in

A világ egyik legnagyobb, 10 teniszpálya méretű hólabirintusa olyan, mintha egy meséből származna

A lengyelországi Zakopane-t valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. A kisváros Európa szerte híres síterep, ám jóval kevesebben tudják, hogy a gyönyörű leejtői mellett egy másik büszkeség is található a városban, mégpedig a világ egyik legnagyobb hólabirintusa.

A Híraréna-nál úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk kicsit közelebbről ezt a monumentális építményt, melyet több, mint 60 ezer jégtömbből hoztak létre.

Ez a hóból és jégből épült labirintus a világ egyik legnagyobb labirintusa.

50 munkás több mint egy hónapig dolgozott azon, hogy a hatalmas jégtömbök a tervek szerint kerüljenek a helyükre. A labirintus közvetlen közelében egy 5 méteres toronnyal rendelkező hóvár, azon belül pedig különleges kiállítások is találhatók.

A labirintus területe 2500 négyzetméter.

60 ezer hatalmas jégtömböt használtak fel az építéséhez.

A labirintushoz egy speciális világítást is fejlesztettek, figyelembe véve a közeli helyek lejtőinek fényvisszaverő képességét.

A labirintus építése minden évben az első faggyal kezdődik, hogy a lehető leghamarabb meg lehessen nyitni a látogatók előtt.

A labirintus nyitott részein kívül fedett alagutak is találhatók, különleges, mintás falakkal díszítve.

A falakat ezenkívül más, ünnepi és játékos kellékek is díszítik.

A zakopanei labirintus nagyon népszerű az európai turisták körében, a falak díszítéséről pedig minden évben lengyel és szlovák művészek gondoskodnak.

A szezon csúcspontján elképesztő jégszobrokkal is találkozhatunk.

Sajnos a hivatalos weboldal szerint az idei évben a vírus miatt a labirintus zárva tart, de az újranyitást követően feltétlenül érdemes személyesen is felkeresni ezt a világhírű labirintust, ami a magyar határtól alig 240 kilométerre található.

forrás

19 tökéletes fotó, amin minden a lehető legjobban illeszkedik egymáshoz

20 izgalmas tény a hétköznapi dolgainkról, ami bizonyítja, hogy a világ tele van meglepetéssel