in

20 érdekes tény a Csillagok háborúja című filmről, ami után sürgősen újra akarod majd nézni

Kevés olyan ember él a földön, aki ne szeretné vagy legalábbis ne látta volna életében egyszer valamelyik Csillagok háborúja epizódot. Bármennyire is rabjai vagyunk azonban az ,,erőnek”, még a legfanatikusabb Star Wars-rajongókat is érhetik meglepetések.

1. Az Obi-Wan Kenobi-t megformáló színész, Alec Guiness azt hitte, hogy a Star Wars filmek ,,tündérmesés szarságok” lesznek.

  

2. Harrison Ford-nak összesen 2,6 millió forintnak megfelelő dollárt fizettek a Csillagok háborúja IV: Egy új remény című epizódban nyújtott alakításáért.

3. Peter Cushing, a Wilhuff Tarkin tábornokot megszemélyesítő színész olyan kényelmetlennek érezte a cipőjét, hogy számos jelenetben inkább papucsban szerepelt és ragaszkodott hozzá, hogy ne látszódjanak a lábai a felvételeken.

4. A ‘TIE Fighter’ nevezetű csillagvadászok hangját az elefántok hívóhangjának és a nedves aszfalton vezetett személyautó hangjának kombinálásából hozták létre.

5. Steven Spielberg fogadást kötött George Lucas-szal, melynek tétje a Csillagok háborúja után járó jogdíjak százalékos elosztása volt. Spielberg ennek köszönhetően azóta több millió dollárt nyert már ezzel a fogadással.

6. A szemétzúzós jelenet során Mark Hamill olyan sokáig tartotta vissza a lélegzetét, hogy vérömleny keletkezett az arcán, ezért ebben a jelenetben kizárólag csak az arcának egyik oldalát láthatjuk.

7. A Tatooine bolygó megformálásához használt épületek közül sok még most is Tunéziában áll. Néhányban ráadásul még mind a mai napig laknak is.

8. Luke Skywalker neve az eredeti tervek szerint Luke Starkiller lett volna.

9. A Csillagok háborúja IV. epizódjának elején elfogott űrhajó valójában az Ezeréves sólyom egyik kezdetleges vázlata alapján készült.

10. A Jawa nyelv valójában a ma is használt Zulu nyelv felgyorsított változatán alapszik.

11. Soha nem derült ki, hogy pontosan milyen fajhoz is tartozik Yoda.

12. A kezdeti tervek szerint Yoda szerepét egy maszkos majom játszotta volna.

  

13. Az a szó, hogy „ewok”, egyszer sem hangzott el egyik Csillagok háborúja epizódban sem.

14. Luke lézerkardja a Csillagok háborúja VI: A jedi visszatér című epizódban eredetileg kék színű lett volna, ami stimmelt is volna, hiszen a korábbi részekben is ilyen fénykarddal láthattuk. Ám mivel az eredeti fegyverét az 5. rész végén elveszíti, ezért George Lucas félt, hogy egy újabb kék lézerkard megzavarná a közönséget, ezért az ő kérésére inkább zöld színűre cserélték.

15. A ‘Csillagok háborúja VI: A jedi visszatér’ című epizódnak nagyon sokáig „A jedi visszavág” volt a neve, számtalan poszter és reklámfilm is készült ezzel a névvel.

16. Az IG-88-as fejvadász droid teljes egészében újrahasznosított kellékekből készült. A fejét például az egyik másik jelenetben látható italadagolók adták.

17. A kommunikátor, amit Qui-Gon Jinn használt, valójában a Gillette Sensor Excel nevezetű női borotva egy átalakított változata.

18. A Naboo bolygón látható látványos vízeséses jeleneteket valójában nem vízzel, hanem sóval hozták létre.

19. A Csillagok háborúja egyik korai vázlata szerint R2-D2 angolul (nálunk nyilván magyarul) beszélt volna. Furcsa elképzelni, nem?!

20. Anakin Skywalker/Darth Vader szerepét a Csillagok háborúja filmekben hat különböző ember játszotta: David Prowse, James Earl Jones, Bob Anderson, Sebastian Shaw, Jake Lloyd, és Hayden Christensen.

forrás

Egy pár, akik őszintén elmesélik, hogyan szabadultak meg 200 kiló súlyfeleslegtől

20 izgalmas tény a Harry Potterről, ami még a legnagyobb rajongóknak is képes meglepetést okozni