in

A világ 10 legdrágább macskája – ha szereted a macskákat és van pénzed

Tény, hogy a macskák aranyosak, de mennyire? Hajlandó lennél több millió forintot fizetni azért, hogy egy szőrös kis bolhazsák minden reggel 6 órakor felébresszen csak azért, mert unatkozik? Ha igen, akkor a lehető legjobb helyen jársz, hiszen praktikus lehet számodra a világ legdrágább macskáinak tízes listája.

1) Ashera (7 millió és 40 millió Ft között)

Ez a legritkább és legdrágább macska a világon. Ez a macska az ázsiai leopárd, az afrikai szervál és a házimacska keveréke. Verhetetlen. Súlya nagyjából 14 kg, és nagyon okos, intelligens állat. Az ára körülbelül 7 millió forinttól indul, de ha fontos például, hogy az állat hipoallergén legyen, akkor körülbelül 40 milliót kell kicsengetnünk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lê Minh (@drf0x) által megosztott bejegyzés,

2) Szavanna (700 ezer és 1,7 millió Ft között)

Ez a macskafajta szintén az afrikai szervál és néhány házi macska keveréke, de mivel nincs benne leopárd vér, ezért az ára is jóval pénztárca barátabb. Nagyon ritka macska, de az Egyesült Államokban például nagy népszerűségnek örvend. Az ára 700 ezer forinttól indul, de vannak tenyésztők, akik 1,7 milliót is elkérnek érte.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Savannah_cat (@savannahcat_loversz) által megosztott bejegyzés,

3) Bengáli (300 ezer és 1 millió Ft között)

A bengáli macska a házi macska és a bengáli leopárdmacska keresztezéséből mesterségesen létrehozott hibrid állat. Más macskákkal ellentétben imádja a vizet, szóval ha régi álmod, hogy együtt medencézz a méregdrága hibrid macskáddal, akkor ő az ideális választás.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Abyssinian & Bengal (@purpur.kitties) által megosztott bejegyzés,

4) Man-szigeti macska (400 ezer és 600 ezer Ft között)

A manx macska, más néven Man-szigeti macska a házi macska egyik fajtája, amelynek gerince természetes mutáció következtében megrövidült, emiatt a farka csonka, egyes példányoknál akár hiányozhat is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chelsea (@bigchels) által megosztott bejegyzés,

5) Peterbald (300 ezer és 600 ezer Ft között)

A peterbald vagy pétervári szfinx orosz eredetű macskafajta. Nagyon kedves, ragaszkodó cica, idegenekkel is barátságos, és más állatokkal is jól kijön. Csendes, intelligens, kis lakásban is jól érzi magát, nem igényel nagy helyet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Famke Myshka & Ivan Drago (@famkemyshka) által megosztott bejegyzés,

6) Szfinx (300 ezer és 500 ezer Ft között)

A szfinx avagy kanadai szőrtelen macska a házi macska egyik ritka fajtája, amely természetes mutáció révén csak egy nagyon vékony, pehelyszerű szőrtakaróval rendelkezik. A szfinxek társaikhoz és gazdáikhoz egyaránt nagyon ragaszkodnak, éberek, játékosak, néha tolakodók, de ugyanakkor meglehetősen intelligensek is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sphynxismyworld (@sphynxismyworld) által megosztott bejegyzés,

7) Maine Coon (300 ezer és 500 ezer Ft között)

A Maine Coon az Egyesült Államok Maine tagállamának nemzeti macskája, különleges tulajdonságai miatt, eredetét tekintve meglepő és valószerűtlen elméletek és történetek láttak napvilágot, a genetikai képtelenségnek számító macska-mosómedve kereszteződéstől kezdve, Marie Antoinette cicájának kalandos utazásával bezárólag. Ezzel szemben őseik egyrészt a vikingekkel érkezett norvég erdei macskák lehettek, másrészt az Amerikába érkező európai tengerészek által a hajókon utaztatott hosszú szőrű macskák, amelyek képesek voltak elviselni a zord körülményeket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Yodi and Pippi (@2_coonis_and_me) által megosztott bejegyzés,

8) Skót lógófülű macska (200 ezer és 400 ezer Ft között)

1961-ben egy perthshire-i farmon született egy kismacska, amelynek fülei a fejére lapultak. A farmer, William Ross úgy döntött, elkezdi tenyészteni a vonalat, és így született meg a skót lógófülű macska. Szeretetteljes, nyugodt, és mellette szól, hogy le vannak konyulva a fülei.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

순무 SoonMoo (@soonmoo_cat) által megosztott bejegyzés,

9) Brit rövidszőrű (150 ezer és 400 ezer Ft között)

Kerek fej, kerek szemek, kerek macska. A brit rövidszőrű a hagyományos brit házi macska kitenyésztett fajtája, mely zömök, erős testtel, dús bundával és jellegzetes arccal rendelkezik. Legnépszerűbb színváltozata a kék, melynek enyhe kékesszürke szőrzetéhez rézsárga szemek társulnak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Oscar & Hugo (@lifeofblueoscar) által megosztott bejegyzés,

10) Orosz kék macska (160 ezer és 350 ezer Ft között)

Az orosz kék az egyik legrégebb óta ismert macskafajta. Neve bundájának különleges színéből származik, amit hivatalosan kéknek nevezünk. Erős köteléket alakítanak ki az emberekkel, főleg gazdájukkal. Leginkább személyiségük és szőrzetük miatt választják háziállatnak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Питомник русских голубых кошек (@razdolie_russianblue) által megosztott bejegyzés,

A lista végére láthatjátok, hogy anyagilag tönkremegyünk, ha a világ legdrágább macskáival szeretnénk körülvenni magunkat, viszont legalább lesznek mellettünk valakik, akiket csókolgathatunk még akkor is, ha titokban gyűlölnek minket.

forrás

17 trükk, amivel felgyorsíthatjuk az irodai programokon végzett munkát

21 alkalom, amikor a sofőrök nem akartak hinni a szemüknek vezetés közben