in

10 dolog, amit egy sikeres ember soha nem mond!

A siker nem egy velünk született dolog. Nagyon sok múlik a hozzáálláson. Azt mondják egyébként, hogy a folytonos pozitív hozzáállás nem feltétlenül jó, mert az ember nem fogja számításba venni az elkerülhetetlen kudarcokat, amiket ezáltal sokkal nehezebben él meg. Lehetséges. Az viszont semmiképp sem jó, ha úgy állunk neki valaminek, hogy eleve elássuk magunkat a kudarc mélyére. Szuggerálni lehet és kell is a jót.

Nem megy…

Nem megy… nem megy a fogyás…nem megy az autóvezetés stb. Nem próbálkozol eléggé, vagy nem adsz bele mindent. Lehet, hogy úgy, ahogy csinálod tényleg nem fog menni. Érdemes más módszer vagy irány után nézni.

Úgy sem sikerül

Ha egyből a kudarc van a fejedben az biztos, hogy meggátol abban, hogy maximálisan kihozd a legjobbat a dologból. Eleve kudarcra ítéled magad, így biztosan nem teszel meg mindent azért, hogy bebizonyítsd az ellenkezőjét.

Nem az én hibám.

A felelősséget vállalni kell! Ez nagyon fontos. Egy vezetőt az különböztet meg egy dolgozótól, hogy képes döntéseket hozni, melyekért vállalja a felelősséget. Nem lehet mindent másra kenni, vagy elhárítani.

Megpróbálom!

“Ne próbáld…tedd. Vagy ne tedd, de ne próbáld!” Ez a híres idézet a Csillagok háborújából mindent elmond, amit tudnod kell.

Ez lehetetlen!

Szuggerálsz magadban egy olyan dolgot, ami nem biztos, hogy úgy van. Ha így gondolod, az korlátozni fog téged a céljaid elérésében.

Jó lenne! De…

Az ilyen gondolatok egy keretek közé szorítanak. “Az az álmom, hogy elmenjek Párizsba, de túl sokba kerül….” . Ezek szerint eleve lemondasz a dologról. Szeretnéd…de feladod. Nem szabad…

Bárcsak…

Nem ábrándozni kell. Ez csak elválaszt a valóságtól. Fel kell ismerni a valóságot a jelenlegi helyzet alapján. Vannak zenészek, akik pénzügyi támogatás nélkül lettek sikeresek. Vannak modellek, akiknek nem mindig volt bomba alakja…

Nincs más választásom!

Mindig van más választásod! Csak más szempontból kell megvizsgálni a helyzetedet!

Utálom a munkámat!

Nem szeretsz ott dolgozni? Akkor miért dolgozol ott? Ideje munkahelyet váltani. Találni fogsz olyat, amit szeretsz. Nem biztos, hogy azonnal, de előbb vagy utóbb megállapodsz valahol.

Nem érdekel!

Légy nyitott a lehetőségekre. Lehet, hogy elszalasztasz valamit, ami később jól jött volna.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

forrás

15 trükk, ami segít túlélni az életveszélyes helyzeteket

Felcsút polgármestere, azaz Mészáros Lőrinc vagyona, még II. Erzsébetét is túlszárnyalja!