in

WTFWTF

Miért nem tanácsos nyitva hagyni éjszakára a hálószobánk ajtaját?

Függetlenül attól, hogy előbb meghalljuk, ha sír a gyermekünk és jobban szellőzik a szoba, a hálószobaajtó nyitva hagyása nem a legjobb választás. Vannak olyan okok, amik miatt határozottan szokásunkká kéne hogy váljon a hálószobaajtónk éjszakára történő becsukása, melyek közül az első és legfontosabb a biztonságunk.

A Híraréna-nál szeretnénk biztonságban tudni szeretteinket és olvasóinkat, ezért hoztunk néhány nyomós érvet arra, hogy miért tanácsos csukott ajtóval aludni éjszaka.

Nagyobb az esély a tűz túlélésére.

Ha alvás közben nyitva hagyjuk a szobánk ajtaját, akkor egy esetleges lakástűz gyorsabban terjedhet át a szobánkra. A zárt ajtó több időt biztosít a cselekvésre, és arra, hogy megóvjuk magunkat a tűztől. Sokan fel sem szoktak ébredni a lakástűzre, mert az alvás közben észrevétlenül terjedő füsttől füstmérgezést kapnak – de a zárt ajtóval ennek a kockázata is csökkenthető.

Kevesebb a beszűrődő zaj és jobban alszunk.

Ha zajos környéken élünk, vagy olyan emberekkel lakunk együtt, akik később fekszenek le aludni, mint mi, az elalvás szinte egy lehetetlen küldetés nyitott ajtó mellett, arról nem is beszélve, hogy az éjszakai alvás sem olyan pihentető, mintha csukott ajtó mellett, csendben aludnánk.

Egy esetleges betörés esetén több időnk van reagálni.

A becsukott, vagy ami még jobb, a bezárt hálószoba ajtó több időt ad számunkra, hogy felkészüljünk a reagálásra, ha meghalljuk, hogy valaki betört az otthonunkba, vagy épp most készül betörni. Egyúttal a zárt ajtó mögött biztonságosan megvárhatjuk amíg a rendőrség a segítségünkre siet.

A Feng Shui szerint a csukott ajtó bent tartja a pozitív energiát.

A hálószobákkal kapcsolatos Feng Shui egyik alapszabálya, hogy kerülni kell a nyitott ajtóval történő alvást. Ennek oka, hogy a helyiségben lévő összes pozitív energia kiszökik rajta, és megnyitja az ajtót a negatív energiák előtt. Ellenben, ha csukott ajtóval alszunk, akkor az biztonságérzetet kelt, amitől nyugodtabban alszunk és az életünk is kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá válik.

forrás

20 lenyűgöző térkép, ami úgy mutatja be a világot, ahogy azt a földrajz tanáraink sosem tudták

16 furcsa dolog a világ otthonaiból, amik mögött váratlan magyarázat rejlik