in

WTFWTF LOLLOL OMGOMG AngryAngry CuteCute LoveLove CryCry

Az UNO készítője megerősítette, hogy nem szabad egymásra pakolni a +4 és +2 kártyákat

Mindannyian tudjuk, hogy amikor egy +4-es kártya előkerül az UNO-ban, akkor ott nem számít a család, nem számít a barátság, csak egy a cél: lehetőség szerint addig-addig pakolni egymásra a pluszos kártyákat, míg valaki a végén egy jó nagyot nem szív.

De mi van akkor, ha azt mondanánk, hogy egész idő alatt rossz szabályok szerint játszottuk a világ egyik legnépszerűbb kártyajátékát? Pedig így van, az UNO a hivatalos Twitter fiókján emlékeztette a játékosokat a játék egyik elfeledett alapszabályára, ami szó szerint sokkolta a rajongókat.

A hétvégén a játék készítői úgy döntöttek, hogy a közösségi oldalukon keresztül tisztáznak valamit, amit a játékosok 90%-a biztos, hogy rosszul tudott ezzel a népszerű játékkal kapcsolatban.

Eddig ugyanis, ha valaki egy +4-es lapot rakott elénk, akkor vakon rávágtuk a mi kezünkben lévő +4-es kártyát, és a +2-esekkel is a végtelenig tudtuk húzni egymás szívatását – ám kiderült, hogy minden eddigi UNO-partit rosszul játszottunk. Ahogy a hivatalos bejegyzésben is olvashatjuk ugyanis:

NEM PAKOLHATJUK EGYMÁSRA A +4 ÉS +2 KÁRTYÁKAT!

A Twitter bejegyzésben egy rövid magyarázat is olvasható: vagyis, ha valaki +4-es vagy +2-es kártyát rak le nekünk, akkor – hiába van nálunk pluszos kártya – nem rakhatunk rájuk semmit, egyszerűen fel kell húznunk az adott mennyiségű kártyát, majd az utánunk következő játékos következik.

Véleményünk szerint ez a rég elfeledettnek hitt szabály rendesen odavág a játék örömének, de hát a szabály az szabály – legalábbis elméletileg. A kérdés már csak az, hogy…

  1. Te a gyártó által előírt szabály szerint fogsz ezentúl játszani?

    0 szavazat
    Mutasd meg az eredményed másoknak:
    Twitter Facebook

forrás

16 megközelíthetetlen hely, ahová egy átlagember sosem fog eljutni

13 szórakoztató történet a bankok és az ügyfelek közötti nehéz kapcsolatról