in

Koronavírusban hunyt el a várandós kismama – Már nem láthatta kisfiát

A Fészek Gyermekvédő Egyesület számolt be a szomorú hírről, miszerint kolléganőjük, Móni egyik napról a másikra távozott az élők sorából. A történtek azonban nem csak ezért elkeserítőek. Móni várandós volt kisfiával, akit az orvosoknak sikerült megmenteni, ám az édesanya már nem találkozhatott gyermekével.

Móni a koronavírus áldozata lett, babáját pedig császármetszéssel hozták világra. A kicsi koraszülött lett és az egyesület gyűjtést szervezett, hogy ezzel segítsék a kisfiú életkezdését, fejlesztését.

“Minden annyira gyorsan történt… Március 10. környékén beszéltünk telefonon. Rekedt volt a hangod, picit köhögtél. Azt mondtad, semmiség, csak picit meghűltél – hétvégén kertészkedtél és biztos akkor fáztál meg. Március 16-án már a kórházból írtál: be kellett menni – COVID, de a baba jól van és biztonságban vagytok, minden oké lesz. És aztán minden annyira gyorsan történt… lélegeztetőgép, császármetszés, ima, sok-sok ima és egyszer csak jött a hír (2021. március 28. reggel 8:04). Móni elment, nem harcol tovább! Itt hagyta kisfiát – akit annyira, de annyira várt!” – írta az egyesület.

Inoka-Bogdán Mónika tíz éve dolgozott a Fészekvédő Gyermekvédő Egyesületnél. Egy fiatal, életerős, vidám nő volt, egy igazi harcos. “Ő volt a csoport belső motorja. Felfoghatatlan! Hogyan történhetett ez meg!”

“Móni! Nem ebben egyeztünk meg, azt mondtad minden rendben lesz. Megígérted! És mi elhittük, hiszen amit megígértél, az mindig úgy volt. Ott, akkor és úgy, ahogy megbeszéltük. Szeretted a munkád és mi szerettük, ahogy Te ezt csináltad. Derűvel, mosollyal, kedvesen, határozottan, gondosan. A világ legönzetlenebb és legjobb kollégája voltál! Leírhatatlan üresség van most bennünk! Elmondhatatlanul hiányzol!”

“Mosolyod, lényed, emléked örökké bennünk él és ígérjük, el fogjuk mesélni majd a Kisfiadnak, milyen rendkívüli édesanyja volt!” – írták.

Az egyesület mindenben szeretné segíteni a kis Tomikát és szeretteit, akik nehéz időket élnek meg most. Mint írják, az elmúlt napokban sokan keresték meg őket azzal, hogy valamilyen úton módon szeretnék segíteni, támogatni a családot és a kisfiút, hogy a megfelelő módon fejlődhessen.

forrás

18 zseniális ötlet a nagyvilágból, ami külön figyelmet érdemel

19 kép, ami jól mutatja, hogy mennyire pusztító tud lenni az idő múlása