in

205 kutyát mentettek meg a vágóhídról Kínában. Most új esélyt kaptak

205 kutyát szabadítottak ki egy kínai vágóhídról, és az Egyesült Államokba vitték őket, ahol hamarosan új otthonokat találnak.

205 kutyát szabadítottak ki kínai vágóhídakról épp a kínai újév előtt, mikor az amúgy is gyakori kutyahús fogyasztás, még inkább megnövekszik. A hazai és nemzetközi erőfeszítések ellenére évente kb. 20 millió eb veszti életét, húsfeldolgozás céljából Kína szerte. A China Rescue Dogs jótékonysági szervezet segítségével sikerült megtalálni és megmenteni az állatokat. Sok kutyát hússzállító kocsikból kellett kimenteni, rettentő elhanyagolt állapotban voltak.

Jill Stewart, a China Rescue Dogs elnöke elmondta: ” Nem sok választotta el ezeket az állatokat a haláltól, de most új esélyt kaptak, egy jobb és boldogabb életre. Mindannyian karanténba kerültek, chipet és az összes szükséges védőoltást megkapták. A sérült állatok orvosi kezelésben részesültek. Most eljött az ő idejük is, és reméljük további életüket biztonságban, és egy boldog családban élhetik le.”

Új sajtóközlemény szerint, jövő héten 145 kutya repül Kínából New Yorkba, teherszállító repülőgépeken. A további 60 állat szállítására március végén kerül sor, mivel jelenleg még nincs elegendő pénz a szállításukra. A jótékonysági szervezet honlapja szerint jelenleg 2500-3500 dollárba kerül egy kutya elszállítása Kínából az Egyesült Államokba. Az aktuális még magasabb költségek a jelenlegi vírushelyzet miatt érvényben levő korlátozások miatt lehetnek.

Az alapítvány vezetője elmondta, hogy sosem mondanak nemet egy kutyának sem. Egyenlően segítenek idős, keverék és fogyatékkal élő állatokon. Így továbbra is küzdenek az állatok biztonságáért, jövőjükért, megpróbálják mindegyiküket megmenteni. Hozzátette, hogy ezt nem tehetnék meg a nyilvánosság folyamatos támogatása nélkül.

Amint a kutyák megérkeznek New Yorkba, a Staten Island-i Bay Street Állatkórház állatorvosai vizsgálják meg őket. Ezután örökbefogadó családokhoz kerülnek.

Évente több mint 10 ezer kutyát esznek meg Kínában egy kutyahús fesztiválon, amit Guangxi tartományban, Yulinban rendeznek meg. Az utóbbi években óriási felháborodást keltett a fesztivál Kínán belül, és a világ minden tájáról. Az állatvédők és látogatók arra gondoltak, hogy több állatot el is loptak, mivel nyakörvet láttak rajtuk. A Yulin fesztivált 2009-ben rendezték meg először. Azt állítják a kritikusok, hogy nincs kulturális értéke, kizárólag kereskedelmi haszonszerzés céljából szervezik meg. Azt mondják, hogy a kínai emberek többsége elítéli és nem eszik kutyahúst, az országban sok fiatal ellenzi is a fesztivált.

forrás

13 híresség, akinek valódi neve még a legnagyobb rajongói előtt is kész rejtély

19 akkor és most fotó, ami megmutatja az ausztráliai tűzvész hatalmas pusztítását