in

Íme, a szerelem 7 típusa, melyből csak kevesen tapasztalják meg az utolsót!

Mi a szerelem? A filozófusok és tudósok sok éve küzdenek ezzel a kérdéssel. A 80-as években, az amerikai pszichológus Robert Sternberg 3 komponensű szerelmi elméletet fejlesztett ki, amely magába foglalja az érzelmi intimitást, a szenvedélyt és az elkötelezettséget. Elmondása szerint ez a 3 pont alkotja meg a tökéletes szerelmet. Később, azonban 7 szerelmi típust határozott meg, amiről jelen cikkünk szól.

Imádás.

Ez az időszak, amikor az emberek alig ismerik egymást, mégis kölcsönös vonzerőt éreznek. Az ilyen kapcsolatban élő embereknek nincs jövőképük egymással kapcsolatban, csak valamiért együtt vannak.

A pszichológus szerint ez a lelkesedés valamivel teljesebbé válhat az idő múlásával, de ez nem mindig történik meg. Sok pár nem jut túl ezen a szereteten.

Gyönyörködés.

Az ilyen típusú szeretetben az embereket általában közös érdekek, az életre vonatkozó nézetek és az értelem érzése egyesíti. A pszichológusok úgy vélik, hogy az intimitás, szenvedély és elkötelezettség nélkül, a kapcsolat inkább a barátsághoz vezet, mintsem a teljes értékű szerelemhez.

Üres szerelem

Csak elkötelezettség van közöttük, intimitás és szenvedély nincs. Néha ez a fajta kapcsolat egy nagy, lelkes szeretet után jelenik meg.

Téves szeretet.

Ez a fajta szeretet magába foglalja az elkötelezettséget és a szenvedélyt, és sok pár számára ismerős. Amikor 2 ember igazán vonzódik egymáshoz, és készek az esküvőre, fogadalmakra és otthoni feladatok megosztására, de nem rendelkeznek valódi intimitással.

A pszichológusok úgy gondolják, hogy az ilyen párok sokáig élhetnek együtt, de boldogságuk relatív.

Romantikus szerelem.

Ez a fajta szeretet magában foglalja a szenvedélyt és az intimitást. A párok vonzódnak egymáshoz, és kényelmesen érzik magukat egymás mellett, de nem állnak készen arra, hogy komoly kötelezettségeket vállaljanak. Az ilyen típusú kapcsolatok gyakran nem érik el az együttélés vagy a házasság szintjét.

Társas szeretet.

A társas szerelem magába foglalja az elkötelezettséget és az intimitást. Az ilyen kapcsolatok sokkal erősebbek, mint a megszokott barátságok, és a partnerek valódi kapcsolatban vannak egymással. Azonban az ilyen típusú szerelem nem szenvedélyes. A pszichológusok azt mondják, hogy a társas szeretet a hosszú ismeretség vagy házassága után is felmerülhet.

Megfelelő szeretet.

Ez a szerelem szenvedélyből, érzelmi intimitásból és elkötelezettségből áll. Ritkán tapasztalunk meg ilyen kapcsolatot, de ha sikerül felépíteni, akkor a felek nagyon szerethetik egymást. Az ilyen párok valószínűleg képesek hosszabb ideig együtt élni és élvezni a házasságot.

forrás

Sárkánnyá műttette magát egy bank vezetője! Íme a képek

192 alkalommal bukott meg a vizsgán – Nem adja fel, míg meg nem szerzi vezetői engedélyét