in

Ez a 8 legfőbb oka annak, hogy az emberek megváltoztatják a külsejüket

Gondolnátok, hogy a felnőtt emberek csaknem felének van legalább egy tetoválása. Sőt! Az emberek 11%-ának van legalább egy piercingje, ami nem a fülbevaló.

Emellett számtalan újabb típusú testmódosítást lehet megfigyelni. Minden évben jön ki valami újabb, extrémebb. Egy ideje van már szemtetoválás is, ami eléggé drasztikus beavatkozásnak tűnik, és cseppet sem veszélytelen. Sokan vannak, akik úgy gondolják, hogy jobb minden úgy, ahogy van és nem kell semmi ehhez hasonló butaság. Különféle tudományos magyarázatok vannak arra, hogy miért gondoljuk azt, hogy ez nekünk kell, vagy akár az ellenkezőjét.

Nézzük meg a test módosításának pszichológiai okat.

1. “Jó érzésünk” lesz tőle.

A testmódosítások hatására endorfinok szabadulnak fel, melyek a pozitív érzésekért felelősek. Egyesek ezért csinálják az egészet. Van valamiféle mazochista hajlam, mely a szúrás, tetoválás hatására endorfint szabadít fel a szervezetben. Ez már egyébként azokra az emberekre jellemző, akik drasztikusan tele vannak varrva, vagy lyuggatva.

2. A művészet és a divat egyik kifejezési formája

Vannak, akik ruhákat vagy sminket használnak azért, hogy divatosak legyenek. Mások pedig a testüket. A tetováló művészek egyre tapasztaltabbak és egyre egyedibb mintákat varrnak a bőrbe. A piercing már csak egy plusz divatos kiegészítő, ami az összképet emeli.

3. Segít az egyéniség érzésének megteremtésében.

Mindenki arra törekszik, hogy egyedülállók lehessenek. Mindenki szeretne egy egyéniség lenni. Ennek remek módja, ha különböző testmódosításokat végeznek. Ez segít nekik a saját identitásuk megteremtésében is.

4. Személyes tapasztalatokat örökíthetünk meg vele.

Azt mondják, hogy az a jó tetoválás, melynek valami jelentése van a számunkra. Valami mélyebb annál, minthogy szeretjük a Metallica-t vagy bármi hasonlót. Egyes emberek átestek valamiféle traumán és a tetoválás számukra egy öngyógyító folyamat része. Ez egyébként sokat segít. Ha magunkon viseljük az elért mérföldköveket, akkor jobban megbecsüljük.

5. Hagyomány

Vannak, akik a testmódosítást egy spirituális ébredésnek vagy beavatási folyamatnak tekintik. Egyes kultúrák a gyermekkoruktól a felnőttkorig terjedő rítusként is használják. Gondoljunk csak arra, hogy megannyi kultúrát lehet felismerni egy testre varrt motívumról. Maori például.

6. Ezzel fejezik ki, hogy bírják a fájdalmat.

Nagyon sok embert van, aki tetkóval próbálja kifejezni azt, hogy bírja a fájdalmat és képes átlépni olyan határokat is, melyek a legtöbb ember nem. Bátorságot és szívósságot mutat.

7. Valakihez, valamihez való tartozás

Minden ember szeretne valamilyen társadalmi körbe tartozni. Vannak, akik a testüket csak azért módosítják, hogy ezzel azt mutassák, hogy egy bizonyos csoporthoz, bandához tartoznak. Biztos mindenki hallott már a bandatetkókról.

8. Impulzív cselekedet

Nem mindenki fontolja meg alaposan a tetoválást, vagy a piercinget. Néhányan puszta impulzusként vállalják be. Ezért vannak sokan, akik eltakarják vagy megpróbálják eltávolítani. Érdekesség, hogy a tetovált emberek 17%-a megbánta a tetkóját és azon gondolkozik, hogy miként lehetne megszabadulni tőle. Tény és való, hogy ha valaki ilyesmire szánja el magát, akkor célszerű jól meggondolni. A tetoválás már teljesen természetesnek számít. A lényeg, hogy tudatosan és megfontoltan válasszunk mintát magunkra.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

forrás

17 fotó, amit az őseiktől örökölt tárgyakról készítettek és osztottak meg az emberek a közösségi oldalakon

8 dolog, amivel könnyedén magunkra haragíthatjuk a felszolgálókat egy étteremben