in

21 alkalom, amikor a Simpson család rejtélyesen megjósolta, hogy mi fog történni a jövőben

Senki sem tudja, hogy mi fog történni a jövőben, de azok, akik rendszeres nézői a Simpson család sorozatnak, látszólag mégis tudhatják azért, hogy nagyjából mire számíthatnak. Nem tudni, milyen okból kifolyólag, de a Simpson család alkotói immár három évtizede jósolják meg hihetetlen pontossággal a világban bekövetkező pénzügyi, társadalmi, és technikai fordulatokat. A Simpson család epizódokban például évekkel korábban láthattuk, hogy Donald Trump lesz az elnök vagy hogy a Disney megvásárolja a 20th Century Fox-ot, mint hogy az a valóságban bekövetkezett volna.

1. Kamala Harris lila ruhája.

2. Tom Hanks nyugtatja az amerikai nemzetet a kormány nevében.

3. Háromszemű hal.

Az ikonikus háromszemű hal a Simpson család epizódok kedvelt kellékévé vált, nemrégiben pedig hasonló halat találtak az egyik Argentínában található atomerőmű melletti tóban.

4. Donald Trump elnöksége.

2000-ben, 16 évvel azelőtt, hogy megtörtént volna, a Simpsonék megjósolták, hogy Donald Trump indulni fog az amerikai elnökválasztáson, és azt is, hogy nyerni fog.

5. Hibás szavazógép.

2008-ban, amikor Homer az egyik epizódban szavazni ment, Obamára szavazott, ám a szavazata automatikusan átugrott Mitt Romney-ra. 4 évvel később Pennsylvania-ban ez tényleg megtörtént: az egyik szavazatszámláló gépet azért kellett eltávolítani, mert automatikusan Mitt Romney-ra ugrott az emberek szavazata.

6. Okosórák – már 1995-ben megjósolta őket a Simpson család, amikor a valóságban még nagyon távol álltunk ezektől a technikai kütyüktől.

7. A Disney megvásárolja a 20th Century Fox-ot.

1998-ban az egyik jelenetben a Fox épületét láthatjuk, rajta a „Walt Disney Co. részlege” felirattal. 19 évvel később a Disney tényleg felvásárolta a Foxot 52,4 milliárd dollárért.

8. Fehértigris támadás.

1993-ban a Simpsonék kigúnyolták Siegfried & Roy-t. A jelenetben a fehér tigrisük rájuk támadott, ez 10 évvel később pedig a valóéletben is megtörtént.

9. Az autocorrect születése.

1994-ben a „Lisa on Ice” epizódban a Simpsonék megjósolták az automatikus hibajavító programok megjelenését, bár ez a valóságban csak 2005-ben jelent meg az okostelefonokon.

10. Nobel-díj győztes.

Az egyik epizódban a Simpson családban fogadást tettek arra, hogy a MIT professzora, Bengt Holmström Nobel-díjat fog nyerni, holott erről akkoriban ilyenről még szó sem volt. 6 évvel később nagy meglepetésre Bengt Holmström tényleg megkapta a Nobel-díjat.

11. Michelangelo Dávid-szobrának cenzúrázása.

A szentpétervári lakosok nagyon szomorúak lettek, amikor a Dávid-szobor másolatát állították fel a városukban. Az egyik helyi nő annyira ideges lett, hogy levélben a szobor cenzúrázását kérte a városvezetéstől.

12. A lóhús botrány.

A Simpson család 1994-es epizódjában egy Doris nevű konyhai dolgozó lóhúst csempészett a Springfield-i iskola diákjainak ebédjébe. Kilenc évvel az epizód megjelenése után hatalmas botrány történt Írországban, mert kiderült, hogy a szupermarketekben kapható marhahús hamburgerek több mint egyharamadában ló DNS-t, 85%-ukban pedig sertés DNS-t találtak.

13. Lady Gaga Super Bowl produkciója: a Simpsonék 5 évvel korábban megjósolták, hogy ő fogja adni a félidei showt.

14. Lehallgatási botrány.

A Simpson családról készült mozifilmben több jelenetben is láthatjuk, ahogy az NSA lehallgatja az amerikai állampolgárok telefonjait és kémkedik utánuk. Néhány évvel később Edward Snowden, az NSA egyik volt alkalmazottja robbantotta ki az ezzel kapcsolatos világ méretű botrányt.

15. A szeptember 11-i terrortámadás.

Ez inkább csak egy összeesküvés-elmélet, ám az rajongók közül sokan úgy gondolják, hogy ebben az 1997-es Simspon család epizódban valószínűleg megjósolták a 2001. szeptember 11-i terrortámadást, a képen látható újságban ugyanis a ,,9/11″ dátum olvasható, melynek a 11-es részét a Világkereskedelmi Központ ikertornyainak sziluettje szimbolizál a magazinban.

16. Elsőgenerációs iPod.

5 évvel azelőtt, hogy az Apple hivatalosan is bejelentette volna az első iPod érkezését, a Simpson családban már feltűnt egy kísértetiesen hasonló eszköz.

17. Egy napon megjelenő filmek.

Bármilyen hihetetlen is, a Csillagok háborúja hetedik része és az „Alvin és a mókusok – A mókás menet” című film tényleg egy napon jelent meg, 2015. december 18-án. Épp úgy, ahogy azt a 2009-ben vetített Simpson család epizódban is láthattuk.

18. Trónok harca 8. évad fordulat.

19. The Shard felhőkarcoló, London. Az egyik 1995-ben készült jelenetben pont olyan, mintha ennek a felhőkarcolónak a sziluettjét látnánk a háttérben, pedig ez az épület valójában csak 2009-ben épült fel.

20. Az ebola vírus.

Ebben az 1997-es epizódban Marge egy Ebola vírussal kapcsolatos könyvből olvas fel Bartnak. 14 évvel később pedig láss csodát, újfent felütötte a fejét az ebola járvány, mely a Nyugat-afrikai Ebola-járvány néven vált ismertté, és amely több tízezer halálos áldozatot követelt.

21. Pénzügyi válság Görögországban.

Ebben a 2012-es epizódban Homér vendégként tűnik fel egy tévéshowban, miközben a képernyő alján látható futószalagon az „Európa az eBay-re rakja Görögországot” cím olvasható. Három évvel később, 2015-ben Görögország lett az első fejlett ország a világon, ami nagyszabású  pénzügyi válságba került.

forrás

17 bizonyíték rá, hogy a bolhapiacokon néha aprópénzért is valódi kincseket vásárolhatunk

12 dolog, ami megmutatja, hogy Japán évekkel a világ többi része előtt él