in

AngryAngry

Szlávik János üzent az időseknek – az oltásról van szó, ennek sokan nem fognak örülni

Szlávik elmagyarázta, hogy az egészségügyi dolgozók után miért a szociális rendszerben tevékenykedőket, és nem az idős magyar állampolgárokat kezdik el oltani. Kifejtette: Magyarországon a 60 év felettiek körülbelül kétmillióan vannak, az ő beoltásuk megszervezése sokkal összetettebb logisztikai feladat, és sokkal több oltóanyag szükségeltetik hozzá, mint az egészségügyben vagy a szociális szférában dolgozók vakcinához juttatásához

A koronavírus-járvány elleni védekezés új szakaszához érkezett azzal, hogy megérkezett a vakcina Magyarországra, eddig összesen 80 ezer adag Pfizer-vakcina, amely 40 ezer egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé. A vakcinákat 21 kórházi oltópontra szállították ki: több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerre és Békéscsabára. A következő hetekben újabb szállítmányok érkeznek, és annak ütemében folytatódhat az oltás.

Az év első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, így mindenképpen érdemes rá regisztrálni. A védőoltásra eddig közel 600 ezren regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon és postai úton.

forrás

13 tény a világ legzárkózottabb országáról, ami sok szempontból még Észak-Koreánál is rosszabb

13 hiba, amit senki sem vett észre a legnépszerűbb filmekben és sorozatokban