in

Íme a világ legelső ikerpárja, akik nemváltoztató műtéten estek át

A mai világban egyre többen coming outolnak legyenek civil emberek vagy hírességek. Ezek a személyek mindig nagy port kavarnak a médiában, ugyanis nagyon sokan elítélik őket, pedig nem egy ritka jelenségről van szó. Az embereknek nincs befolyása arra, hogy milyen testbe születnek, azt vagy elfogadják vagy nem, vagy magukénak érzik vagy nem.

A legtöbb ilyen személy megpróbálja mélyen elnyomni magában valódi énjét, ám akadnak, akik tesznek azért, hogy olyan testben éljenek, amilyenbe tartoznak. Legutóbb Ellen Page jelentette be transzneműségét, és egyből fel is vette az Elliot Page nevet.

Mai cikkünk egy nagyon érdekes ikerpárról szól, akik a történelem során a legelsők, akik nemváltoztató műtéten estek át. A lányok, kezdetektől fogva tudták, hogy rossz testbe születtek, és ők valójában nem fiúk. Mayla Phoebe és húga, Sofia egy nap különbséggel estek át a műtéten.

A 19 éves ikrek hormonkezelésen estek át, és az orvosok két évig figyelték őket mielőtt február 13-án és 14-én megtörtént volna a csoda. Mayla egyébként orvostanhallgatóként tevékenykedik, Sofia pedig a mérnöki pályát választotta magának.

“Mindig mindent együtt csináltunk, és nemrégiben beteljesült az álmunk, ami egy nemváltoztató műtét volt. Most mi vagyunk a világ legelső transznemű ikrei.” – mesélte Mayla

A lányok szó szerint el voltak ájulva, mikor meglátták újdonsült testüket. Mivel soha nem gondoltak fiókként magukra, így ez valóban egy óriási csoda volt a számukra.

“Amikor megláttam a lábam között szervet, csak arra tudtam gondolni, hogy ez nem az enyém. Hároméves korom óta tisztában vagyok azzal, hogy nő vagyok. Emlékszem a kertben találtam egy pitypangot és azt kívántam bárcsak Isten lánnyá változtatna.” – folytatta Mayla

“Most végre mindketten boldogok vagyunk az új testünkben. Még az altatáskor sem hittem, hogy ez tényleg a valóság. Csak akkor tudatosult bennem, mikor belenéztem a tükörbe. Egyáltalán nem éreztem magam kényelmetlenül, sőt elképesztő érzés volt.”

Szerencsére regenerálódásuk nagyszerűen halad. Mayla már töltött is fel magáról bikinis képet.

Az ikreknek először nővérük mesélt a műtétről, mikor még 10 évesek voltak. Azóta lebegett előttük célként, hogy egy nap lányok lehetnek. Azt viszont legvadabb álmukban sem gondolták, hogy ilyen hamar megtörténik, mivel Brazíliában elég hosszú a várólista. A dolgot még jobban megnehezíti, hogy csak egyetlen magánklinika vállalja a műtétet, ami Blumenauban van.

Sokat segített nekik nyitott gondolkodású nagypapájuk, aki eladta a házát csak azért, hogy kifizethesse nekik a műtétet. Maylanak most az a célja, hogy megszerezze orvosi diplomáját és annyi pénzt gyűjtsön, hogy tudjon neki venni egy másik házat.

Elmondásuk szerint családjuk nagyon elfogadó volt. Ők mindig is tudták, hogy valójában lányok és úgy is bántak velük. A szüleink is tökéletesen megértettek bennünket, ők egyedül csak attól féltek, hogy mások bántani fognak minket.

Mint kiderült az iskolában sokan bántották őket. Maylat például melegnek nézték és kigúnyolták azért, amilyen ruhákban járt. A képébe vágták, hogy nem lóghat együtt a lányokkal, mert túl csúnya hozzá. Elmondása szerint még mindig tart attól, hogy valaki elkezdi sértegetni az utcán.

A lányok jövőbeli tervei közé tartozik, hogy családot alapítanak. Szeretnének mindketten édesanyák lenni és örökbe fogadni egy gyermeket. Mindezek mellett szeretnének segíteni a transznemű embereknek, hogy ők is megvalósíthassák álmaikat.

“Nagyon sok transznemű nő van, aki feladja a küzdelmet, mert túl hosszúnak tartja a várólistát a közegészségügyi rendszerben. Arról nem beszélve, hogy nincs mindenkinek pénze arra, hogy kifizesse a blumenaui magánklinikát.”

forrás

Tiger Woods autóbalesetet szenvedett – lábai súlyosan megsérültek

Egy nő, aki azt állítja, hogy 6000-ben járt. – Bizonyítékként egy fura növényt is magával hozott a jövőből