in

Az európai győzelem napja: tisztelgés a második világháború hős kutyái előtt

Május 8-án volt az európai győzelem napjának 75. évfordulója, melynek apropóján kötelességünk megemlékezni a második világháborúban szolgáló hős katonákról. Kevesen tudják azonban, hogy a második világháborúban nem csak nagyapáink és dédapáink tanúsítottak hősies helytállást, hanem több mint 3000 négylábú is, akik a taposóaknák kiszimatolásától kezdve, az ejtőernyős (igen, jól olvasod) és kutatómunkákon át egészen az üzenetek továbbításáig számos fontos szerepet töltöttek be a második világháború idején.

Külön tiszteletet érdemel az a 18 kutyus, akik a háború végeztével Dickin-medált kaptak – ez a Viktória-kereszttel egyenrangú, állatok számára adható legmagasabb katonai kitüntetés. A medált 1943 és 1949 között 32 galambnak, 18 kutyának, 3 lónak és egy macskának adták át a második világháborúban végrehajtott tetteikért.

A kutyusok között volt például Beauty, a drótszőrű foxterrier, aki 63 állat életét mentette meg a légitámadások során, valamint Judy, az angol pointer, aki túlélt egy japán katonai tábort. Medál ide vagy oda, a mi szemünkben minden második világháborúban szolgáló kutyus egy igazi hős volt. ❤

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

forrás

17 alkalom, amikor az emberek megfeledkeztek a biztonságról és ezt nézni is rossz volt

A közeli idősek otthonába akartam vinni a 85 éves édesanyámat, de mikor megtudtam milyen szörnyűség is zajlott ott, sírva fakadtam.. Azt hittem elájulok!