in

11 példa, ami jól ábrázolja mekkora hatással vannak a sztárok a világ divatjára!

Bár a legnagyobb divatházak minden szezonban újabb és újabb kollekciókkal rukkolnak elő, az átlagemberek öltözködési szokásait legtöbbször nem a kifutókon látott kreációk határozzák meg.

A legtöbb hölgyet és urat ugyanis az általa kedvelt hírességek kinézete, a boltok kínálata és az őt körülvevők öltözködése befolyásolja.

S amíg vannak olyanok, akik bizonyos színek, fazonok mellet évtizedekig elköteleződnek, sokan vállalkozóbb kedvűek és szívesen öltenek magukra olyan darabokat is, amikre a legtöbben felhúzott szemöldökkel néznek a kezdetekben, egészen addig, míg aztán már mindenhol hasonló viselettel nem találkoznak.

Cikkünkben azokat az ikonikus ruhadarabokat mutatjuk be nektek, amiknek viselését a kor legnagyobb sztárjai inspirálták az átlagemberek körében!

A holdjárók és a Spice Girls

A 90′-es évek legismertebb lánycsapata tette ismertté az évtized közepe-vége táján tinik és fiatal lányok milliói által hordott extra vastag talpú holdjáró cipőket. (Vigyázat! A trend épp most kezd ismét feléledni! 🙂 )

Haspólók és a Bűbájos Boszorkák

Bár Magyarországon az akkor imádott pop-ikonok példáját látva terjedt el viselésük, kevesen tudják, hogy ezt a pólófazont az akkor már Amerikában nagyon népszerű Bűbájos Boszorkák című sorozat szereplői viselték elsőként 1998 körül.

Carrie Bradshow és a tütü

A Szex és New York című sorozat karaktere, Carrie Bradshow, vagyis az őt alakító, Sarah Jessica Parker hozta divatba az akkor még mindenki által nevetségesnek tartott ‘tütü’-ket, tüllszoknyákat.
A sorozat főcímében évekig főszerepet játszó ruhadarab sokáig a királynő típusú, ám mégis bevállalós lányok kedvence volt.

Avril Lavigne és a deszkás csaj stílus

A 2000-es évek megkerülhetetlen pop-rock személyiségének köszönhetjük, hogy tinédzserlányok ezrei jártak buggyos-zsebes-bő farmerban, nyakkendővel a nyakukban.
Az énekesnő hozta vissza a köztudatba az addigra már kissé lecsengett rockos kiegészítőket is, mint pl. szegecses karkötők vagy a bőr övek/kardíszek.

Will Smith és a sapkamánia

Szintén a 2000-es évek elején járunk…Az akkor fellángoló svájci sapka divatot az ismerősei által ‘Sapkakirálynak’ becézett Will Smith zúdította a világra.
Bár a színész-énekes minden sapkatípust kedvel és szívesen hord, a második évezred elején ezen klasszikus fazon sportos változatai voltak az abszolút favoritjai.

A Skinny-farmer és Kate Moss

Bár a testhez simuló, szűkszárú nadrág az elmúlt száz évben többször is a divat meghatározó eleme volt, a modern korban uralkodik talán leghosszabb ideje.
A ma már minden nő szekrényében lapuló nadrágtípust Kate Moss viselte legelsőként 2004-ben, példáját követve angol lányok ezrei öltötték magukra a darabot pár héten belül, majd pedig világuralomra tört.

Sportos+elegáns – Kristen Stewart

Bár előtte is előrordult, hogy a sportos és az elegáns viselet keverésével próbálkoztak, ő volt az első, aki tornacipő+estélyi ruha kombinációban jelent meg a vörös szőnyegen 2009-ben a MTV díjátadóján.
Alig pár évvel később pedig már nők százezrei viselték büszkén kosztümkabátjukat tornacipővel, vagy kis feketéjüket egy sneakerrel.

Ryan Gosling és a cseppet sem visszafogott öltönyök

Bár a nyolcvanas évek neon- és diszkókorszakában is hódítottak a színpompás és meghökkentő anyagú öltönyök/zakók, az új évezred férfi divatjára már cseppet sem voltak jellemzőek azok…egészen addig, míg 2011-ben Ryan Gosling fel nem öltötte magára az első képen látható fényes anyagú, kockás öltönyt az Őrült,dilis szerelem című film premierjére.

A sármos színész a negatív kritikák ellenére sem állt le a szokatlan darabok viselésével, ezzel pedig elérte, hogy a férfiak merjenek merészek lenni akkor is, ha elegáns öltözetről van szó, és lépjenek túl a fekete-fehér unalmas kombinációján.

Rihanna és az oversize őrület

6-7 évvel ezelőtt még megdöbbenve tekintettünk az aranytorkú énekesnő szettjeire, aztán az idő múlásával rájöttünk, hogy a fél világ számára ő diktálja a divatot.
A barbadosi énekesnő hatására jöttek ugyanis divatba az oversize kabátok és pulóverek.

Még mindig Rihanna

A listán kétszer is szereplő Rihannának köszönhetjük azt is, hogy az elmúlt években már nem ciki melegítőnaciban kimenni az utcára.

A sokak által pár évvel ezelőttig csupán sportoláshoz és ‘otthoni gúnyaként’ hordott viseletet ugyanis az énekesnő hatására már nem kezelik abszolút vétségként, ha utcai divatról van szó…Sőt! Sokan elegáns darabokkal/cipőkkel és dizájner táskákkal kombinálják azokat.

Kim Kardashian és a zakóruha

Bár a magyar piacon még csak idén kezdtek nagy hódításba a zakóruhák, Kim Kardashian már három éve tudta, mitől döglik a légy, hiszen ezt a darabot viselte 2017 szeptemberében a New York-i divathéten.

Reméljük cikkünk elnyerte a tetszésed és ismerőseiddel is megosztod azt!

forrás

20 szórakoztató térkép, amik új ismereteket tárnak fel a világról

10 embertípus, akik csökkentik az önbecsülésed