in

LOLLOL WTFWTF OMGOMG AngryAngry CryCry LoveLove CuteCute

9 ok, amiért a nyilvános WC-k ajtaja sokszor nem éri el a padlót

A nyilvános WC-k valószínűleg az élmezőnyben vannak azon a legkellemetlenebb helyeket felsorakoztató listán, melyeket bármennyire is igyekszünk elkerülni, időnként sajnos kénytelenek vagyunk meglátogatni.

Ha Te is jártál már például egy benzinkút vagy pláza vécéjében, akkor valószínűleg eltűnődtél azon, hogy bizonyos helyeken miért nem érnek padlóig a vécék ajtajai, hiszen ha valahol, akkor ezeken a helyeken aztán tényleg jól esne a magány. Az igazság az, hogy jó okai vannak.

A nyilvános WC-k nem tartoznak a legtisztább helyek közé, ezért általában naponta többszöri tisztítást igényelnek. A padlóig érő ajtók pedig megnehezítenék és lelassítanák ezt a folyamatot.

1. Könnyebb tisztíthatóság

A nyilvános WC-k nem tartoznak a legtisztább helyek közé, ezért általában naponta többszöri tisztítást igényelnek. A padlóig érő ajtók pedig megnehezítenék és lelassítanák ezt a folyamatot.

2. Baleset esetén gyorsabban érkezik segítség

Ha rosszul leszünk például egy teljesen zárt nyilvános vécében, akár hosszú órákba is telhet, amíg valaki felismeri, hogy segítségre van szükségünk. A padlót el nem érő ajtók esetében azonban rögtön nyilvánvalóvá válik például, ha valaki rosszul lett az egyik fülkében.

3. Nem megfelelő viselkedés ellenőrzése

A padlót el nem érő vécéajtók megnehezítik azoknak az embereknek a dolgát, akik olyan tevékenységeket szeretnének végezni, amelyeket nem kellene.

4. Olcsóbb az építésük

A mennyezettől padlóig érő ajtók pontosabb tervezést és kialakítást igényelnek, ami jócskán megdobja a nyilvános WC-k kialakításának költségeit.

5. Jobb szellőzés

Egy teljesen lezárt fülkéből sokkal lassabban és nehezebben távoznának a kellemetlen szagok, amit az előző látogató hagyott maga után.

6. Könnyebb ellenőrizni, hogy a kabin foglalt-e vagy sem.

Ha valaha is cibáltad már egy zárt vécéfülke ajtaját, akkor valószínűleg tudod, hogy ez mindkét fél számára rendkívül kínos tud lenni. Az ajtó és a padló közötti résnek köszönhetően azonban rögtön látni lehet, ha az adott vécé foglalt.

7. Lehetséges menekülési út

Ha a zár beragad, és nem tudsz kijönni a vécéből, egy zárt fülke esetén csak annyit tehetsz, hogy ütögeted az ajtót és kiabálsz. Egy padlót el nem érő ajtó esetében azonban sokkal könnyebben megmenekülhetsz.

8. Kevesebb ideig vannak bent az emberek

Ha a WC-t nem különítik el megfelelően a mosdó többi részétől, akkor az azt használó emberek valószínűleg hamarabb távozni akarnak majd, amivel elkerülhető például, hogy sorok alakuljanak ki a fülkék előtt.

9. Könnyebb átadni a papírt

Rendkívül kellemetlen tud lenni, ha túl későn döbbenünk rá, hogy nincs vécépapír a fülkénkben. Még kellemetlenebb, ha úgy kell segítséget kérnünk, hogy ehhez az ajtót is ki kell nyitnunk. A padlót el nem érő ajtók esetében azonban ez nem fordulhat elő, a vécépapír az ajtó alatt is könnyedén átadható.

forrás

17 ember, aki úgy döntött, hogy saját maga újítja fel az otthonát, és ez volt élete legjobb döntése

8 érdekes tény, amit sosem gondoltunk volna a férfi testről