in

15 kép Dél-Koreából, ami érdekes dolgokat tár fel az ország életéről

Ha a modern technológiáról és a jövőbe mutató életmódról beszélünk, akkor a legtöbbeknek azonnal Japán jut az eszébe, pedig van még egy ország Ázsiában, ami éppen ennyire toppon van a technológiai újításokban, és minden lehetséges módon igyekszik megkönnyíteni az emberek életét. Ez az ország nem más, mint Dél-Korea, ami egy nagyon távoli ország, tele kellemes meglepetésekkel és érdekes szokásokkal.

1. A kis elektromos autók Dél-Koreában szinte ugyanolyan népszerűek, mint Európában a kerékpárok.

2. ,,Rájöttem, hogy az ATM-nél felejtettem a pénztárcámat. Kis idő múlva visszamentem, és a pénztárca még mindig ott volt, bár sokan használták közben a gépet. Az összes pénz benne volt, senki nem vett ki belőle semmit.”

3. ,,A munkások egy emeletes ház homlokzatát újították fel. Amikor a festéshez értek, minden autót betakartak, hogy ne tegyenek bennük kárt.”

4. Nézd meg, mi van ennek a dél-koreai bevásárlóközpontnak az egyik emeletén. Ezt a helyet olyan anyukáknak tervezték, akiknek meg kell szoptatni a gyermeküket, vagy sürgősen pelenkát cserélniük.

5. Dél-Koreában rengeteg próbaterméket kapnak az emberek a kozmetikai üzletekben, az éttermekben és kávézókban pedig gyakran ingyen kóstolóval próbálják becsábítani a vendégeket.

6. Amikor valaki új házba költözik, a barátai és családtagjai mosószert, szappant, öblítőt, stb. adnak neki ajándékba.

7. Sok parkolóházban „biztonságos” parkolóhelyek vannak a nők számára. Ezek olyan parkolóhelyek, amik jól be vannak kamerázva, és közel találhatók az épület bejáratához, tehát minimalizálva van az esélye például annak, hogy a nőknek bajuk eshessen.

8. A metróállomásokon könyvautomaták találhatók, hogy legyen mit olvasnunk utazás közben.

9. Dél-Koreában sok helyen nagyon zsúfoltak a városok, ezért gyakran találkozni ilyen jelenetekkel a túl szűk garázsoknál.

10. Dél-Koreában sok különféle tányéron szolgálják fel az ételt, még akkor is, ha csak egy ételt rendeltünk.

11. Dél-Koreában az emberek szeretnek nyújtózkodni, és ezt bárhol meg is teszik: a parkban, az irodában, de akár még a buszmegállóban is.

12. A dél-koreai férfiak gyakran támogatják egymást: például megmasszírozzák más férfi társaikat munka közben.

13. Csak azok házasodhatnak össze, akiknek van saját ingatlanjuk. Emiatt sokan nem tudnak, mivel Dél-Koreában elég magasak az ingatlanárak.

14. A dolgozók és a feletteseik kapcsolata nagyon különleges. A főnökök gyakran elhívják hétvégi programokra, például szabadidős vagy szórakozási tevékenységekre az alkalmazottakat, ahol illik megjelenni. Ha valaki nem megy el egy ilyenre, akkor később ki kell magyarázniuk egy jó indokkal, hogy miért nem jelentek meg. *javítva

15. Csedzsu-szigeten annyira bíznak egymásban az emberek, hogy nincs klasszikus értelemben vett parkolási díj – mindenki annyi pénzt dob be a gépbe, amennyit csak akar. Nincs hivatásos parkolóőr, aki ellenőrizné a parkolási díjakat.

forrás

18 kisállat, ami első ránézésre összezavar, majd pedig elrabolja a szíved

21 izgalmas tény, amiről valószínűleg még senki sem mesélt neked korábban