in

23 izgalmas tény a világról, amitől valódi tudósnak fogod magad érezni

Gondoltad volna, hogy egykoron a borotvált női fej volt a szépségideál Egyiptomban? Hát azt, hogy a nők átlagosan 10 évet töltenek az életükből azzal, hogy szépítkezzenek? Nem? Akkor dőlj hátra és jól figyelj, az alábbi listán összegyűjtött 23 izgalmas tény ugyanis nagy valószínűséggel számodra is tartogat majd meglepetéseket.

1. Kr.e. 1500-ban az egyiptomiak körében a kopaszra borotvált női fej volt a szépségideál.

Az eredeti hajat egy különleges arany eszköz segítségével távolították el, mely helyére aztán gyapjúból, esetlek növényekből készült parókát helyeztek.

2. A Föld súlya mindennap 60 tonnával nő.

Legalábbis a tudósok szerint ennyi kozmikus por és világűrből származó hulladék hull a bolygónkra, 24 óra leforgása alatt.

3. Az első ébresztőóra csak hajnali 4-kor tudott ébreszteni.

Az első ébresztőórát Levi Hutchins órakészítő találta fel, 1787-ben. Eredetileg saját magának tervezte, ezért igényeihez igazítva, mindennap reggel 4-kor keltette őt.

4. A legtöbb pénzt Hollywoodban a forgatókönyvek készítésére költik, nem a színészekre.

Egyetlen forgatókönyven akár 140 millió forintot is kereshetünk néhány hét alatt. Ha tehát mindig is Hollywoodba vágytál, de a színészkedés nem a Te pályád…talán próbáld meg a forgatókönyvírást.

5. A ,,teve” szó az arab ,,szépség” szóból származik.

Arab nyelven a „teve” és „szépség” szóra egyaránt a ,,jamal” kifejezést használják.

6. Egy brit férfi mindössze 79 nap leforgása alatt biciklizte körbe a világot, kerékpárral.

A brit kerékpárosnak, Mark Beaumontnak 79 napig tartott, míg szó szerint körbe tekerte a Földet. Ehhez átlagosan napi 16 órát biciklizett, ami alatt 386 kilométert tett meg. Ja és igen – aludni átlagosan napi 5 órákat aludt.

7. 1865. január 31. az orosz vodka ,,születésnapja”.

Természetesen az alkoholos ital már sokkal korábban megjelent, de hivatalos születésnapjának 1865. január 31-ét tartják, amikor is Dmitrij Ivanovics Mengyelejev megírta az alkohol-víz elegyekről készült híres doktori disszertációját.

8. A lovak képesek állva aludni, viszont ilyenkor nem álmodnak.

Az álmodáshoz ugyanis olyan mély alvási fázis szükséges, mely csak fekve érhető el. Ugyan ez igaz egyébként a tehenekre, zsiráfokra, tevékre, zebrákra és sok más hasonló állatra is.

9. Einstein nem hordott zoknit.

Einstein maga két nyomós indokkal magyarázta a ,,zoknimentességét”: az egyik az volt, hogy megunta azok folyamatos kilyukadását, a másik pedig az, hogy minek is viselné őket, ha úgysem látszódnak a cipőben?!

10. A dobókockák ellentétes oldalán található pontok összege mindig 7.

Mindez azért van így, mert korábban úgy vélték, hogy a 7 egy bűvös szám, a dobókockával történő dobáshoz pedig egyfajta mágikus szerencse szükségeltetik.

11. A panda nem medve.

Nincs rokonságban a medvékkel, és nem is tudja hibernálni magát, ezért sokkal inkább hasonlít a mosómedvékre, melyek egyébként – nevüktől eltérően – szintén nem medvék. A tudósok egyébként a mai napig vitatkoznak azon, hogy hova is sorolhatók a pandák.

12. A lányok életükből körülbelül 10 évet töltenek szépítkezéssel.

A férfiak pedig majdnem ugyanennyi időt töltenek azzal, hogy türelmetlenül várják őket, amíg elkészülnek. 🙂

13. Az alkohol védelmet nyújt a sugárzás ellen.

Talán úgy hangzik, mint egy rossz tréfa, de japán tudósok bebizonyították, hogy az alkohol tartalmú italok fogyasztása védelmet nyújt a sugárzások ellen. Már 0,5 liter sör elfogyasztása is 34%-al csökkenti a sugárzás okozta károsodást.

14. Új-Zélandon ragadozó papagájok élnek, melyek akár egy juhot is képesek elejteni.

Mindannyian szeretjük ezeket a kedves, intelligens és nagyon játékos madarakat. Ha azonban Új-Zélandon járunk, jobb elkerülnünk őket. Az ott élő kea papagájok ugyanis a marhákat és a juhokat is hezitálás nélkül megtámadják, hátukra kapaszkodva pedig a bőrük alatt található zsírból lakmároznak. A juhok legtöbb esetben bele is pusztulnak ezekbe a kegyetlen támadásokba.

15. A banán illata segít a fogyásban.

Legalábbis a tudósok és táplálékkutatók szerint, akik több kísérletben is bebizonyították, hogy az orrunkon keresztül szagolt illatok hatással vannak a testsúlycsökkenésre. Hasonló hatást lehet elérni egyébként az alma és az őszibarack illatával is.

16. Ha Barbie baba egy élő, létező nő lenne, akkor 182 centiméter magas lenne, 91-45-84 –es méretekkel.

A lábainak hossza hosszabb lenne, mint az egész testének fele, a nyaka pedig kétszer hosszabb lenne, mint egy átlagos emberi nyak. Ezek az arányok túlságosan természetellenesek lennének egy létező személy számára.

17. Jimmy Carter, az egyesült államok 39. elnöke egyszer egy takarítóra adta kedvenc kabátját, melynek zsebében ott lapultak a globális nukleáris támadás elindításához szükséges biztonsági számkombináció.

A kabátot és a kódot végül megtalálták egy mosógép belsejében.

18. 30 ezer euróba, vagyis közel 10 millió forintba kerül egy éjszaka a világ legelitebb prostituáltjainál.

A Michelle Brown által vezetett hollywoodi bordélyházat épp ezért – nem meglepő módon – a világ leghíresebb, leggazdagabb emberei használják.

19. A Titanicról felhozott keksz 22.500 dollárért, vagyis több, mint 6 millió forintért kelt el egy árverésen.

Ma ez a 106 éves keksz a legdrágább keksz a világon.

20. Az anatidaefóbiában szenvedő emberek rögeszmésen félnek attól, hogy valahol a világban egy kacsa figyeli őket.

Az ebben a betegségben szenvedő emberek szentül hiszik, hogy bármerre is járnak a világban, valahonnan mindig, minden pillanatban egy kacsa figyeli őket.

21. Az emberi test 0,2 mg aranyat tartalmaz.

Egy felnőtt ember testében átlagosan 0,2 mg arany található, melynek fele a csontokban, míg másik fele a vérben és a belső szervekben található. Ahhoz, hogy 1 kg aranyat ,,nyerjünk ki” az emberi testből, körülbelül 5 millió emberre lenne szükségünk.

22. Kína nyugati részén a teát sóval isszák.

Például Tibetben, az ott élő emberek ugyanis így próbálják megvédeni testüket a kiszáradástól és plusz erővel felvértezni magukat. Egy átlagos európai ember számára azonban ez a tea ihatatlan.

23. A macska az egyetlen állat, amit beengednek a mecsetekbe.

A legenda szerint Mohammed próféta annyira szerette a macskáját, hogy soha nem merte őt felébreszteni, miközben aludt. Éppen ezért számtalan prédikációt például a macskával a térdén vezetett le.

forrás

10 család, akik titokban uralkodnak a világ és az életünk fölött

Elképesztő! Egyszerűen lélegzetelállító!! ÁLOMSZÉP nő lett Cinthya Dictatorból! Minden rajongó oda van az ÚJ külsejétől!