in

OMGOMG

10 család, akik titokban uralkodnak a világ és az életünk fölött

Valószínűleg mindannyian hallottuk már azt az összeesküvé elméletet, miszerint minden elköltött pénz valamilyen úton-módon a világ leggazdagabb családjainak zsebébe vándorol.

Ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem lehet, ám az az egy biztos, hogy a most következő 10 család és annak tagjai olyan szinten befolyásolják a hétköznapi életünket és tulajdonképpen az egész világ működését, hogy az egészen dermesztő.

A Rockefeller család legendás. Senki sem tudja pontosan megbecsülni a család teljes vagyonát, de pletykák szerint körülbelül 1-3 trilliárd dollár között lehet. A család sikerét John D. Rockefeller indította el az úton, ő volt az első milliárdos a családban. A 19. század végére a Rockefeller család az amerikai olajpiac 90%-át birtokolta, így szinte minden ma ismert amerikai oljaipari vállalat ehhez a családhoz köthető.

A két világháború között a család csak tovább gazdagodott. Egyaránt csináltak üzleteket Németországgal és a szövetséges hatalmaknak. Ma a banki és olajipari üzletek mellett aktív szerepet töltenek be a kriptovaluta világában és annak alakulásában.

10. Rockefeller-család

A Rockefeller család legendás. Senki sem tudja pontosan megbecsülni a család teljes vagyonát, de pletykák szerint körülbelül 1-3 trilliárd dollár között lehet. A család sikerét John D. Rockefeller indította el az úton, ő volt az első milliárdos a családban. A 19. század végére a Rockefeller család az amerikai olajpiac 90%-át birtokolta, így szinte minden ma ismert amerikai oljaipari vállalat ehhez a családhoz köthető.

A két világháború között a család csak tovább gazdagodott. Egyaránt csináltak üzleteket Németországgal és a szövetséges hatalmaknak. Ma a banki és olajipari üzletek mellett aktív szerepet töltenek be a kriptovaluta világában és annak alakulásában.

Az összeesküvés-elméletek támogatói szerint a Rockefeller család tagjai valójában egy titkos világkormány elnökei.

9. Morgan-család

Egyes politikai összeesküvés elméletek szerint a Morgan család tagjai határozzák meg az amerikai politikát és ellenőrzi a világ minden bankját.

A Morgan család első pénzügyi birodalmát John Pierpont Morgan alapított. John az amerikai polgárháború idején fegyverekkel kereskedett, amiért később majdnem bíróság elé is került. 1907-ben önmaga egyedül megakadályozta az amerikai bankrendszer összeomlását.

A Morgan család tagjai mai napig a világ legbefolyásosabb bankárai, akiknek nem csak az USA-ban, de Európában is számos bankhálózatuk működik. A család nevéhez fűződik többek között a General Motors és General Electric nevezetű vállalat.

8. Saud-család

A Saud-ház a Szaúd-Arábia élén álló család, melynek mintegy 25 ezer tagja van. A család hatalmát mutatja, hogy Szaúd-Arábia is utánuk kapta a nevét, egészen pontosan az ő felmenőik alapították az első szaúdi államot 1744-ben. Miután olajban gazdag országról van szó, a család vagyonát megbecsülni sem lehet, de az biztos, hogy a kezükben van a világ teljes olajkészletének mintegy 20%-a.

7. Rothschild-család

A Rothschild-ok már I. Napóleon korában is az egyik leggazdagabb család voltak. A család első pénzügyi sikere Mayer Amschel Rothschild nevéhez fűződik, aki Németországban olyan hatalmas üzletet bonyolított, hogy saját pénzbirodalmat hozott létre. Halála előtt örököseire hagyott egy végakaratot, melyben megfogalmazta, hogy mik a család irányításával kapcsolatos tervei. Most, több mint 200 évvel később a Rothschild-ok még mindig betartják ezeket a szabályokat.

200 év hosszú idő, ezalatt az idő alatt számtalan pletyka és összeesküvés elmélet kapott szárnyra a családdal kapcsolatban. Egyes elméletek szerint ők irányítják a világ pénzintézeteit és a teljes gazdaságot, mások szerint ők állnak az összes modernkori háború mögött.

A Rothschild-ok vagyona megbecsülhetetlen, ám egyes szakértők 2 trillió dollárra becsülik. Ma is befektetésekkel és banki üzletekkel foglalkoznak, ezen kívül a család sok szőlőültetvényt, olaj- és földgázkitermeléssel foglalkozó vállalatot üzemeltet.

6. Baruch-család

A Baruch család neve talán kevésbé ismert, mint a Rothschild vagy Rockefeller családé, ám ettől függetlenül hatalmuk legalább olyan jelentős. A Baruch család alapítója Bernard Baruch, aki öt amerikai elnök és Winston Churchill nagy barátja volt. Az ő nevéhez fűződik a „hidegháború” kifejezés és ő felügyelte az első atombomba létrehozását. Bernard Baruch-ot sokan a világkormány megalapítójának tartják.

A Baruch-birodalom meglehetősen titokzatos, ezért keveset tudni annak tagjairól. Bernard Baruch-nak két lánya és egy fia volt, de ennél több információt nem tudni róluk. Egyes feltételezések szerint szándékosan nem ismertek, hogy a világ vezető kormányaiban és gazdasági pozícióiban ülve láthatatlanul irányíthassák a szálakat.

5. Walton-család

1962-ben Sam Walton vállalkozó megnyitotta az első Walmart áruházat, ezzel pedig belépett a világ leggazdagabb emberei közé. Azóta a Walmart áruházlánc a legnagyobb áruházlánc lett az Egyesült Államokban. Az áruházlánc évente körülbelül 500 milliárd dollár körüli árbevételt generál.

Sam halála után felesége és négy gyermeke vette át a cég irányítását, az üzletlánc mellett pedig a Walton-családhoz fűződik az Egyesült Államokbeli Arvest Bank.

4. Windsor-család

A Windsor-ház az Egyesült Királyság és a Nemzetközösség országainak trónján uralkodó királyi ház, a brit királyi család neve. A Windsor-házat 1917. július 17-én királyi rendelettel alapította meg V. György brit király. A Windsor-ház jelenlegi vezetője II. Erzsébet brit királynő, aki anglián kívül 15 független állam vezetéséért felelős. A család tagjai mindent megtesznek, hogy a szerény életmód látszatát keltsék: kivétel nélkül szolgáltak a fegyveres erőknél és több jótékonysági szervezetet is vezetnek.

3. Murdoch-család

Murdoch család médiamágnásai Ausztráliában kezdték felépíteni birodalmukat. Keith Murdoch kezdetben egy melbourne-i újság politikai szerkesztője volt, majd később kinevezték főszerkesztőnek és vezérigazgatónak.

Fia, Rupert szintén újságíró lett. Ausztrália vezető médiavállalatainak összeomlása után a Murdoch-család megalapította a News Corporation médiavállalatot. Manapság a Murdoch család nevéhez fűződik a 20th Century Fox filmgyár, a Fox News hírcsatorna, a Myspace és a Dow Jones részvénytársaság. A család körül több nagy balhé is volt, az általuk üzemeltetett News Corporation-t például azzal vádolták, hogy lehallgatták a brit királyi család telefonjait, valamint több hírességet, sőt még a rendőrséget is.

Rupert Murdoch keze a mai popkultúrában is tövig benne van, az ő nevéhez fűződik például az „Agymenők” című sorozat és a „Simpson-család” is. 

2. Az Oppenheimer ,,gyémántcsalád”

Amikor Ernst Oppenheimer 1902-ben Dél-Afrikába emigrált, még csak nem is álmodott arról, hogy valaha ő lesz a világ leghatalmasabb kartellje, a De Beers feje. Azóta az Oppenheimer-klán négy generációja irányította a világ gyémántpiacát. Ernst Oppenheimer és fia, a céget jelenlegi méretére fejlesztő Harry legendás felemelkedése azon a bonyolult stratégián alapult, amelynek célja az ékszerkartellnek az erős ellenállással szembeni védelme és az ideológiai akadályok ledöntése volt.

A hidegháború idején De Beers jövedelmező megállapodást kötött a kommunista Szovjetunióval, amely akkoriban az apartheid-rendszer elszánt ellensége volt. Az Egyesült Államokat könnyedén meghódította a jelszó: „A gyémánt örök”.

A vállalat érdekelt volt az apartheid-ellenes politikában is. Napjainkban az unoka, Nicky, valamint a dédunoka, Jonathan Oppenheimer együtt vezetik a vállalatot, Londonból felügyelve e csodálatos drágakövek globális kereskedelmét. A család legendás vagyonáról és történetéről egyébként film is készült „Százmillió karát – Az Oppenheimer gyémántcsalád” néven.

1. Pritzker-család

A Pritzker család úttörője az ukrán-zsidó bevándorló, Jay Pritzker volt, aki 1881-ben Kijevből Chicagóba költözött. A Pritzker család vagyona a Hyatt hotellánchoz köthető – ez egy szállodai cég, amely hoteleket és üdülőhelyeket üzemeltet szerte a világban. A hotelláncnak ma összesen 777 szállodája van 54 országban.

Igaz ami igaz, ma már csak a család egyik tagjának, Thomas Hyattnek van köze a szállodához, de rajta kívül még tízen milliárdosok a családban. A családtagok között van kormányzati tisztségviselő, filmproducer, hoteltulajdonos, befektetési tanácsadó és aktív befektető is.

forrás

16 előtte-utána fotó, ami láttán meg akarod dörzsölni a szemed és azt kérdezni: “ez igaz?”

23 izgalmas tény a világról, amitől valódi tudósnak fogod magad érezni