in

Az emberek elmesélték, hogy mi volt a 15 legmeglepőbb dolog számukra, amikor Franciaországba utaztak

Ha idegen országba utazunk, mindig találkozunk olyan szokásokkal és kulturális sajátosságokkal, amik azonnal szemet szúrnak. Ez jó és gyönyörű, elvégre ezek a kulturális különbségek azok, amik minden országot egyedivé és különlegessé varázsolnak. Ma már a közösségi oldalak világában a legmeglepőbb ilyen észrevételeinket azonnal megoszthatjuk a nagyvilággal, épp úgy, ahogy azt a most következő internetezők is tették.

15. Valószínűleg nincs még egy olyan ország, ahol a legendás madeleine péksütemény illatú tusfürdővel tudjuk magunkat szappanozni.

14. Franciaországban bevett szokás, hogy a mustáros üvegeket újrahasználják pohárként.

Az ilyen mustáros üvegek gyakran megtalálhatók a francia családok asztalain, kimosva és újrafelhasználva, mint pohár. Vannak, akik gyűjtik is őket, az üvegek ugyanis sokszor rajzfilm, mozi vagy képregény témában készülnek.

13. Kóstolj meg mindennap más sajtot, és még többet fedeznek fel.

Franciaországban körülbelül 1200 különféle sajt található. A receptek annyira különböznek, hogy ha az év minden napján más sajtot kóstolunk meg, akkor sem érnénk a végére.

12. Franciaországban a friss bagettet akár automatából is megvásárolhatjuk.

Köztudott, hogy a francia étrend alapja a bagett. Épp ezért vidéken számtalan ilyen bagett-automatával találkozhatunk, amiket a pékek minden reggel friss pékáruval töltenek fel, hogy mindenki könnyedén beszerezhesse a napi bagett adagját anélkül, hogy túl messzire kellene menni az otthonától.

11. Van egy sziget, amihez az odavezető út csak apálykor van víz felett.

A 4 km hosszú Passage du Gois nevű út igazi turistalátványosság. Az aprócska Noirmoutier-szigetet köti össze a szárazfölddel, de ami igazán különlegessé teszi, hogy csak apály idején lehet közlekedni rajta, mivel dagálykor akár 4 méteres magasságban is víz boríthatja az utat.

10. Itt mindenki rózsaszín WC-papírt használ.

Franciaországban a legtöbben rózsaszín vécépapírt használnak, mivel ezt a színt társítják a bőr puhaságával és színével. Ez nagy meglepetésként szokta érni a turistákat, pláne azokat, akiknek az országában csak fehér vécépapír kapható.

9. Itt a hamburgert akár libamájjal is élvezheted.

8. Franciaországban nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságos szexre, ezért számtalan plázában és középiskolában ilyen óvszer-automatákkal találkozhatunk.
7. Mindent kávéba mártanak, még a sajtot is.

Különösen a Nord-Pas-de-Calais régióban népszerű ez a szokás: reggelinél az emberek egyszerűen a kávéjukba mártogatják a sajtot és a pirítóst, hogy így tompítsák a kávé keserű ízét.

6. A szupermarketekben előre elkészített melegszendvicseket is kaphatunk. Ezeket már csak be kell dobni otthon a melegszendvics sütőbe.
5. Majdnem minden francia otthonban ilyen, Franciaország térképű hűtőmágnesekkel találkozhatunk.

Köszönhetően annak, hogy az egyik leghíresebb francia baromfiüzem egy-egy mágnest helyez el minden terméknek a dobozába. Éppen ezért nemcsoda, hogy a franciák többsége megszállottan gyűjti őket, és azon fáradoznak, hogy összeálljon a teljes francia térkép a mágnesekből.

4. Az éttermekben a créme brulée-t ott, előttünk égetik meg az asztalnál.
3. A péksüteményekhez hasonlóan osztriga-automatákkal is találkozhatunk, melyet a helyi halászok töltenek fel minden reggel.

2. Faluról-falura utazó mozgó boltok.

A francia falvakban nem szabad meglepődni, ha korán reggel a mobil élelmiszerboltok jellegzetes szirénájára ébredünk. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a nagyvárosoktól távol eső falvakban is kényelmesen hozzáférjenek az emberek az alapvető élelmiszerekhez.

1. Franciaországban 12 különböző időzóna található.

Franciaország rendelkezik a legtöbb időzónával a világon – igaz, ennek nagy része Föld különböző pontjain található tengerentúli megyéknek és területeknek a számlájára írható. Ennek köszönhető többek között az a tény, hogy a Karib-térségben található Saint-Barthélemy vagy Szent Márton-szigetre utazva is euróval fizethetünk.

forrás

18 vicces használati utasítás, amin több az információ, mint gondoltuk

Hogyan mentette meg egy Bob nevű kóbor macska egy hajléktalan zenész életét, és tette az egész világon híressé