in

OMGOMG CuteCute LoveLove CryCry WTFWTF

A 17 legveszélyesebb tetoválás, aminek a jelentését sokan nem is gondolnák

Egy tetoválás sokkal több annál, mint az önkifejezés egy testen viselt formája. Egyes embercsoportok számára ugyanis az egyébként ártatlannak tűnő motívumok különleges jelentéssel bírnak, ha pedig nem vigyázunk és meggondolatlanul magunkra tetoválunk egy ilyet, abból komoly problémáink származhatnak a későbbiekben. Cikkünkben most összegyűjtöttük a legtipikusabb és legveszélyesebb tetoválásokat, amikért nem csak kellemetlen konfliktusokkal, de egyes országokban akár az életünkkel vagy börtönbüntetéssel is fizethetünk.

1. Könnycsepp

A jobb szem alatt találtató könnycsepp tetoválás leggyakrabban azt jelenti, hogy a viselője gyilkosságot követett el vagy legalábbis megpróbálta azt elkövetni. Sokan a bal szemük alá teszik szolidaritásból, ha egy hozzájuk közel álló személy a börtönben vagy tragikus körülmények között meghal. Ez a tetoválás sok problémát okozhat, ha pusztán a szépsége miatt készül, a bűnözői világban ugyanis nagyon komoly jelentéssel bír.

2. Buddha

A buddhista Istenségek bármely formában történő magunkra tetoválása komoly Istenkáromlásnak számít, ezért a buddhista országokban sokszor rendőrségi ügybe keverednek az ilyen tetoválást magukon viselő turisták.

3. Yakuza

Japánban a yakuza-stílusú tetoválások viselése az azonos nevet viselő maffia tagjaira korlátozódik, ami a felkelő nap országának egyik legbefolyásosabb és legvéresebb bűnszervezete. Jól gondoljuk meg, hogy egy ilyen tetoválással meglátogatjuk-e az országot, mert komoly kellemetlenségeink származhatnak belőle.

4. Három levelű lóhere

A négylevelű lóhere tetoválása legtöbbször a szerencsére utalás jeleként történik, ha azonban egyel kevesebb számú levelet varratunk magunkra, akkor abból komoly problémáink lehetnek például Írországban, ahol ez a jelkép az egyik legnagyobb bűnszervezet védjegye. Ha a szervezet egyik tagja meglátja rajtunk a tetoválást és kiderül, hogy semmi közünk sincs a bűnözői világhoz, akkor a konfliktus szinte elkerülhetetlen.

5. Szögesdrót

A szervezett bűnözés világában a szögesdrót tetoválás arra utal, hogy az illető ült már börtönben. A szögesdrót minden csomója egy börtönben töltött évnek felel meg. Éppen ezért, ha egy egyébként törvénytisztelő ember dönt ilyen tetoválás mellett, az jelentősen megbonyolíthatja az életét, például ha börtönből szabadult emberekkel találkozik, akik nem veszik jó néven az ilyesmit.

6. Vicsorgó vadállat

A hétköznapi emberek leggyakrabban a bátorság és az erő jeleként varratnak magukra vicsorgó tigris-tetoválást, a jelentése pedig a bűnözői világban sem nagyon különbözik, ám ott úgy értelmezik, hogy az ilyen tetoválást viselő személy hajlamos az erőszakra és bármikor készen áll egy kegyetlen bűncselekmény elkövetésére. Ha rossz társasággal találkozunk, egy ilyen tetoválásból könnyen konfliktus adódhat.

7. Tetovált gyűrűk

A tetovált ujjgyűrű az egyik legegyszerűbb és leglátványosabb módja annak, hogy a tulajdonosa elmondhassa magáról: ült már börtönben. Minden ilyen gyűrű-szimbólum más-más jelentéssel bír.

8. Kereszt a mellkason

Oroszországba határozottan nem érdemes nagy kereszt tetoválással a mellkason utazni, ez ugyanis ott az egyik legveszélyesebb bűnbanda ismertetőjele. Mivel az orosz maffia tagjai országukon kívül is aktívan jelen vannak, ezért az ilyen tetoválásokból bármikor nem kívánt konfliktusunk lehet.

9. Pókháló

A pókháló szintén népszerű börtöntetoválás, ami legtöbbször a hosszú távú szabadságvesztésről vagy a kábítószer-függőségről árulkodik. A pókháló minden egyes gyűrje egy év nehéz életszakaszt jelent, ezért a korábban börtönben ült emberek meglehetősen negatívan reagálhatnak rá, ha valaki pusztán a szépség kedvéért készít magára ilyen tetoválást.

10. Ötágú korona

Az Egyesült Államokban az ötágú korona tetoválás az egyik legnagyobb latin bűnbanda jelképe, ami az Egyesült Államok területén is aktívan jelen van. Az amerikai hatóságok sem nézik jó szemmel, ha valaki ilyen tetoválást visel, azt pedig mondanom sem kell, hogy a bűnszervezet tagjai még inkább harapnak érte, ha valaki pusztán a szépsége miatt varrat magára ilyen tetoválást.

11. Három pont

A minimalista hárompontos tetoválás a világ minden táján ugyanazt jelenti: „Mi Vida Loca” – vagyis hogy a tulajdonosa őrült életet él. Ez általában nem mond túl sokat a tulajdonosáról, ám a bűnözői világban olyan jelentőséggel ruházták fel, hogy az ilyen tetoválást viselő személyek visszaeső törvénysértők. Rossz emberekkel találkozva ebből a tetoválásból is komoly félreértések adódhatnak.

12. Csillagok

A csillagok a börtönt megjárt emberek egyik ismertetőjele. A testen elfoglalt pozíciója sokat mond a tulajdonosáról: a térdre tetovált csillagok például a hűségről, míg a váll tájékra tetovált csillagok a magas tekintélyről árulkodnak. A bűnözői világ tagjai könnyen félreérthetik az ilyen, pusztán szépségük miatt készített tetoválásokat.

13. Kártyalapok

A szervezett bűnözés világában minden kártyalap saját jelentéssel bír. Az ilyen kártyalapok mesélhetnek a viselője bűncselekményeiről, a börtönben szerzett tapasztalatairól vagy épp annak tekintélyéről.

14. Tőrrel átszűrt rózsa

Az elsőre könnyen romantikusnak ítélt tetoválást legtöbbször akkor szokták magukra tetoválni az emberek, ha a börtönbüntetésük letöltésére készülnek. A tőr nélküli rózsa sokszor arra utal, hogy a viselője már 18 éves kora előtt megjárta a börtönt.

15. Bohóc

Brazíliában egy ilyen tetoválásért könnyen az életeddel is fizethetsz, az ottani bűnszervezetek tagjai ugyanis kegyetlen sértésnek veszik az ilyesmit. Nem véletlenül, Brazíliában ugyanis csak olyan személyek varrathatnak magukra ilyen tetoválást, akik már kiontották egy rendőr életét.

16. Hableány

A mesébe illő sellőt ábrázoló tetoválás szörnyű jelentéssel bír börtönviszonylatban. A foglyokat sokszor azért kötelezik ilyen tetoválás elkészítésére, hogy ezzel tegyék egyértelművé, hogy az illető bűncselekményt követett el egy gyermek ellen.

17. Katonai és politikai témájú tetoválások

A politikai és vallási témájú tetoválások viselőinek folyamatosan készen kell állniuk rá, hogy bármikor konfliktusba kerülhetnek a magukra varratott motívumok miatt Számos országban az ilyen tetoválásokért egyenesen börtönbüntetés jár, ezért ha ilyen témájú tetoválást viselünk, jól gondoljuk meg, hogy merre utazunk és kinek mutogatjuk azokat.

forrás

10 trükk, amivel vásárlásra ösztönöznek minket az IKEA áruházakban

15 képregény, amit csak akkor érthetsz meg, ha neked is van kutyád