in

Újra jelentkezett az OPERATÍV TÖRZS! MEGLEPŐ DÖNTÉST HOZOTT A KORMÁNY! Ez téged is érinteni fog…

Az operatív törzs tájékoztatója – meglepő döntést hozott a kormányAz operatív törzs kedden ismét sajtótájékoztatót tartott. Anglia, Ausztria és számos más ország szigorít a koronavírus új mutációja miatt. Nálunk folytatódnak az oltások, megnyitottak az iskolák, sőt, hamarosan döntés születik a középiskolákról is. A tájékoztatón elhangzott:

A kormány döntése: Nagy-Britannia területéről a repülőgépek leszállási tilalmának fenntartása már nem indokolt, így éjféltől ismét fogad Magyarország polgári légijárműveket Nagy-Britannia és Észak-Írország területéről. Menetrend szerinti és magángépeket is – hangzott el a tájékoztatón. A döntés azért is meglepő, mert épp egy napja zárták le teljesen Angliát. A bejelentés után Müller Cecília a járványügyi adatokat ismertette. Elmondta, hogy az elmúlt 24 órában a legfiatalabb elhunyt 24 éves volt, a legidősebb 101, mindketten szív- és érrendszeri betegségben szenvedtek.

Ma reggel is érkezett egy újabb vakcina szállítmány, így 78870 fő oltására elég vakcina van Magyarországon jelenleg. A tisztifőorvos mindenkit arra buzdított, hogy jelentkezzen a vakcinára. Most az egészségügyi dolgozók oltása mellett már a szociális intézményekben dolgozók és az intézményekben élő idősek oltására készülnek. Ezeken a helyeken helyben történik majd az oltás, oltócsoportok segítségével. Az oltás olyan, elsődleges megelőzési lehetőség, mely nagy segítség a járvány kezelésében, az egyéni- és társadalmi védelem kialakításában is. Müller Cecília reményét fejezte ki, hogy elérjük a nyájimmunitást is. Az oltás nem igényel különösebb rákészülést, nem kell éhgyomorra menni, se más különösebb előírás nincs, de jó, ha saját egészségügyi adatait ismeri, orvosi papírjait, TAJ-számát magával viszi. Aki akut lázas beteg, azt viszont nem oltják be, ilyenkor mondja le az előjegyzését, hogy más betegnek adhassák, ő pedig kérjen új időpontot.

forrás

A pszichológusok elmagyarázzák a leggyakoribb álmok jelentését

14 illusztráció, ami megmutatja, hogy milyen nehéz is a terhes nők élete