in

18 ember, aki a szokásostól eltérő megoldást talált a problémákra

Amikor a szokásos tárgyak vagy eszközök már nem képesek megoldani bizonyos problémákat, nem marad más választásunk, mint a házi praktikák után nyúlni. Ezek legtöbbször nem kevésbé hatásosak, ráadásul nagy előnyük, hogy minden háztartásban megtalálható hozzávaló segítségével elkészíthetjük őket, csupán ismerni kell a működésüket.

1. Ha az alábbiak szerint csukjuk be a dobozokat, akkor egyrészt kevésbé tűnnek rendetlennek, másrészt a benne lévő étel nem szárad ki vagy nedvesedik meg.

2. Ha félsz, hogy otthon felejtesz valamit (pl. telefont, táskát, stb.) tedd mellé a kocsikulcsodat vagy a lakáskulcsodat, így biztosan nem fogsz elindulni nélküle.

3. ,,Muslica csapdát készítettem egy üvegtányér, celofán, mandarin és banán segítségével. A felülről celofánnal lefedett tányérra csak néhány lyukat készítettem fogpiszkálóval.”

4. Mielőtt kidobod a régi seprűt, próbáld ki, hogy levágod róla a laza, kunkori végeket.

5. ,,Rendbe tettem az ékszereimet, a fülbevalókat pedig habszivacsba szúrtam. Így mindig könnyen kéznél vannak, ha kellenek.”

6. ,,A nővérem egy kanalat rak a merőkanál végébe, hogy ne csússzon bele a tálba.”

7. ,,A szőrme takarót átfésülve újra puhává varázsolhatjuk. Tudom, hogy sokan csak azért dobják el őket, mert elvesztették a puhaságukat.”

8. Hogyan lehet védekezni a felesleges és impulzív vásárlásoktól.

Dean Winchester

Ha valamit vásárolnom kell, akkor az adott cikk árát mindig munkaidőre fordítom. Például: készen állok 10 percet dolgozni azért, hogy igyak egy kávét? Készen állok több napig dolgozni azért, hogy vegyek egy új valamit, stb? Sok vásárlás azonnal feleslegessé válik.

9. ,,Ahelyett, hogy mindig külön jutalomfalatot vennél a kutyádnak, inkább vegyél egy kis csomag eltérő kutyakaját: sokkal olcsóbb és akár többet is adhatsz belőle a kutyusnak.”

10. ,,Vettem egy dehidratátort (zöldség és gyümölcsszárító). 2 hónap után kifizetődő volt, hogy egészséges harapnivalókat tudtam otthon készíteni a lányomnak.”

11. Ha a joystick a legkellemetlenebb pillanatban merül le, csatlakoztass hozzá egy külső akkumulátort, így nem leszel kábelhez kötve töltés közben.”

12. Hogyan javítsunk meg egy elromlott cipzárt.

13. Könnyebb kibontani egy befőttes üveget, ha gumikesztyű van rajtunk.

14. A kartondobozok oldalára vágott lyukak fogantyúként funkcionálnak, ezzel megkönnyítve az emelést és a szállítást.
15. Használj gyermekeknek készült biztonsági kaput, hogy megakadályozd a macska kiszökését a házból.

16. Az édességek gyermekek elől történő elrejtésének leghatékonyabb módja, ha egyszerűen a gyümölcsök alá rejtjük őket.

17. Hogyan hajtsunk össze kényelmesen egy gumis lepedőt.

18. Végezetül: a szájmaszk tetejére rakott ragtapasszal megakadályozhatjuk, hogy elmozduljon a szájmaszk, és hogy bepárásodjon a szemüvegünk.

forrás

12 tévhit, amit a hollywoodi filmeknek köszönhetünk

19 ember elmesélte, milyen furcsa helyzetekbe bonyolódnak a szokatlan megjelenésük miatt