in

CuteCute LOLLOL OMGOMG

Nem hívhatod magad tapasztalt sofőrnek, ha nem ismered ezt a 14 autós trükköt

Még ha tapasztalt sofőr is vagy, akkor sem biztos, hogy mindent tudsz az autókról. Tudtad például, hogy a konyhai mosogatószer a legmakacsabb piszkot is képes eltávolítani az autó ablakairól? Hát azt, hogy egy térdzokni képes megvédeni az ablaktörlőket a fagytól? Ez csak néhány azok közül a praktikus autós trükkök közül, melyekkel nem minden sofőr van kellően tisztában.

14. Dugóban állva használd a belső levegőkeringetés gombot, hogy meggátold a szennyezett levegő autóba jutását. Talán ez az egyik leginkább alul értékelt gomb a műszerfalon.

13. A felesleges tehertől való megszabadulással jelentős mennyiségű üzemanyagot spórolhatsz.

12. Az ablaküvegre tapadt makacs szennyeződések leszedéséhez használj mosogatószert. Ez egy hatékony és olcsó megoldás a szennyeződések eltüntetésére.

11. Használj napvédőt a szélvédőn. A repülőgép pilóták is ezt csinálják.

10. Az ablaktörlőlapátra húzott régi térdzokni segít elkerülni, hogy hozzáfagyjon az üveghez.

9. Ha Te is el szoktad néha felejteni, hogy hol parkoltál a kocsival, akkor a legjobb, ha egy GPS alkalmazás segítségével bejelölöd a pontos helyet, amikor kiszállsz az autóból.

8. Az autóra tapadt szórólapok és ráragasztott patricák könnyebben lejönnek, ha előbb benedvesítjük őket meleg vízzel.

7. Egy fényszóró polírozó kendő készlettel könnyedén újjávarázsolhatjuk a fényszóróinkat. Ez biztonsági szempontból is elengedhetetlen.

6. Egy vécépumpa segítségével meglepően jól ki tudjuk egyenesíteni a nem túl komoly horpadásokat.

5. Ha nincs kéznél más, akár Coca Cola segítségével is eltávolíthatjuk a rozsdát az autó különböző alkatrészeiről.

4. Nem árt mindig magunknál tartani egy kis ásót, ha gyakran járunk saras/homokos úton, ha ugyanis elakadunk, a segítségével könnyedén ki tudjuk szabadítani az elakadt kerekeket.

3. Ha van extra gépjárművédelmi rendszer az autónkban, akkor fontos, hogy a távirányítóját mindig tartsuk távol az autónk kulcsától. Így ha valamelyik el is veszik vagy ellopják, legalább továbbra sem tudnak elhajtani a kocsinkkal.

2. Nagyon hideg időben célszerű nem rögtön beindítani az autót, hanem kicsit hallgatni a rádiót vagy felkapcsolni a fényszórót előtte. Az akkumulátorunk hálás lesz ezért.

1. A műszerfalon elhelyezett üzemanyag-ikon melletti nyíl mutatja, hogy az autónk melyik oldalán található az üzemanyagnyílás.

forrás

20 fotó, amin több a dráma, mint bármelyik dél-amerikai szappanoperában

20 kisgyermek, akik mellett egy percre sem lehet unatkozni