni borravalót a felszolgáló személyzetnek felér egy sértéssel. Míg Európában a borravaló felszámolására és elfogadására is különböző szabályok vannak , Amerikában erősen javasolt honorálni egyénileg is a felszolgálók munkáját.

17. Súlyos hiteleket felvenni az egyetem elvégzéséhez.

Nem titok, hogy az Egyesült Államokban az egyetemre járásnak súlyos költségei vannak, és bizony a hallgatók gyakran komoly adósságokba kerülhetnek a diploma megszerzéséig.

18. Az amerikai WC-kben a megszokottnál jóval több vizet használnak.

19. Nagyjából minden termékért külön fizetnek forgalmi adót.

Más országokkal ellentétben az Egyesült Államokban a forgalmi adó nincs beépítve az árba.

20. Jelentősebb sportesemények előtt az emberek a parkolóban grilleznek, söröznek és beszélgetnek.

forrás

Az internetezők megosztották azokat a tanácsokat, amik megmentették az ő vagy szerettük életét

18 ember, akinek a napja hirtelen az élete legrosszabb napjává változott