in

OMGOMG LoveLove CuteCute CryCry

17 meglepő tény Finnországról, amit a helyieken kívül ritkán tudnak az emberek

Minden országról keringenek bizonyos mítoszok, amik különlegessé teszik az adott nemzetet más országokkal szemben, ám ezekről szinte lehetetlen eldönteni, hogy tényleg igazak-e, legalábbis, ha nem élünk mi is ott. Nagy szerencse azonban, hogy ma már létezik internet, ahol az emberek megoszthatják egymással, hogy milyen érdekes dolgokkal találkoztak a különböző országokban, így például Finnországban.

1. ,,Finnországban a postai dolgozóknak nincs jól megkülönböztethető egyenruhájuk: ez a postás lány például ma ilyen lenge, nyárias öltözékben hozott nekünk leveleket az irodánkba.”

2. A mennyezeti lámpákon kampó és konnektor van. Ez olyan népszerű Finnországban, hogy még az IKEA is átvette, és konnektorba dugható mennyezeti lámpákat árusít.

3. A finnországi házak bejáratai előtt ilyen kefék vannak, hogy az emberek le tudják tisztítani a havat és a sarat a csizmájukról, mielőtt belépnek a házba.

4. ,,Minden kerületben vannak ilyen jótékonysági konténerek, amikbe az emberek kidobhatják a régi ruháikat és cipőiket. Ezeket aztán eljuttatják a rászorulóknak.”

5. A finn nagyvárosokban minden megállónak egy speciális száma van. Ez nagyon megkönnyíti a tájékozódást, különösen a külföldi turisták számára.

6. ,,Finnországban már aktívan kísérleteznek a sofőr nélküli buszokkal. Ez a busz például az egyetemem körül közlekedik.”

7. ,,A finnek előszeretettel kevernek rovarport az ételekbe. Ez egy szöcskével készült kenyér volt, és mire leértem a boltba reggel, már az összeset elkapkodták.”

8. ,,A nagyvárosokban ilyen laminált bérleteket adnak az utasoknak.”

9. ,,A metróban a Vöröskereszt folyamatosan tájékoztat arról, hogy mely vércsoportokra van a legnagyobb szükség az országban.”

10. ,,A könyvtárakban nem csak könyveket lehet bérelni, de a mindennapokhoz szükséges dolgokat is: például varrógépet.”

11. ,,A kórházakban és klinikákon ilyen vonalak futnak végig a padlón, majd a recepciónál egyszerűen azt mondják: „kövesd a sárga vonalat” – és így eljuthatsz a megfelelő osztályra.

12. Ilyen kerékpártartók lógnak a vonatokon.

13. A Helsinki nemzetközi repülőtéren ilyen alváskapszulákban pihenhetnek az emberek, amíg várják a repülőjüket.

14. A finnek szeretik hasznosan tölteni az időt, sokan például főzési tanfolyamokra járnak munka után, ahol az ott elkészített ételeket az emberek haza is vihetik maguknak vagy a családjuknak.

15. ,,Az okmányirodákban kis sámlik vannak azok számára, akik esetleg nem érnék fel az ablakot.”

16. ,,Az óvodákban ilyen kesztyűszárítók vannak a falakon. A fém csövekből meleg levegő jön, ami pillanatok alatt megszárítja a gyerekek elázott kesztyűit.”

17. Költözéskor a finnek ilyen műanyag dobozokat szoktak bérelni, amik nagyon olcsók, és jól egymásra pakolhatók, így nagyon könnyű velük egyik helyről a másikra szállítani a holmikat.

forrás

16 mikroszkóp alatt készült fotó, ami úgy mutatja be a körülöttünk lévő világot, ahogy sosem láthattuk még korábban

6 titokzatos hely a Földön, ami rejtélyesebb, mint a Bermuda-háromszög