in

5 megoldatlan esemény, ami néhány film tökéletes forgatókönyveként szolgált

Az igaztörténeteken alapuló filmeket egészen máshogy kezelik az emberek. Sokkal komolyabban veszik, mint egy fikciót, ami csak a forgatókönyvírók elméjéből pattant ki. Ez azért van, mert az események valóban megtörténtek a valóságban, és azt gondolják ha egyszer előfordultak, elképzelhető, hogy még egyszer megtörténnek. Minél valósághűbb egy történet, annál jobban bele tudja magát képzelni a néző. Mostani posztunkban 5 ilyen történetet hoztunk el, amit egyes filmeknél fel is használtak.

1, Az ördögűző (1973)

Filmben: Egy nap a 12 éves Regannak rohamai lesznek, mely teljesen megrémíti a családját. Mivel az orvosok nem találna semmilyen betegségre utaló jelet, tünetet azt tanácsolják az édesanyának, hogy forduljanak egy paphoz.

Valóságban: William Peter Blattie bestsellere alapján készült a film, ám a történet megírásában egy olyan esemény inspirálta, ami 1949-ben teljesen megrázta az Egyesült Államokat. Robbie Mannheim egy teljesen hétköznapi iskolás gyerek volt, aki mindennap egyre furcsább és furcsább zajokat hallott, nem tudott rendesen aludni, különös mantrákba kezdett az éjszaka közepén, mellyel felébresztette a szomszédságot, illetve a tanórákat is megszakította. Az orvosok tanácstalanok voltak, ezért a szülők egy paphoz fordultak. Az ördögűzés rítusát végző papok azt állították, hogy Robbien embertelen erővel tört ki egy ismeretlen nyelven kántáló démon. A fiú testét véres sebek, szimbólumok borították. Tudományos magyarázatot azonban nem találtak a dologra, csak annyit értek el, hogy az ördögűzéstől Robbie meggyógyult.

2, Ragyogás (1980)

Filmben: Jack Torrance megérkezik az Overluck-i szállodába, hogy feleségével és fiával töltse az időt a téli hegyekben. Hamarosan látomások kezdik gyötörni Jacket, és fia hirtelen találkozik a szálloda egy másik arcával.

Valóságban: Stephen King regényének alapja a Stanley Hotelben, más néven a Ghost Hotelben történt események. 1974-ben King és felesége ebben a hotelben maradtak. A fiatal pár az elnöki lakosztályban telepedett le, mely a 217-es számot viselte. Az író, elmondása alapján látta egy szobalány szellemét, s a bálteremben kísérteties táncoknak volt tanúja.

3, A pokolból (2001)

Filmben: London egyik részében támadást követtek el egy lány ellen, s a bűncselekmény kivizsgálását Frederick George Abberline felügyelőre bízták.

Valóságban: 1888-ban egész London rettegett egy ember miatt, aki Hasfelmetsző Jack néven vált ismertté. Az illető különös kegyetlenséggel végzett áldozataival, ami még ijesztőbbé tette. A szakértők úgy vélték, hogy Jack professzionális ismeretekkel rendelkezik az anatómia területén, mivel egy tapasztalt sebész pontosságával távolította el az emberek belső szerveit. Bizonyítékok hiánya miatt sok pletyka született és a gyanúsítottak között olyan emberek is szerepeltek, mint Van Gogh, Lewis Carroll és Mark Twain.

4, Ördögűzés Emily Rose üdvéért (2005)

Filmben: Richard Moore atya ki akarja űzni Emily-ből a démont ám a rituálé során a lány életét veszti. Az atyának ezután bíróság elé kell állnia, mert gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják meg. Annak érdekében, hogy meggyőzze a bíróságot ártatlanságáról, a papnak bizonyítania kell más világ hatalmainak létezését és annak befolyását az emberekre.

Valóságban: A film igaz történeten alapult, mely a 90-es évek közepén történt, egy Annelise Michel nevű iskoláslánnyal, aki Nyugat-Németországban élt. 17 évesen epilepsziás rohamok miatt került kórházba, de a kezelések ellenére, állapota súlyosabb lett. Annelisat gyötörte a betegség, és már elkezdett hangokat hallani, s azt állította, hogy maga az ördög szállta meg. A lány bekerült a pszichiátriára, de az ottani kezelés ne hozott eredményt. Michel egy idő után elkezdett szenet enni, s két külön hangon szólt a szüleihez. Gonosz “énje” Lucifernek hívta magát. A szülei ijedtükben egy paphoz fordultak. 10 hónapon át próbálkoztak az ördögűzéssel, de nem tudtak segíteni a lánynak.

5, Halálhegy – A Dyatlov-rejtély (2013)

Filmben: Amerikai diákok az Urál hegyre mennek, hogy a múlt titokzatos haláleseteit felkutassák.

Valóságban: A film részben olyan hírhedt eseményeken alapul, amelyek évek óta kísértik az emberiség gondolatait. 1959-ben Igor Djatlov irányítása alatt 9 hallgató síelni ment az Észak-Urál hegységbe. Egyik éjszaka a fiatalok ismeretlen okok miatt síelve hagyták el sátraikat, még arra sem volt idejük, hogy felöltözzenek. A csoport három tagja halálra fagyott, ketten olyan közel mentek a tűzhöz, hogy égési sérüléseikbe haltak bele, a maradék négy ember pedig súlyos törésekkel feküdt egy szakadékban. A négy közül csupán egyetlen egy ember élte túl, Yuri Yudin.

Hallottatok ezekről?

forrás

A cellulit még a sztárokat sem kíméli, íme itt van 17 híresség, akik búcsút intettek tökéletes alakjuknak!

Ez a 10 pár az élő bizonyíték arra, hogy a szerelemben nincsenek határok