in

Vigyázat! Hamis Netflix applikációkkal lopnak pénzt az óvatlan felhasználóktól

Figyeljen oda, mit tölt le!

 

1f02873cde3d78eaa3283b6732f32383

A Symantec kutatásából kiderült: azzal, hogy a Netflix a legkedveltebb szórakoztató platform lett, a hekkerek és csalók egyik legnépszerűbb célpontjává vált.

A hamis Netflix-appok nem csak az ingyenes filmeket, de vírusokat és olyan kártevőket terjesztenek, amelyek a felhasználók bankártyaadatait lopják el, és használják fel.

A biztonsági cég több támadást is azonosított, egy esetben például egy trójai vírusprogramot juttatott a készülékre a kártékony app, amely a Netflix valós oldalára irányította a felhasználót, miközben a háttérben tevékenykedett. Legtöbbször a felhasználókat hirdetésekkel és olcsó ajánlatokkal veszik rá arra, hogy hamis applikációkat telepítsenek.

A Symantec egyelőre nem tudja, mennyire elterjedtek a támadások, viszont már nem egyet azonosítottak és lepleztek le. A vírusos támadás mellett a másik mód, amivel a felhasználókat támadják az, hogy adathalász oldalra irányítják őket át, ami az eredeti Netflixére nagyon hasonlít, ám ellopja felhasználói nevüket és jelszavukat, így kártyájuk adatait is.

Forrás

Csinos ruhát akart vásárolni ez a lány, de az eladó porig alázta

Ez történik, ha 10 éven át hagysz növekedni egy pattanást! Csak erős idegzetűeknek!