in

Nagy Feró örül annak , hogy Kossuth-díja felborzolta a kedélyeket

„Rájöttem, megérdemlem” – ezt gondolja az énekes a negatív kritikákról.

A Blikk március 15-é megírta , hogy Nagy Feró magyar énekes, színész, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere, „a nemzet csótánya” Kossuth-díjat kapott.

Bár az énekes saját bevallása szerint sem sejtette előre, hogy ilyen rangos elismert nyerhet el, mégis nagyon jól esik neki az elismer.

A gratulációk mellett rengeteg negatív hangvételű kritikát is intéztek a művészhez , amiatt nemrégiben elnyerte a Kossuth-díjat. hogy ezekről miként vélekedik és hogy dolgozza fel őket , arról az ATV műsorában beszélt.

A műsorvezetők első kérdésében arról faggatták a zenészt , hogy mit szól ahhoz , hogy sokan úgy vélik , hogy azért kaphatta meg ez az elismerést , mert nyíltan kiáll a kormány mellett.

” Ha ez nem lenne benne, akkor nem mondanék igazat. Szerintem csak benne van. Hát, én se adnék díjat olyannak, aki egyfolytában fegyvereket fog rám és megerőszakol. Én se adnék. Biztos van valami közös szimpátia, aminek azért nagyon fontos dolga, hogy valószínűleg… Az egyik utálatos hozzászóló azt írta, arra a tíz dalra vagyok büszke? Hát, ha tíz olyan dalt írtam, amit az egész ország ismer, akkor hadd legyek már rá büszke” – adta a kérdésre válaszul.

Elmondta, hogy kifejezetten élvezi olvasni és hallgatni a negatív hozzászólásokat is , hiszen ez a díj azoknak is szól , akik sosem akarták őt és a munkásságát elismerni.

Az interjúban azt is elmondta a hallgatóságnak , hogy a díjból befolyó 16 milliós összeget az unokáira szeretné költeni , befektetni az ő jövőjükbe.

A Retro Rádió műsorában feltett kérdésekre kifejtette, hogy sosem gondolt arra, hogy munkásságát jutalmazni kellene , hiszen ő csak végzi a dolgát.

” Amikor megkapod, csinálsz egy számvetést, hogy tényleg? Tényleg? Én elővettem egy könyvemet, megnéztem, hogy milyen dalszövegeket írtam, és rájöttem, hogy igen, megérdemlem” – mondta viccesen a rádiós műsorban.

A Bors magazinja szintén faggatta díjazásával kapcsolatban , nekik ezt a választ adta. :

” Azért kaptam meg a Kossuth-díjat, hogy felidegesítsem azokat a liberálisok, akik ellenem vannak. Van egy számomra igen kedves mondat – bár nem én találtam ki –, Tamási Áron fogalmazott jól: ‘Az igazságot is meg lehet szokni!” – adta válaszul a lapnak.

Hozzátette , hogy díjazása kapcsán kapott méltatások közül szándékosan nem is olvassa el azokat, amelyek névtelenül érkeznek.

” Az emberi butasággal nem lehet mit kezdeni, főleg, ha mindez óriási gyűlölettel párosul “ – fűzte hozzá.

Elmondta , hogy többnyire az emberek szeretetét érzi , a gratulációkat fogadja. A szemébe eddig még senki nem fejezte ki ellenérzését.

„De bevallom, örülök a negatív véleményeknek is, mert ez azt jelenti, hogy a Kossuth-díjam felborzolta az emberek idegeit” – folytatta a „a nemzet csótánya”.

” Az nem véletlen, hogy komoly szaktekintélyek ülnek a bizottságban, ahol ezek a döntések születnek. Élvezem, ha valaki ekkora hülyeségeket le mer írni. Ez a fajta vélemény csak őket minősíti. ”

Hozzáfűzte , hogy számára mennyire elképesztő az , hogy némelyek mekkora mérhetetlen mennyiségű gyűlölettel tudnak hozzászólni az ilyen jellegű témákhoz is. Úgy gondolja , hogy az emberek még mindig nem igazán szóktak hozzá ahhoz a szólásszabadsághoz , amit az internet biztosít a számukra , így mindig meg van győződve arról, hogy csak a saját véleménye az ami számít.

forrás

20+ mosás, ami teljesen átlagosnak indult, de aztán elszabadult a pokol

19 érdekes kép, ami bemutatja a hétköznapi dolgok szokatlan oldalát