in

12 ellentmondásos összeesküvés-elmélet, ami a mai napig megosztja a közvéleményt

A világunk hihetetlen tempóban változik, minden nap újabb és újabb felfedezések látnak napvilágot, melyek egyre nagyobb távlatokat nyitnak az emberiség számára. Bármennyire is dinamikus azonban az életünk, van valami, ami mióta világ a világ változatlan: a rejtélyek utáni vágy és az ismeretlen tudási iránti szenvedély, ami számtalan feltételezésnek és összeesküvés-elméletnek szolgált alapul az elmúlt évtizedek során.

Az internet és a közösségi oldalak világában ezek az összeesküvés-elméletek gyorsabban terjednek mint valaha, néha már-már olyan mértékeket öltve, hogy az egyébként racionális embereket is elbizonytalanítják. Cikkünkben most 12 kevésbé ismert összeesküvés-elméletet gyűjtöttünk össze, ami nap mint nap heves vitákat okoz az internetezők körében.

1. Paul Walker halálát az amerikai kormány rendelte el.

A Halálos Iramban filmek sztárja 2013-ban hunyt el egy autóbalestben. Még ugyanebben az évben megjelent egy cikk egy hírportálon, amely néhány furcsa tényt tárt fel Paul halálával kapcsolatban. Kiderült, hogy Paul tudott róla, hogy az amerikai kormány humanitárius segélynek álcázva csempész születésszabályozó gyógyszereket a tájfun által sújtott Fülöp-szigetekre, ahol egyébként ezek a szerek tiltottak.

Egy ilyen leleplezés akár katonai konfliktushoz is vezethetett volna a két ország között, ezért az Egyesült Államok hatóságai úgy döntöttek, hogy egyszerűbb eltüntetni képből a kockázatot, vagyis Paul-t. Legalábbis az összeesküvés-elmélet szerint.

2. A 10 éves kihívás nemcsak egy szimpla internetes flashmob volt.

2018 végén és 2019 elején indult útnak a világban az ún. #10éveskihívás, mely arról szólt, hogy a felhasználók egy mostani és 10 évvel ezelőtti fotó segítségével mutatják meg, hogy mennyit is változtak az évek során.

Az összeesküvés-elméletek hívői úgy gondolják, hogy az egész projekt célja valójában egy adatbázis létrehozása volt az életkori változásokat vizsgált mesterséges intelligencia számára. Sokan úgy gondolják, hogy a projekt hátterében a Facebook áll, ahol rájöttek, hogy egy ilyen játékos kihívás segítségével hatalmas mennyiségben, ráadásul önként szolgáltatnak majd adatokat magukról az internetezők. 

3. Az autóbaleset, amiben Diana hercegnő meghalt, megrendezett volt.

Diana hercegnő élettársa ekkoriban a muzulmán Dodi Al-Fayed volt, akivel már az esküvőjüket tervezgették. Dodi apja, Mohamed Al-Fayed szerint Diana már gyermeket is várt ekkoriban, és a brit titkosszolgálat valószínűleg ezért lépett közbe és gyilkolta meg őket, mert elfogadhatatlan lett volna az Egyesült Királyságban, ha egy hercegnő egy muzulmán férfival köti össze az életét.

Mohamed Al-Fayed annyira biztos benne, hogy fiát és Diana hercegnőt politikai okokból gyilkolták meg, hogy a mai napig mindent megtesz ennek bizonyítása végett.

4. Steve Jobs halála megrendezett volt.

A Reddit.com weboldalon nemrég napvilágot látott egy fotó, amin egy, az Apple alapítójára megszólalásig hasonlító férfi látható. A képhez csak annyit fűztek: „Steve Jobs Egyiptomban rejtőzik a halála után”.

Sok felhasználó komolyan elkezdett hinni a fénykép valódiságában, mivel Jobs híresen szerette Egyiptomot, ráadásul köztudott volt, hogy apja szír származású, ami nagy segítség lehetett neki az elvegyülésben a helyi lakosok között.

Az összeesküvés-elméletet ellenzők szerint nem lehet Steve Jobs a képen, mivel a képen látható férfi mechanikus órát visel, ha pedig Steve lenne, akkor biztos, hogy Apple Watch lenne a kezén.

5. Bob Marley daganatos betegségét a CIA okozta.

Eszerint az összeesküvés-elmélet szerint a CIA folyamatosan zaklatta az énekest annak megkérdőjelezhető ideológiai nézetei miatt, ám ő nem volt hajlandó változtatni rajtuk. Mivel az énekest mindenki szerette a világon, ezért fennált az esélye, hogy Jamaica elnökévé választják, ezt pedig az USA nem nézhette tétlenül.

Állítólag a CIA igazgató William Colby fia, Karl Colby egy radioaktív rézhuzallal ellátott cowboy csizmát adományozott az énekesnek, ami szépen lassan rákot okozott nála, amiben aztán rövid időn belül Bob Marley halálához vezetett.

6. Madonna Lady Gaga anyja.

A két énekesnő hasonlósága vitathatatlan, utóbbit gyakran vádolják azzal, hogy mindenben utánozza Madonnát – az előadásmódtól a jelmezekig – és ezért sokan plágiumot kiáltanak. Az összeesküvés-elmélet alapját egy azóta megcáfolt hír keltette, miszerint Madonna a 80-as évek végén gyermeket szült, akit aztán barátja gondozására bízott.

Igaz ami igaz, a világhírű családtörténeti szakember, Christopher Child egy vizsgálatot tartott a témában, amiből kiderült, hogy Madonna és Lady Gaga valójában rokonok, de nagyon távoliak – csupán 9. fokúak.

7. A Denveri Nemzetközi Repülőtér alatt egy földalatti város található, ahol a világkormánya ülésezik.

A Denveri Nemzetközi Repülőtér a világ egyik legnagyobb és legdrágább repülőtere, aminek már az építésekor is sok furcsaság történt, de az igazán hajmeresztő dolgok, az átadása után következtek.

Az 1995-ben 137 négyzetkilométeren épült repteret eredetileg 1,7 milliárd dollárból építették volna fel, ám a költségvetés hihetetlen módon megszaladt: 4,8 milliárd dollár lett a vége. Az összeesküvés alapja egészen az építésben résztvevő cégekig vezethető vissza, mivel a repülőtér különböző részeit különböző cégekkel építtették, majd ahogy befejezték a munkát, mindegyiket egymás után kirúgták – gondolták azért, hogy senki ne láthassa, mi is folyik itt valójában.

Az építkezéshez több mint 84 millió köbméter földet mozgattak meg, ami szintén szokatlan, hiszen ennek valójában csak a töredékére lett volna szükség egy hasonló méretű létesítmény létrehozásához – ez szintén megerősítette a földalatti bunkerváros gyanúját. Akárcsak a reptér építése közben lefektetett 5300 mérföldnyi optikai kábel, ami elképesztően sok. Hogy megértsük, mennyire: az Egyesült Államok szélessége parttól-partig csak 3000 mérföld.

Az összeesküvés elméletek hívői azt is észrevették, hogy a reptér üzemanyagtöltő rendszere percenként 1000 gallon kerozin továbbítására képes, ami teljesen szükségtelen egy polgári repülőtér esetén.

Szvasztika alakban (horogkereszt) épült kifutópályák

És ez még mindig nem minden a reptérrel kapcsolatban: a kifutópályái például horogkereszt alakban épültek, az alapkövénél új világrendre utaló jeleket hagytak, egyes elméletek szerint pedig a repülőtér alatti titkos várost egy alagút köti össze a coloradoi Cheyenne Mountain-ban található légibázissal.

Ha még többet meg akartok tudni a reptér körüli furcsaságokról, akkor ajánljuk figyelmetekbe az Origo ehhez kapcsolódó, rendkívül alapos cikkét.

8. A 19. században nukleáris háború lehetett.

Ennek leggyakoribb bizonyítékának az 1816-os „nyár nélküli év”-et tartják, amit kis-jégkorszaknak is hívunk. Ekkor volt ugyanis a dokumentált történelem leghidegebb nyara: nyár közepi fagyok voltak New York államban; júniusban pedig havazott Új-Angliában, Új-Fundlandon és Labradoron.

Ennek okozójának az Indonéziában 1815-ben kitört Tambora rétegvulkánt tartották: a kitöréskor légkörbe jutott hatalmas hamumennyiség okozhatta a vulkáni telet a föld északi féltekén. Persze nem mindenki hiszi ezt el, mivel a jelenség nagyon hasonlít a nukleáris tél nevezetű globális klimatikus állapotra, amely egy nagy kiterjedésű nukleáris háború lehetséges következménye.

Bármilyen hihetetlen is, ez a teória sem teljesen légből kapott, ez ugyanis megmagyarázná, hogy az egyébként déli féltekén fekvő vulkán kitörése miért csak a bolygó északi féltekén okozott „vulkáni telet” vagy „nukleáris telet” (nevezzük, aminek tetszik), miközben a déli féltekén semmilyen időjárásváltozást sem tapasztaltak.

9. Oroszországban a kerek tavak nukleáris robbantások eredményei.

A nukleáris háború egy másik megmagyarázhatatlan jelenségre is megoldást nyújtana: az Oroszországban található nagy mennyiség tökéletesen kerek tavakra, amik a 18. század vége és a 19. század eleje között keletkeztek az orosz Penza város környékén. Ilyen szabályos kör alakú formák jönnek létre egyébként a nukleáris robbantások helyszínén. A közelben található Holt-tó savassága és arzéntartalma egyébként még ma is jóval magasabb, mint a szomszédos folyóké és tavaké.

Az összeesküvés-elméleteket támogató szakemberek a szokatlanul kerek tavak körüli erdőkre is kitérnek: az itt található fák közül ugyanis egyik sem öregebb 200 évnél. Ez szintén azt bizonyíthatja, hogy az egykoron itt élt fák kipusztulhattak a nukleáris robbantások következtében.

Van egy még érdekesebb részlet is ezzel kapcsolatban, amire az archív orosz fotók között bukkantak a szakemberek: ez pedig nem más, minthogy az ekkoriban készült fotókon Penza város utcáin szinte egyáltalán nincsenek emberek. Az összeesküvés-elméletet pártoló emberek szerint ez azért van, mert az emberek nemes egyszerűséggel meghaltak a közelben zajló atomrobbantások okozta sugárszennyezés következtében.

10. John F. Kennedy-vel a CIA végzett.

Az összeesküvés-elméletek szerint a Kennedy-merénylet egy, az 1961. évi amerikai katonai művelethez köthető, ami a kubai Disznó-öbölben zajlott (Disznó-öbölbeli invázió), és amelynek célja Fidel Castro kormányának megdöntése volt.

Miután a kubai csapatok sikeresen visszaverték a CIA által szervezett támadást, a hírszerző ügynökség és a katonaság nyomást gyakorolt az elnökre, hogy rendelje el az amerikai csapatok Kubába küldését és Castro megdöntését. John azonban ehelyett elismerte a vereséget, amiért a CIA kiadta rá a ,,fekete jelet”.

11. A Cion bölcseinek megcsinálták a világ elfoglalásának tervét.

Bár a Cion bölcseinek jegyzőkönyveiről többször kiderült már, hogy szarkasztikus írásokból és más fiktív szövegekből összeállított hamisítványok, az összeesküvés-elméletek hívei még ma is hisznek benne, hogy ez egy nyilvánosságra került dokumentum, ami a zsidók világuralmi terveit részletezi. A jegyzőkönyveket az idők során sokszor újranyomták és kézről-kézre adták, egyszer még magára Hitlerre is hatással voltak.

12. A vakcinázás nem más, mint egy globális biológiai támadás.

Ennek az elméletnek a hívői úgy vélik, hogy a vakcinázás valójában csak egy ürügy arra, hogy a világ kormányai észrevétlenül végezhessenek biológiai kísérleteket az embereken. Ez talán az egyik legnagyobb, globális méretű összeesküvés-elmélet, ami miatt sokan egyébként teljesen meg is tagadják a védőoltásokat, komoly problémákat okozva ezzel: Oroszországban például a védőoltások megtagadása okozta betegségek már bekerültek a Top 10 halálozási ok közé.

forrás

25+ megrázó történelmi tény és fotó, amit valószínűleg sehol sem láthattál korábban

13 tény, ami annyira hihetetlen, hogy azonnal utána akarsz majd nézni