in

OMGOMG AngryAngry CryCry LOLLOL LoveLove WTFWTF

6 titokzatos hely a Földön, ami rejtélyesebb, mint a Bermuda-háromszög

A bolygónk tele van olyan titokzatos és rejtélyes helyekkel, melyek mind a mai napig őrült elméleteket és legendákat tudnak szülni. Ezek közül a legnépszerűbb valószínűleg a Bermuda-háromszög, ami az emberiség egyik legnagyobb rejtélye. A Bermuda, Florida és Puerto Rico közötti háromszögben számtalan paranormális jelenség történ az elmúlt évtizedek során, de sok hasonló hely van a Földön, ami legalább ennyire titokzatos.

1. Mel lyuk

Wshington államban létezik egy helyi legenda, miszerint Ellensburg település közelében egy „feneketlen gödör” található. 1987. február 21-én Mel Waters, az egyik közeli farm tulajdonosa egy rádióműsorban azt állította, hogy a lyuk valóban létezik, és megpróbálta lemérni egy 24 kilométer hosszú kábellel, de nem érte el vele az alját.

A kút mélysége nem az egyetlen meglepő dolog, Mel azt állította, hogy az egyik szomszédja egyszer beledobta az elpusztult kutyája holttestét, ami néhány nap múlva újraéledt, mintha mi sem történt volna.

A mai napig sem tudja senki, hogy hol található ez a hely. Egyes források azt állítják, hogy soha nem is létezett Mel Waters nevű személy, mások azt állítják, hogy a kormány átvette a földet, mivel valószínűleg földönkívüli jelenség okozhatta annak létrejöttét.

2. A Bennington háromszög

Az amerikai Vermont állam közelében található ez a furcsa helyszín, ami 1920 óta már számos ember eltűnéséért felelős. A terület azóta csak „Bennington-háromszög” néven ismert, és csak az 1945 és 1950 között eltelt 5 évben 5 rejtélyes eltűnés is történt errefelé.

A helyiek azt állítják, hogy az indián őslakos törzsek temetőként használták a területet, és ez okozza a rejtélyes eltűnéseket, de léteznek olyan elméletek is, mi szerint egy varázskő található a környéken, amit ha megérintünk, akkor eltűnünk, mintha sosem léteztünk volna, illetve vannak, akik azzal magyarázzák az eltűnéseket, hogy a területen 4 különböző szélfajta találkozik. A Bermuda-háromszöghöz hasonlóan itt is egymást követik az őrültebbnél-őrültebb elméletek.

3. A hollywoodi Roosevelt Hotel

A hollywoodi Roosevelt Hotel egy valóságban is létező hely, ami számos hírességnek és televíziós műsornak adott már otthont az elmúlt évek során. Ennek ellenére sok olyan történet kering róla, miszerint az itt megszállt emberek volt, hogy egy éjszakát sem tudtak a szállodában tölteni az ott történt hátborzongató és paranormális jelenségek miatt.

Egyesek a szálloda alapítójának, Montgomery Clift-nek a szellemét látták a folyosón, de olyan is volt, aki Marilyn Monroe szellemét látta az 1200-as lakosztályban, ami egyébként tényleg a színésznő kedvence volt, amikor még élt.

4. Hessdalen-völgy

A norvégiai Hessdalen-völgy a rejtélyes fényjelenségeiről vált híressé. Az első feljegyzések még 1981 végén és 1982 elején készültek, amikor a környéken lakó emberek megmagyarázhatatlan fénycsóvákra lettek figyelmesek a völgy felett. A fények legtöbbször felvillannak, cikáznak az égen, majd amilyen gyorsan feltűntek, úgy el is tűnnek a sötétben.

A jelenség a mai napig is létezik és látható, különösen a téli időszakban. Sok tudós szentelte életét a rejtélyes fények tanulmányozására, ám egyikük sem tudott valóban helytálló magyarázattal szolgálni a keletkezésükre. A helyiek közül nem meglepő módon sokan úgy gondolják, hogy talán UFO-jelenség állhat mögötte.

5. Jonaguni-sziget

A japán Jonaguni-sziget közelében, a tenger alján található az elveszett Atlantiszra talán leginkább hasonlító építmény, mely Jonaguni monumentum néven vált ismertté. Az 1980-as években fedezték fel helyi búvárok, és bár az akadémikusok egy része úgy véli, hogy természetes diaklázisról lehet szó, számos professzor és kutató szerint a piramisokra hasonlító romok inkább mesterséges eredetűek, és 2-3000 évesek lehetnek. Ezt bizonyítják a közvetlen közelükben talált, kezdetleges csatornarendszerre utaló építmények is.

A Jonaguni monumentum valószínűleg egy földrengés következtében süllyedt a tengerbe, ahol most 10 méter mélyen fekszik. A szárazföldi eredet egyértelmű bizonyítéka a barlangokban talált cseppkő, ami víz alatt nem jön lére.

6. Nazca-vonalak

A Nazca-vonalak a Peruban található Pampas de Jumana nevű fennsíkon felfedezett gigantikus mértani alakzatok, másnéven geoglifák. Némelyik ilyen alakzat a 200 méteres hosszúságot is eléri, és főként emberre, illetve állatokra hasonlítanak. A tudósok szerint ezeket a formákat a régi őslakosok készítették, valamikor i. e. 100 és i. e. 300 között, ám arra máig sincs magyarázat, hogy hogyan vagy miért készítették őket, hiszen a rajzok kizárólag a levegőből láthatók.

forrás

17 meglepő tény Finnországról, amit a helyieken kívül ritkán tudnak az emberek

19 fotó, ami segít választ adni a világgal kapcsolatos kérdésekre